close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Lider Ovidiu



| Organizator:
    Asociatia Community Links
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Formarea tinerilor profesionisti nu reprezinta doar o componenta a institutiilor de invatamant, ci ea devine o preocupare a tuturor instituţiilor care vor beneficia in viitor de expertiza acestora. In contextul unui sistem educaţional captiv in mare parte modelului universalist, orientat suficient de mult spre cunoasterea teoretică si insuficient spre facilitarea unei relatii directe intre nevoile angajatorului si abilităţile tanarului profesionist, Proiectul Lider Ovidiu se doreste a fi un element de intalnire intre cele doua parti in vederea createrii nivelului de profesionalizare a tinerilor absolventi pe de o parte, ai crearea unui sistem de selectie a tinerilor profesioniati asezat pe o relatie mai directă si mai naturala cu scoala, pe de alta parte.



| Scopul proiectului
    Proiectul a avut trei obiective majore. In primul rand, acesta si-a propus sa dea startul unei dezbateri la nivel national asupra viitorului model de societate care va putea reface lantul de incredere pe care criza financiară l-a rupt incepând cu 2009.In al doilea rsnd, proiectul a vizat facilitarea intalnirii, prin intermediul unei serii de conferinte, intre lideri de opinie din diverse domenii si viitorii tineri profesionisti. Prin această serie de conferinte tinerii au putut beneficia de prezenta unor oameni cu experiente de viată si de cariera din care se pot inspira si care le pot da o nouă viziune despre modul in care iti poti aborda viata profesionala.
In al treilea rand, pe lângă aceste sesiuni de comunicare, programul de internship a vizat si cealalta dimensiune despre care am vorbit, si anume profesionalizarea


Lider Ovidiu Lider Ovidiu Lider Ovidiu

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Programul Lider Ovidiu le ofera studentilor economisti o sansa dubla: intalniri cu potentiali mentori si acces la programe de internship in marile companii din Romania. Lansat în mai 2012, in prezenta Prof. Univ. Dr. Mihai-Răzvan Ungureanu, Prof. Dr. Nicolae Istudor-Vice-Rector ASE, Titov Buzescu-Vicepreşedinte Retail Rompetrol Group, Daniela Pandrea- General Director Honeywell Building Solutions şi Alexandru Măxineanu- Preşedintele ASER, programul a inregistrat un numar impresionant: 385 de aplicații pentru stagii de internship oferite de 17 companii partenere. Evident, s-a inregistrat o cerere mai mare decat oferta, ceea ce demonstreaza necesitatea unui astfel de program. Scopul programului este acela de a-i pregati pe tineri pentru schimbul de generatii.
Studentii economisti au fost invitati sa participe la conferintele Lider Ovidiu Talks la care speakerii propusi de Community Links - persoane cu o cariera impresionanta, din diferite medii de business –le-au vorbit studentilor despre profesie si cariera, piata muncii, provocari si asteptari si despre cum ne alegem modelele .

Stagiile de internship au fost organizate in perioada 01 iulie-01 octombrie 2012 facilitand studentilor acces la experiente profesionale relevante. La final, proiectului pilot a inregistrat urmatoarele cifre:17 companii partenere, 74 de stagii de internship, 74 de studenti din cadrul ASE, 10% dintre acestia au primit oferte de slujba la final de stagiu, 3 conferinte inspirationale , 270 de studenti participanti la conferinte.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    La final, proiectului pilot a inregistrat urmatoarele cifre:
- 17 companii partenere
- 74 de stagii de internship
- 74 de studenti din cadrul ASE
- 10% dintre acestia au primit oferte de slujba la final de stagiu
- 3 conferinte inspirationale
- 270 de studenti participanti la conferinte inspirationale
Speakerii prezentanti studentilor din cadrul ASE au fost:
-Titov Buzescu-Vicepreşedinte Retail Rompetrol Group
- Daniela Pandrea- General Director Honeywell Building Solutions
- Dragos Anastasiu, Presedinte Eurolines Romania
- Rucsandra Hurezeanu, CEO Ivatherm
-Simion Vasile, Managing Partner Ecovis Romania
- Dana Petcu, Country Manager Christian Dior Parfums Romania
-Andrei Cionca, Asociat si Fondator al Casei de Insolventa Transilvania


Feedbackul primit de la studenti precum si de la companiile partenere ne-au incurajat sa continuam proiectul si in anul academic 2013-2014, aducand mai multe companii partenere in proiect, permitand astfel accesul unui numar mai mare de studenti la experiente profesionale relevante


| Bugetul proiectului (in RON)
    2181,60

| Parteneri
    Citibank, Dior , DSV Solutions, Eurolines, Eximbank, Honeywell, KIWI Finance, Money Channel, Orange, Walmark , Ecovis Romania, Intralot, Optical Network , Romcontrol SA, Rompetrol Group, Ziarul Fianciar., Academia de Studii Economice din Bucuresti,.Asociatia Studentilor Economisti din Romania

| Website-ul proiectului
    www.communitylinks.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes