close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Bursa de Excelenta Every Can Counts



| Organizator:
    Alucro
| Categorie:
    Protectia mediului
| Problema de fond
    Every Can Counts desfasoara in Romania actiuni de informare si educare cu privire la importanta reciclarii dozelor din aluminiu. In ceea ce priveste segmentul de public format tineri, acestia sunt precupati mai degraba de activitati de cercetare si voluntariat. Bursa de Excelenta Every Can Counts s-a constituit ca un proiect care le ofera studentilor posibilitatea de a afla mai multe informatii despre reciclare si protectia mediului, dar si de a se implica intr-o competitie in care sa isi puna in valoare cunostintele acumulate de-a lunul anilor de studiu.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost acela de a suscita interesul tinerilor pentru cercetarea in domeniul mediului si de a le oferi posibilitatea de a pune in valoare cunostintele pe care le au. Obiectivele au vizat informarea si educarea studentilor cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu si protectia mediului in general, crearea unor parteneriate cu facultatile interesate de program, in special cele cu profil de ecologie, geografie, biologie.

Bursa de Excelenta Every Can Counts Bursa de Excelenta Every Can Counts Bursa de Excelenta Every Can Counts

| Aria geografica
    Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Targoviste

| Rezumat
    Bursa de Excelenta Every Can Counts face parte din seria de actiuni desfasurate in cadrul programului Every Can Counts, activ in 13 tari printre care si Romania. Scopul lansarii programului de burse de excelenta a fost acela de a ajunge mai usor la studenti si de a stimula implicarea acestora in actiuni de protectia mediului.
Inscrierea in competitia de burse a constant in realizarea unui eseu in care studentii sa dezbata subiecte ce tin de protectia mediului, cat si a unui video prin care sa prezinte activitatea de voluntariat anterioara si motivatia inscrierii in competitie.
Pentru promovarea progamului de burse a fost facut un tur de prezentari in facultatile interesate, in cadrul carora au fost prezentate conditiile de inscriere si, in acelasi timp, tinerii au avut posibilitatea sa afle mai multe informatii despre reciclarea dozelor din aluminiu prin programul Every Can Counts.
In urma evaluarii inscrierilor, trei studenti au fost recompensati cu o bursa a cate 500 euro.


| Date beneficiari
    Beneficiari directi – peste 150 studenti si profesori din facultatile care au gazduit prezentari, 3 studenti care au primit bursa de excelenta.

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti – studenti si profesori din facultatile din Romania, in atentia carora a fost indreptata campania de promovare.

| Activitati
    Activitatile din cadrul proiectului au constat in:
- informarea studentilor si conducerii facultatilor din Romania cu privire la posibilitatea inscrierii in competitie si conditiile de participare, prin intermediul canalelor de comunicare online (platforme de stiri, e-mail, retele sociale);
- organizarea unui tur de vizite in facultatile interesate de prezentarea programului de burse, dar si a programului de reciclare Every Can Counts;
- jurizarea inscrierilor si premierea castigatorilor;
- promovarea eseurilor si a materialelor video castigatoare;


| Rezultatele proiectului
    - peste 150 de studenti au intrat in contact cu mesajul programului Every Can Counts prin sesiunea de prezentari;
- peste 50 de facultati au fost informate cu privire la posibilitatea de inscriere in competitie;
- 16 studenti inscrisi in competitie;
- 3 studenti premiati cu cate o bursa in valoare de 500 euro.


| Bugetul
    9000

| Parteneri
    Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului, Universitatea Babes-Bolyai; Facultatea de Ingineria Mediului si Stiinta Alimentelor; Universitatea Valahia din Targoviste; Facultatea de Hidrotehnica, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Facultatea de Biologie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi

| Website proiect
    http://everycancounts.ro/ce-facem/cum-ajutam/bursa-de-excelenta-every-can-counts





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes