close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



YouthSpeak Forum



| Organizator:
    AIESEC in Romania
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Editia din toamna 2017 a avut ca tema Your Path in the Digital Era, aceasta fiind aleasa pe baza trendului internatonal al digitalizarii care deja afecteaza multe domenii si activitati de munca, schimband locurile de munca cu care noi suntem obisnuiti. Tinerii au nevoie de informatie si trebuie sa se pregateasca pentru viata lor profesionala, mergand mai departe de educatia formala pe care o primesc in facultati, luand pulsul pietei reale, fiind fata in fata cu angajatorii.

| Scopul proiectului
    Scopul forumului a fost de a le aduce în fata tinerilor exemple in care digitalizarea are o amprenta puternica, mergand chiar mai departe de social media, in domenii precum educatie, antreprenoriat si corporatist. Participantii au aflat realitatea digitalizării in Romania si în lume, au descoperit influența ei asupra skill-urilor cerute in prezent si au descoperit propriul drum in aceasta era definitorie a generatiei noastre.

YouthSpeak Forum YouthSpeak Forum YouthSpeak Forum

| Aria geografica
    Proiectul YouthSpeak Forum s-a desfasurat in Bucuresti, insa a fost deschis pentru tineri din toata tara, asa fel incat au fost participanti si din urmatoarele orase: Oradea, Iasi, Constanta, Galati, Brasov si Craiova

| Rezumat
    YouthSpeak Forum reprezintă una dintre modalitățile prin care AIESEC implica tinerii în rezolvarea problemelor globale, prin activități conectate cu Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă. Editia din toamna 2017 a fost axata pe unul din cele 17 obiective, Munca Decenta si Crestere Economica in contextul digitalizarii si a dezvoltarii tehnologiei. Proiectul a fost adresat tinerilor, care pe parcursul unei zile intregi au avut posibilitatea sa afle de la oameni cu experienta viitorul job-urilor si cum trebuie sa se pregateasca. Acestia au avut de asemenea oportunitatea sa contribuie activ prin workshop-urile facilitate de companii, unde au lucrat in echipe si au impartit pareri cu ceilalti participanti. Contextul digitalizarii a fost ales ca subiect luand in considerare ca este un trend international care afecteaza si influenteaza toate aspectele din vietile noastre.

| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai forumului au fost cei 198 de participanti, tineri, in principiu studenti din Bucuresti dar si alte orase.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti nu au fost un target al forumului, insa cercurile sociale ale participantilor pot fi beneficiari indirecti, precum si partenerii implicati direct in implementarea proiectului.

| Activitati
    Agenda forumului YouthSpeak contine 3 parti: Inspire, Engage si Act. In prima parte a agendei tinerii au participat la 5 key note speech-uri tinute de oameni cu experienta in domeniul digitalizarii, atat antreprenori, cat si oameni care lucreaza in corporatii. Partea de Inspire s-a incheiat cu un panel la care au participat toti speakerii, dar si reprezentanti din companiile partenere, panelul fiind moderat de Presedintele Institutului Bancar. A doua parte a agendei, menita sa angajeze tinerii in actiune si sa ii faca contribuitori activi ai formului a constat in 4 workshop-uri pe teme diferite, precum Job-urile Viitorului sau Scoala de Bani, unde participantii au avut ocazia sa experiementeze un proces de selectie pentru un job in era digitalizarii sau sa cunoasca metode prin care tehnologia le usureaza management-ul financiar personal. Ultima parte a agendei, menita sa aduca actiune, a constat in prezentarea unor metode de planificare personala, in care tinerii au fost provocati sa isi faca un plan de viitor in functie de unde vor sa ajunga si sa isi traseze pasii principali pentru cariera sau dezvoltarea lor.

| Rezultatele proiectului
    In urma unei zile intregi in care au avut oportunitatea de a interactiona cu alti tineri, companii, antreprenori, reprezentanti de ONG-uri, participantii au avut de asemenea ocazia sa afle multe informatii din diferite studii de caz cum ar fi cel de la Hipo, cat si cel international YouthSpeak, informatii care au ajutat la imbunatatirea cunostintelor acestora. Mediul provocator in care acestia au actionat in cadrul echipelor a contribuit la abilitatea de comunicare si practicarea curajului de exprimare a participantilor. Promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila a largit orizonturile tinerilor, fiind mai constienti de trendurile internationale si influenta acestora asupra vietii lor.

| Bugetul
    4500

| Parteneri
    Una din institutiile partenere ale proiectului a fost Institutul Bancar Roman, care a ajutat pe parcursul organizarii evenimentului si au pus la dispozitie locatia pentru desfasurarea acestuia. Din partea companiilor am avut ca parteneri BCR, BRD, Genpact si Ernst&Young.

| Website proiect
    http://ysf.aiesec.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes