close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Proiectul "Implinim sperante!"



| Organizator:
    Fundatia Motivation Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de CSR
| Problema de fond
    In Romania, tinerii cu dizabilitati sunt deseori impinsi la marginea societatii, fara sanse egale de a face parte din comunitate, de a fi integrati social si profesional. Situatia lor devine uneori critica dupa ce implinesc 18 ani, cand unii dintre acestia sunt pusi in situatia de a se descurca pe cont propriu. Desi situatia s-a imbunatatit in ultima perioada, una din problemele cele mai grave ale acestor tineri ramane lipsa unei locuinte adecvate, in care ei sa poata trai cu asistenta minima. Proiectul isi doreste ca tinerii cu dizabilitati intelectuale, dezinstitutionalizati de Motivation si care au implinit 18 ani, sa traiasca semindependent alaturi de persoane in scaun rulant – angajati ai Fundatiei Motivation, astfel incat sa beneficieze de grija acestor persoane, iar ele sa aiba, la randul lor, o locuinta adaptata.

| Scopul proiectului
    Caminul nou in care se vor muta beneficiarii(in primavara lui 2011), odata ce conectarea la utilitati va fi finalizata si finisarile terminate, le va oferi acestora tot confortul necesar varstei si mai mult decit atat, o viata semiindependenta, pe care o pot obtine oferindu-si sprijin reciproc. Pentru a realiza acest proiect s-a apelat la sprijinul voluntarilor, angajati Vodafone, care au lucrat pentru ridicarea casei pana la acoperis. Proiectul a fost sustinut de Fundatia Vodafone, care a imbratisat ideea finantarii scopului sau social.

Proiectul "Implinim sperante!" Proiectul "Implinim sperante!" Proiectul "Implinim sperante!"

| Aria geografica
    Ilfov

| Rezumat
    Habitat for Humanity si Fundatia Motivation Romania au construit, alaturi de angajatii Vodafone voluntari, o casa proiectata special pentru nevoile a opt persoane cu deficiente intelectuale sau locomotorii care locuiesc in case de tip familial Motivation, supraaglomerate deja. Locuinta ridicata este un duplex cu 2 etaje (parter si pod mansardat) cu 6 camere, doua bucatarii si patru bai (dotate cu echipament special pentru beneficiari). Fundatia Vodafone a sprijinit financiar si cu echipe de voluntari Vodafone acest proiect pentru ca persoanele cu dizabilitati sa aiba o viata semiindependenta. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. De la infiintarea sa, in urma cu 11 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit 7,5 milioane de Euro, in sute de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Prin proiectele in care se implica, Fundatia Vodafone Romania se straduieste sa raspunda cat mai bine nevoilor comunitatii si sa imbunatateasca viata oamenilor din Romania, motiv pentru care a finantat proiectul “Implinim Sperante”.

| Date beneficiari
    Beneficiarii acestui proiect au fost nelipsiti din santier de fiecare data cand echipele de voluntari soseau. Cu totii au facut munci usoare, in siguranta si supravegheati de membrii de proiect din dorinta de a ajuta voluntarii cat mai mult astfel incat „casa sa fie mai repede gata”. Interactiunea angajatilor Vodafone cu beneficiarii, precum si vizitele efectuate de acestia la casele de tip familial Motivation au constituit factori motivanti pentru voluntari, astfel incat si-au manifestat dorinta de a se reintoarce in santier la lucru sau chiar de a veni in santier in zilele de weekend.

| Rezultatele proiectului
    8 tineri care in curand se vor muta intr-un mediu adecvat ce-i va ajuta sa-si capete independenta
500 de voluntari, angajati Vodafone care au lucrat peste 5000 de ore in santier
O locuinta de tip duplex proiectata special sa acopere nevoile beneficiarilor sai speciali
Mari sportivi laureati international au petrecut o zi alaturi de cei mai mici sportivi Special Olimpics si beneficiari de proiect
Acoperire media nationala buna a intregului proiect reflectat prin aparitii in media scrisa si televizata
Casa construita la Clinceni, judetul Ilfiv, este cea de-a doua locuinte destinata persoanelor cu dizabilitati ridicata Fundatia Vodafone alaturi de Habitat. Implinirea sperantelor tinerilor cu dizabilitati de a avea o locuinta este cel mai important rezultat al proiectului, caruia i se adauga implicarea a sute de voluntari, dar si a unor persoane publice precum sportivii Doina Melinte, Violeta Beclea-Szekely, Valeria Racila (Van Groningen), Cristian Gațu, Laura Badea, Monica Roșu, Otilia Badescu si Ionela Tarlea. Prin voluntariatul sportivilor, proiectul a obtinut sustinerea fanilor acestora si a presei. Finantarea de la Fundatia Motivation Romania a oferit sansa unei vieti implinite pentru beneficiari, iar implicarea voluntarilor Vodafone a avut ca scop sustinerea proiectelor sociale in randul uneia dintre cele mai mari companii care activeaza in Romania.


| Argument
    Prima locuinta pentru persoane cu dizabilitati intelectuale a fost ridicata la Timisoara. Proiectul demarat in 2009 a fost realizat in parteneriat cu Fundatia Pentru voi, Habitat for Humanity, Fundatia Vodafone si sprijinit financiar de Open Society Menthal Health Initiative si autoritatile timisorene. Proiectul social derulat impreuna cu Fundatia Motivation este primul care ofera o locuinta si pentru persoane cu dizabilitati motorii, in sistem de viata semindependent.
Fundatia Vodafone Romania sustine ambele organizatii, Motivation si Habitat, incepand din 2003, respectiv 2007 si a investit in proiectele sociale derulate de HFHR peste 1 mil euro si peste 1000 de angajati voluntari in cadrul proiectelor.


| Bugetul proiectului (in RON)
    462000

| Parteneri
    Fundatia Vodafone Romania, Fundatia Motivation Romania, Fundatia Habitat for Humanity Romania

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes