close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Aspire Academy



| Organizator:
    Aspire for Education
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Motivaţia iniţierii Aspire provine din faptul că sistemul educaţional regional eşuează în 3 arii importante: 1) în a sprijini gândirea critică şi creativitatea; 2) în a oferi modele de lideri inspiraţionali şi reali; şi 3) în a dezvolta comunitati profesionale de tineri excepţionali care vor lucra pe viitor impreună şi se vor inspira din reuşitele fiecăruia.

| Scopul proiectului
    Aspire Academy a identificat o nouă generaţie de studenţi excepţionali, însufleţită de idei inovatoare, care prin dezvoltarea unei gândiri critice şi practice are capacitatea de a deveni propulsorul societăţii actuale. Aspire motivează studenţii în a-şi urma pasiunile, le oferă acestora modele de lideri inspiraţionali şi le faciliteazã crearea unei comunităţi de studenţi energici, proactivi şi cu interese comune.

Aspire Academy Aspire Academy Aspire Academy

| Aria geografica
    Cele două editii Aspire Academy au avut loc în Romania, la Poiana Braşov. Aspire 2012 a reunit studenţi din 8 ţări europene: România (34 studenţi), Serbia (4), Republica Moldova (2), Rusia (2), Lituania (2), Letonia (1), Georgia (1) şi Bosnia (1)

| Rezumat
    Aspire Academy este singura Academie de vară din România cu predare exclusiv de către profesori de la Universitatea Harvard în domeniile de Leadership, Dezvoltare Personală şi Antreprenoriat în limba engleză.
Aspire Academy insuflă ideea că fiecare dintre noi poate deveni lider în comunitatea sa şi cã poate depãşi cu mult aşteptãrile societãţii în care trãim. Aspire ia forma unei experienţe transformaţionale de 10 zile pentru 50 de studenţi excepţionali din România şi Sud-Estul Europei, care, prin metodele alternative de studiu, sunt încurajaţi să-şi urmeze pasiunile şi să atinga maximul de potenţial. Ne adresăm studenţilor din diverse arii de studii, care demonstrează motivaţie, diversitate, distincţie în activităţile pe care le întreprind şi implicare în dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.
Aspire Academy este un proiect înfiinţat de tineri pentru tineri. Membrii fondatori au avut şansa să-şi continue educaţia în Statele Unite la marile Universităţi de renume internaţional. Prin Aspire Academy ei îşi propun să transmită mai departe tinerilor din România şi din Europa de Est modelul de educaţie Harvard şi modelele de leadership autentice. Printre membrii fondatori se numără: Alexandra Copos (Harvard University, Princeton University), Alex Radu (Harvard University, Harvard Business School), Irina Anghel (Harvard Kennedy School of Government) şi Ana Sarbu (Georgetown University).
Implementarea proiectului este o continuare a experienţei Aspire, întrucât comitetele executiv şi organizatoric sunt alcătuite exclusiv din studenţii care au participat la cele două ediţii Aspire. Aceştia sunt puternic motivaţi de impactul pe care Aspire l-a avut asupra personalităţilor lor şi îşi doresc să transmită această oportunitate mai departe studenţilor din viitoarele generaţii.


| Date beneficiari
    Procesul transformaţional început în cadrul şcolii Aspire Academy este astfel doar un imbold pentru studenţi. În continuarea Aspire Academy, absolvenţii sunt reuniţi sub egida Aspire Alumni Club, reţeaua care continuă să îşi provoace membri şi îi impulsionează să îşi continue procesul de dezvoltare personală şi profesională început la Aspire Academy. În acest mod, aceştia continuă să îşi sporească potenţialul, atât profesional, prin dezvoltarea aptitudinilor de leadership, cât şi personal, prin dezvoltarea inteligenţei emoţionale şi a cunoaşterii de sine.

| Rezultatele proiectului
    Aspire Academy a reunit pentru al doilea an la rand 47 de studenti talentaţi din România şi Estul Europei împreună cu profesori renumiţi de la Harvard University. Programul se bucură de rezultate deosesbite în primul rând prin dezvoltarea calităţilor de leadership ale studenţilor cât şi prin conectarea acestora deopotrivă cu alţi tineri de succes din Europa şi cu lideri şi antreprenori din România, care le oferă modele inspiraţionale de urmat.
Ce spun studenţii Aspire despre Academie?
·“Cel mai valoros lucru pe care l-am găsit la Aspire sunt oamenii, oameni care mă fac să gândesc, să decid și să acționez. Am descoperit că pot face mult mai mult și că trebuie să fac mai mult.” (Ilma Ibrisevic, Sarajevo).
· “Aspire Academy a fost o experiență despre care le voi povesti, cu siguranță, copiilor mei. Am avut o săptămână extraordinară. A fost o experiență cu adevărat transformațională pentru mine.” (Rareș Stoica,România)
Mai mult, Aspire conectează membri cu companii de top din România în vederea găsirii de internshipuri sau joburi full-time. Câţiva dintre studenţii nostri au încpeut deja să lucreze la companii precum Petrom, iar ultimele programe de internship UniCredit Tiriac Bank şi BRD Societe Generale s-au adresat în primul rând membrilor Aspire.
Nu în ultimul rând, programul Aspire Academy ţine studenţii în strânsă legatură după terminarea programului, oferind o baza de networking pentru cei o suta de membri prin comunitatea Aspire Alumni Club. În felul acesta, studenţii e implică mai departe în activităţi cu caracter social şi formează o adevărată comunitate.


| Bugetul proiectului (in RON)
    140625

| Parteneri
    Principalii sponsori au fost Petrom, Happy Tours, Zizin, EximBank Romania, Transelectrica, UniCredit Ţiriac Bank, McDonalds, Sinescu&Nazat, Sprint Curier, Achieveglobal, Ana Hotels şi Fundatia Triple Helix.

| Website-ul proiectului
    http://www.aspireacademy.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes