close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Respiro Help



| Organizator:
    Asociația Respiro
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Proiectul a aparut ca raspuns la nevoia de schimbare a societatii romanesti. Educatia generatiilor de tineri constituite un punct sensibil in vederea realizarii unor schimbari semnificative la nivel de societae. Iar in demersurile de educatie non-formala intreprinse de Asociatia Respiro, am constatat ca pentru a avea tineri responsabili, care sa aleaga sa se dezvolte, de foarte multe ori este nevoie de lucru pentru depasirea impasurilor existentiale, solutionarea unor probleme ce tin de background-ul fiecaruia, iar solutia identificata este consilierea psihologica si psihoterapia.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este sa ofere fiecarui tanar instrumentele si contextul de care au nevoie pentru schimbare si formare, in momentul si in modalitatea de care acestia au nevoie.
Obiectivul acestei directii de activitate este de a sprijini in mod profesionist fiecare tanar care apelează la serviciile de consiliere Respiro Help și care doreste sa depăsească anumite impasuri, sa treaca peste traume sau sa isi dezvolte abilitati psihologice necesare unei vietii implinite pe toate planurile.


Respiro Help Respiro Help Respiro Help

| Aria geografica
    București, Cluj

| Rezumat
     Respiro Help (TeAjut.ro) este platforma de consiliere online oferita publicului in mod gratuit, de Asociatia Respiro. Obiectivul acestei platforme de consiliere online este de a sprijini in mod profesionist fiecare persoana care doreste sa renunte la anumite obiceiuri negative, sa treaca peste traume sau sa isi dezvolte abilitati psihologice necesare unei vieti implinite.
Tipurile de consiliere oferite sunt diverse (psihologica, vocationala, premaritala, spirituala, scolara, interventie de criza), raspunsurile pe platforma fiind oferite doar de specialisti in domeniu, avand specializare in domeniul consilierii si/sau psihoterapiei, si psihologi calificati pe diferite domenii.
Cabinetul de Consiliere generala disponibil in cadrul proiectului Respiro Lounge, completeaza activitatea online, stand la dispozitia tinerilor care solicita consiliere directa din partea unui consilier specializat.
Scopul consilierii il reprezinta oferirea de sprijin in vederea autocunoasterii, (re)gasirii echilibrului interior, dezvoltarii personale si adaptarii la situatiile concrete prin dezvoltarea unor abilitati si capacitati. Finalitatea o reprezinta un tonus mai bun, un control mai bun al situatiilor in care se gaseste cel consiliat.
Pe timpul verii tinerii beneficiari ai proiectului au posibilitatea de a particia la tabara de dezvoltare personală pregătită de echipa de voluntari.
În cadrul proiectului, până în prezent, au fost consiliate peste 3200 de cazuri, echipa actuală fiind formată din 31 de consilieri voluntari.


| Date beneficiari
    3000 de tineri cu varste inte 15 și 30 ani

| Date beneficiari
    Studentii psihologie care fac practică pe redactare de materiale cu conținut psihologic.

| Activitati
    Activitatile proiectului:
Construirea platformei de consiliere Respiro Help (teajut.ro) (concept, grafica si programare);
Testarea platformei;
Construirea echipei de voluntari (metodologia de selectie) si dezvoltarea acestia in functie de volumul de solicitari.
Construirea unui ghid de bune practici in consilierea online;
Promovare serviciilor oferite;
Consilierea propriu zisa.
Ce tipuri de consiliere oferim?
1. Consiliere/ Interventie de criza
2. Consiliere psihologica
3. Consiliere vocationala/ De cariera
4. Consiliere scolara
5. Consiliere de familie
6. Consiliere premaritala
7. Consiliere spirituala
In diverse forme: online, fata in fata, la cabinet, sau prin punerea la dispozitie a resurselor de auto-ajutorare;
• Individual pentru adolescenti si tineri adulti
• In grup
Ne dorim ca platforma de consiliere online teajut.ro sa fie o modalitate cat mai accesibila si mai securizanta pentru persoanele care au nevoie de acces la ajutor de specialitate.
Utilizatorii vor avea posibilitatea fie sa-si creeze un cont de utilizator, fie sa adreseze intrebari rapide, numite „intrebari fulger”, doar prin atasarea unei adrese de email prin intermediul careia sa primeasca raspunsul.


| Rezultatele proiectului
    Beneficiile in randul tinerilor beneficiari constau fie in depasirea dificultatilor emotionale, renuntarea la anumite dependente, inscrierea in programe de recuperare, fie in abordarea unui plan de dezvoltare (socială, profesionala, academica etc).
Beneficiari indirecti - studenti si masteanzi in domeniu psihologie, consiliere si psihoterapie, care au putut efectua practica de specialitate in cadrul proiectului, sub coordonarea Oanei Ghimbulut.


| Bugetul
    230000

| Parteneri
    Asociația Promisiune

| Website proiect
    respiro.ro/help





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes