close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Inspiration for young people



| Organizator:
    
| Categorie:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    Uitându-ne în jurul nostru am observat de foarte multe că actuala generație de tineri este lipsită de modele pe care să le urmeze. În ziua de astăzi foarte mulți tineri îi consideră niște modele pe oameni care au reușit în viață prin tactici ce trebuie stopate și care nu influențează pozitiv tinerii români, de aceea ne-am dorit să aducem în fața lor niște povești de viață care le pot arăta că poți reuși în viață oricât de multe piedici ai avea.
Această nevoie de acces la oameni calitativi care pot influența pozitiv parcursul tinerilor a fost descoperită prin intermediul activităților realizate în aceste localități, prin dialog deschis și consultare.
Am pornit acest proiect în minte cu dorința de a uni tinerii din județul Timiș astfel ei putând să realizeze că fiecare dintre noi are o poveste de viață care poate reprezenta o încurajare pentru oamenii din jurul nostru dacă știm să ne ascultăm unii pe ceilalți.


| Scopul proiectului
    Prin acest proiect ne-am propus să oferim oportunitatea tinerilor și din urbanul mic să aibă acces la evenimente dedicate lor care îi pot influența.
Ne-am propus să aducem în atenția tinerilor importanța liderilor pe care îi alegem pentru noi fiindcă aceștia ne vor influența viața.
Ne-am propus să aducem în fața tinerilor o poveste de viață a unei persoane care a reușit să își atingă obiectivele chiar dacă a avut multe piedici și a trebuit să lupte cu discriminarea și lipsurile.
Încă de la început ne-am propus să ajungem la cel puțin 100 de tineri în cel puțin două orașe din urbanul mic.


Inspiration for young people Inspiration for young people Inspiration for young people

| Aria geografica
    Proiectul a fost dezvoltat la nivelul județului Timiș iar orașele pe care le-am vizitat au fost Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj și Timișoara.

| Rezumat
    „Inspiration for young people” este un proiect realizat de Asociația Elevilor din Timiș prin care aproape 300 de elevi din județul Timiș au avut ocazia să cunoască povestea de viață a unei persoane care a reușit să își atingă obiectivele chiar dacă a fost nevoită să lupte cu discriminarea și cu nenumărate priedici. Invitata acestui proiect a fost Cătălina Olteanu, singura femeie de etnie romă din Consiliul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii acestui proiect au fost elevii de liceu din orașele Timișoara, Lugoj, Făget și Sânnicolau Mare.
Ne-am axat pe participanți dornici de a se dezvolta, dornici de implicare civică, tineri proveniți din diferite medii.


| Activitati
    1. Selectarea viitorilor parteneri și sponsori.
2. Realizarea echipelor locale de proiect pentru fiecare localitate în parte.
3. Lansarea proiectului.
4. Promovarea evenimentului.
5. Strângerea participanților.
6. Realizarea întâlnirilor între Cătălina Olteanu, singura femeie romă din Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării - invitatul proiectului, și participanții.
7. Evaluarea rezultatelor.


| Rezultatele proiectului
    La eveniment au participat în jur de 300 persoane.
În dreptul participanților lucrurile s-au schimbat după întâlnirea cu Cătălina Olteanu. Aceștia au început să ne povestească despre cum s-a schimbat situația lor la școală și nu numai de când au învățat cum să ia inițiativă în fața discriminării. Aceștia au început să vadă cu altă perspectivă ceilalți tineri din comunitatea lor.
Ne-am bucurat foarte mult să vedem că acest proiect a unit mediul de afaceri, instituțiile cu societatea civilă fiindcă asta a dus la reușita acestui proiect.
Proiectul a beneficiat de o promovare foarte consistentă acesta fiind promovat prin emisiuni TV (TVR Timisoara), comunicate de presă, social media, etc.


| Bugetul
    Bugetul pentru cele 2 zile se eveniment a fost de 500 RON. Banii au fost obținuți din sponsorizări și au fost utilizați pentru transportul organizatorilor și al invitatului în comunitățile respective, pentru a putea oferi prânzul în cele 2 zile invitatei noastre și pentru materiale de papetarie. LEI

| Despre organizator
    Asociația Elevilor din Timiș (AETM) este unica organizație non-guvernamentală de elevi din județul Timiș ce își dorește să reprezinte interesele elevilor timișeni, să lupte pentru drepturil elor și să contribuie la dezvoltarea unei generații de tineri responsabili și implicați la nivel local.
În plus, prin ceea ce fac, aceștia își doresc să aducă un nou suflu în mișcarea independentă de reprezentare a elevilor din Roomânia.


| Website proiect
    nu exista



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes