close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Festivalul UniFEST



| Organizator:
    Uniunea Studentilor din Romania
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    In cadrul unui studiu national concretizat in Barometrul opinie publica Tineret, realizat in anul 2016, asupra modalitatilor de petrecere a timpului liber, 88% dintre tinerii chestionati plasau „timpul liber” ca fiind printre cele mai importante aspecte din viata lor, admitand ca nu dispun de diversitate in ceea ce priveste optiunile de petrecere a timpului liber. Proiectul urmareste cresterea numarului de studenti care au acces la oportunitati diverse de petrecere a timpului liber, asigurand un mediu favorabil pentru indeplinirea acestui obiectiv.
Valoarea adaugata concretizata in asigurarea accesului studentilor la evenimente culturale este sustinuta de abordarea diferita pe care o propunem pentru satisfacerea nevoilor grupului tinta.


| Scopul proiectului
    Scopul principal al proiectului este acela de a asigura accesul gratuit la evenimente culturale, sportive, educationale si de divertisment pentru a crea cadrul optim de petrecere a timpului liber.
O2. Dezvoltarea personala a 1000 de studenti prin intermediul educatiei non-formale
O3. Asigurarea informarii a peste 10000 de studenti cu privire activitatile din program
O4. Constientizarea importantei practicarii sporturilor in vederea mentinerii unei vieti active sanatoase pentru 5000 de tineri.
O5. Facilitarea accesului gratuit la spectacole pentru un numar de 1000 de studenti.


Festivalul UniFEST Festivalul UniFEST Festivalul UniFEST

| Aria geografica
    Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Suceava, Timisoara, Arad, Oradea, Targu Mures, Targoviste, Constanta, Craiova, Sibiu

| Rezumat
    Festivalul UNIFEST- Festivalul Studentilor din Romania, reprezinta cel mai mare manifest cultural artistic si sportiv dedicat exclusiv studentilor din toata tara, organizat anual de catre Uniunea Studentilor din Romania.
Prin intermediul acestuia, grupul tinta format exclusiv din studenti a beneficiat in mod gratuit de acces la spectacole de teatru, opera, concerte clasice sau ale trupelor consacrate din zilele noastre, activitati sportive (campionat de fotbal si cros studentesc), de sustinere a unui mod sanatos de viata prin diferitele actiuni intreprinse zi de zi, educatie non-formala sau conferinte care abordeaza teme de interes general pentru acestia, workshop-uri de prim ajutor sau de promovare a educatiei sexuale, seara traditionala, o parada a asociatiilor, seri de stand up sau de folk. De-a lungul timpului, pe scenele UniFEST au urcat trupe ca Iris, Phoenix, Directia 5, Voltaj, Vunk, Holograf sau 3Sud Est.
Unifest este cel mai mare promotor al distractiei, oferind anual miilor de studenti din toata tara posibilitatea de a participa activ la evenimente de entertaiment si de cultura in mod gratuit. Asa cum se specifica in mottoul festivalului, oferim studentilor „distractie gratis, nu degeaba” anual.
Festivalul UNIFEST are o traditie de 16 ani si s-a implementat atat in Bucuresti, cat si in Constanta, Iasi, Suceava, Targu-Mures, Satu Mare, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Targoviste, Ploiesti.
Motivatia implementarii proiectului consta in nevoia tinerilor de a participa la actiuni care sa ii scoata din zona de confort si sa participe la activitati prin care sa diversifice modalitatile in care isi petrec timpul liber.


| Date beneficiari
    Publicul tinta al Festivalului Unifest il constituie toti studentii din Romania. Numarul beneficiarilor directi se ridica la 50 000 de studenti

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti in numar de 150 000 sunt studentii si viitorii studenti din Romania.

| Activitati
    A1 – Conferinta de deschidere a evenimentului - activitatea a presupus invitarea partenerilor media si a voluntarilor in vederea deschiderii oficiale a Festivalului UniFEST.
A2 – Campanie de constientizare a studentilor cu privire la importanta culturii - activitatea a implicat promovarea accesului gratuit la spectacole de teatru si opera si eliberarea invitatiilor in baza carora se realizeaza accesul.
A3 – Organizarea competitiilor de fotbal
A5 – Organizarea unei petreceri traditionale
A6 – Organizarea unei seri de folk si muzici
A7 – Organizarea a trei workshop-uri de prim-ajutor - activitatea a presupus realizarea unui parteneriat cu Fundatia SMURD care a coordonat efectiv desfasurarea sesiunilor de formare specifice.
A8 – Organizarea unei seri de stand-up comedy - prin intermediul acestei activitati, tinerii au avut posibilitatea de a participa la evenimente de entertainment in vederea diversificarii modalitatilor de petrecere a timpului liber.
A9 – Organizarea unui cros studentesc.
A10 – Sesiuni de formare a studentilor prin intermediul educatiei non-formale.
A11 – Organizarea unei parade a Asociatiilor studentesti si de tineret.
A12 – Organizarea unui Mega-Concert.
A13 – Organizare campanii de donare de sange.
Tinand cont de faptul ca proiectul este derulat la nivel national, coordonarea a fost facuta dintr-un centru – Bucuresti – de catre managerul de proiect, secondat de asistentul manager.


| Rezultatele proiectului
    In cadrul proiectului s-au informat peste 10 000 de studenti cu privire la posibilitatile si perspectivele pe care le ofera Festivalul UniFEST. S-au realizat competitii sportive (campionat de fotbal si cros studentesc) care au implicat peste 1000 de studenti la nivel national. Prin intermediul acestora s-a realizat O4. Rezultatul este asociat A3 si A9. Dupa festivitatea de deschidere, in program a urmat Parada Asociatiilor Studentesti si de Tineret care a strans 300 de participanti din Bucuresti. Serile de stand up si folk, asociate A6 si A8 au adunat numai in Bucuresti aproximativ 600 de studenti si tineri. Seara romaneasca, rezultat asociat A5 a adunat la nivel national 1000 de persoane carora li s-au insuflat valori ale traditiilor noastre. Workshop-urile de prim-ajutor si boli cu transmitere sexuala au adunat in toata tara 700 de persoane. Cel mai de impact eveniment din cadrul UniFEST este reprezentat de Mega Concertul care a adunat la Sala Polivalenta 4000 de studenti si tineri din Bucuresti.

| Bugetul
    300000

| Parteneri
    Ministerul Tineretului si Sportului, Complex Cultural Sportiv Studentesc Tei, Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, Casele de Cultura ale Studentilor din intreaga tara, directiile pentru sport si tineret din intreaga tara.

| Website proiect
    http://www.unifest.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes