close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



RUGBY CLUB GURA HUMORULUI



| Organizator:
    ASOCIATIA CLUB SPORTIV RUGBY CLUB GURA HUMORULUI
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    La momentul actual, majoritatea tinerilor jucatori de rugby la nivel de juniori provin din medii dezavantajate. Factori precum lipsa unei culturi sportive in majoritatea mediilor, dar mai ales in mediul familial, problemele financiare, lipsa motivatiei sportive ii determina pe acesti copii si tineri, o data ajunsi la varsta majoratului, sa renunte sau sa isi scada masiv interesul pentru o viata sportiva. Asadar, din lipsa unui cadru sportiv in comunitatea apropiata, majoritatea ajung sa renunte la rugby.
RCGH vine in intampinarea acestei nevoi identificate, dand sansa continuitatii vietii si carierei sportive, dupa caz. In contextul pandemiei recente, sportul in general si rugby-ul specific se afla pe o panta descendenta. Contextul initierii este si mai evident -sportul devine un punct cheie de dezvoltare a perioadei post pandemie.


| Scopul proiectului
    Scopul principal al Rugby Club Gura Humorului este de a servi drept parghie de lansare pentru tinerii cu abilitati sportive. Obiective specifice: Promovarea continuitatii in rugby a zonei Gura Humorului; Oportunitatea unei cariere sportive pentru tinerii cu abilitati sportive deosebite; Motivarea comunitatii spre o viata sanatoasa; Cresterea numarului de suporteri ai acestui sport; Promovarea transparentei administrative si operationale; RCGH pe termen mediu si lung va aduce o contributie valoroasa rugby-ului romanesc.

RUGBY CLUB GURA HUMORULUI RUGBY CLUB GURA HUMORULUI RUGBY CLUB GURA HUMORULUI

| Aria geografica
    RCGH isi are sediul in Gura Humorului, judetul Suceava. Insa prin natura programului, acesta are caracter national; in special avand in vedere ca meciurile clubului sportiv se desfasoara in functie de calendarul competitional, in diverse orase ale tarii; inclusiv Bucuresti.

| Rezumat
    RUGBY CLUB GURA HUMORULUI este o echipa de rugby de seniori, infiintata in vara lui 2018; activand in DIVIZIA NATIONALA DE SENIORI din cadrul Federatiei Romane de Rugby.
Asociatia Club Sportiv Rugby Club Gura Humorului s-a infiintat cu scopul de a oferi posibilitatea jucatorilor din zona de Nord – Est a Romaniei continuarea activitatii sportive la nivel de Seniori. Motivatia principala consta in numarul mare de practicanti ai acestui sport la nivel judetean, traditia rugbystica a zonei orasului Gura Humorului dar si rezultatele exceptionale obtinute de juniorii rugbysti ai zonei.
Gura Humorului este o pepiniera a rugby-ului romanesc. Aproximativ 500 de tineri au îmbrățișat rugby-ul ca foști juniori ai zonei din 2000 până în prezent. În ultimii ani, peste 50 dintre acești sportivi sunt sau au fost componenți de bază ai echipelor de cluburi naționale sau internaționale. Dintre acestia amintim: Mihai Macovei – capitanul echipei nationale de rugby; Vlad Nistor – jucator international; Viorel Lucaci – jucator Steaua Bucuresti si echipa nationala; Daniel Plaiu – jucator al echipei nationale.

Gura Humorului este de asemenea un pol de dezvoltare rugbystica la nivel de juniori. Acestia au reusit in ultimii 3 ani sa aduca titlul de Campioni Nationali la categorie specifica de varsta in orasul nostru.

Rugby Club Gura Humorului a fost infiintat avand la baza o mai buna dezvoltare a rugby-ului romanesc pe termen lung. Echipa de rugby de seniori a orasului Gura Humorului se vrea a fi drept parghie de lansare pentru o cariera sportiva a tinerilor rugby-sti, dar si un important pol de promovare a rugby-ului si a sportului la nivel national si international.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi: 40 de jucatori ai clubului

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti: tinerii care activeaza ca si juniori la Gura Humorului, parintii acestora, fosti jucatori de rugby care au acum ocazia sa reintre in teren, tineri jucatori din medii dezavantajate, suporterii si fanii acestui sport la nivel judetean si national, comunitatea ca un intreg prin promovarea sportului si a rugby-ului in mod specific; lumea sportiva prin cresterea vizibilitatii acestui sport la nivel national.

| Activitati
    RCGH s-a infiintat in vara 2018, cand se sarbatoreau 50 de ani de la inceputurile rugb-ului humorean.
Principalele activitati care au dus la infiintarea Rugby Club Gura Humorului au fost:
1. Recrutarea si legitimarea sportivilor in cadrul RCGH – avand in vedere ca suntem la inceput de drum, recrutarea sportivilor are loc din resursa umana deja existenta a zonei. La momentul de fata avem un lot de 30 de sportivi, format din jucatori care au fost formati ca si juniori la Gura Humorului; au renuntat la rugby o data ajunsi in pragul trecerii la seniori (18-20 ani aprox) iar acum au revenit pe terenul de rugby pentru a pune umarul la rejuvenarea acestui sport la nivel national. Totodata, urmarim sa legitimam si tinerii sportivi care termina junioratul. In prezent, am reusit sa aducem in proiect 5 tineri sportivi cu calitati exceptionale; formati tot la Gura Humorului.
2. Desfasurarea campionatului din cadrul Diviziei Nationale de Seniori desfasurat de Federatia Romana de Rugby – Pentru sezonul competitional 2018/2019, RCGH s-a clasat pe locul 5 din 9 in cadrul acestei competitii. Calendarul competitional este stabilit de FRR.
3. Activitati de integrare sociala si voluntariat – RCGH isi propune sa creeze o cultura cu valori sportive si in afara terenului. Tocmai de aceea ne implicam in diverse activitati de fiecare data cand avem ocazia. In martie 2019, am organizat cu success o campanie de donare de sange chiar la Gura Humorului, in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sv.


| Rezultatele proiectului
    Cel mai important beneficiu al RCGH este promovarea egalitatii de sanse. Prin acest proiect oferim sansa unei cariere sportive tinerilor cu abilitati sportive deosebite, ce provin din medii dezavantajate, care nu ar avea unde sa practice rugby in lipsa unei echipe de seniori a orasului.
RCGH a adus o schimbare pozitiva in comunitate prin desfasurarea meciurilor de rugby pe teren propriu pentru meciurile de acasa; prin atragerea comunitatii catre sport, prin promovarea unui stil de viata sanatos si prin cresterea numarului de suporteri ai rugby-ului dar si ai sportului in general. La nivel national, RCGH genereaza efecte pozitive prin cresterea vizibilitatii rugby-ului in afara comunitatii unde isi desfasoara activitatea. Fiecare sportiv al RCGH este in fapt un ambasador al rugby-ului, dar mai ales al sportului si aduce o contributie pozitiva la cresterea gradului culturii sportive la nivel national. In acelasi timp, RCGH a adus o un plus valoare lumii rugbystice nationale dar indraznim sa preconizam si internationale, prin promovarea juniorilor cu abilitati sportive deosebite in jocul de rugby la nivelul seniorilor.
Prin promovarea continuitatii rugbystice a zonei Gura Humorului, readucem in prim plan sansa unei cariere sportive de succes atat la nivel national cat si international pentru tinerii cu abilitati deosebite.
Pe termen mediu si lung RCGH isi propune sa aduca o contributie valoroasa rugby-ului romanesc prin modelul de transparenta administrativa promovat. In acelasi timp, ne propunem sa contribuim la dezvoltarea unor rugbysti de valoare in viitor.


| Bugetul
    283368,00

| Parteneri
    DHL Express Romania Banca Comerciala Romana Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Suceava Primaria orasului Gura Humorului Clubul Sportiv Scolar Gura Humorului Actori locali Albini Prassa

| Website proiect
    www.rugbygh.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes