close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Europe! Dance with us!



| Organizator:
    Asociatia Romana de Interventie in Situatii de Urgenta
| Categorie:
    Originalitate
| Problema de fond
    Anul 2010 a fost declarat Anul European pentru Combaterea Saraciei si Excluziunii Sociale iar ARISU a decis organizarea unui spectacol dedicat copiilor institutionalizati care sa traga un semnal de alarma la cele mai inalte nivele. Astfel, pe data de 9 Mai 2010, de Ziua Europei, 190 de copii institutionalizati au dansat 19 dansuri traditionale din UE sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, in fata Primei Doamne, a ambasadorilor Austriei si Spaniei, precum si alte oficialitati si personalitati din Romania.

| Scopul proiectului
    Proiectul a urmarit inca de la bun inceput sa demonstreze ca acesti copii institutionalizati reusesc sa organizeze un spectacol inedit, de un grad ridicat de dificultate la un nivel european.

Europe! Dance with us! Europe! Dance with us! Europe! Dance with us!

| Aria geografica
    Proiectul s-a derulat in Bucuresti, dar au participat institutii din toata tara

| Rezumat
    Cu ocazia Zilei Europei, 9 Mai 2010, Asociatia Romana de Interventie in Situatii de Urgenta, a organizat un eveniment caritabil fara precedent in Romania, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei. Pe scena Centrului Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor au urcat peste 190 de copii institutionalizati, care au dansat cele mai reprezentative 19 dansuri ale urmatoarelor tari: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Cehia, Slovenia, Suedia, Spania, Ungaria si Romania. Prin acest proiect ARISU a marcat Anul European pentru Combaterea Saraciei si Excluziunii Sociale.

| Date beneficiari
    Nu a fost nevoie de incurajarea lor. Copii au acceptat din prima ideea spectacolului si au dat tot ce aveau mai bun.

| Rezultatele proiectului
    Rezultatele acestui proiect sunt greu de cuantificat, dar usor de observat. Copii au vorbit saptamani intregi despre acest spectacol. Pentru multi dintre ei, a fost prima si ultima data cand au fost pe o scena si mai mult decat atat, in fata Primei Doamne a Romaniei si a ambasadorilor. Trecand peste orice tenta politica, pentru ca nu a existat asa ceva, bucuria copiilor de a se poza cu sotia Presedintelui Romaniei a fost enorma. De asemenea, oficialitati prezente in sala au realizat ca acesti copii nu sunt cu nimic diferiti in sensul rau, ci sunt diferiti prin vointa pe care au avut-o sa invete acele dansuri. Peste 80% din ei nu au mai dansat niciodata iar pregatirea dansurilor a durat doar 4 saptamani, iar in cazul unor grupe chiar o saptamana.

| Argument
    Spectacolul a fost original din punct de vedere al tematicii, al invitatilor si al momentului in care a fost organizat. Chiar daca anul acesta vom organiza un nou spectacol, el nu va avea rezonanta celui din 2010. Exact de Ziua Europei, in anul European pentru Combaterea Saraciei si a Excluziunii Sociale, in Romania, urcau pe scena Ministerului Administratiei si Internelor, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, in prezenta Primei Doamne, a ambasadorilor si a oficialitatilor din toata Romania, urcau pe scena peste 190 de copii institutionalizati, care dansau 19 dintre cele mai grele dansuri traditionale din UE, pentru a trage un semnal de alarma cu privire la excluziunea sociala din Romania.

| Bugetul proiectului (in RON)
    5000

| Parteneri
    Presedentia Romaniei, Ministerul Administratiei si Internelor, Cofely GDF SVEZ, DGASPC Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5 si judetul Ilfov, Moty Dance School, Salsa Veneno, Jo Dance Studio, Feel the Rhythm, instructorii Nancy Tataru, Andrei Iancu, Andra Dudulea

| Website-ul proiectului
    http://www.arisu.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes