close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Reînsuflețim școala



| Organizator:
    COLEGIUL ECONOMIC TRANSILVANIA
| Categorie:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    Din dorința de a transforma curtea școlii într-un mediu mai plăcut am inițiat acest proiect. Programul intitulat ,,Reînsuflețim mediul școlar” a reprezentat o oportunitate pentru colectivul clasei noastre, pentru a schimba aspectul curții și școlii, inclusiv mentalitatea majorității elevilor și angajaților școlii. Prin aceasta am dorit să asigurăm un viitor mai curat, sănătos, mai înverzit. Toate acestea le-am realizat cu multă emoție, solidaritate ducând acest proiect la sfârșit. Nu în ultimul rând prieteniile create au fost un beneficiu deosebit pentru clasa noastră. Acest proiect este caracterizat prin oportunitate, viitor, emoție, solidaritate și prietenie.

| Scopul proiectului
    Ceea ce ne-a determinat pe noi sa participam la acest proiect este dorința de a menține mediul înconjurător cât mai curat.
Ne dorim ca mediul în care locuim să fie cât mai curat și sănătos.
Prin urmare,motivul pe care l-am ales să particip la acest concurs este dorința noastră de a ajuta mediul înconjurător cu tot cea ce a “face bine. Deasemenea dorim să conștientizăm colegii de importanța păstrării unei medii curate și frumoase la școală, ca să nu mai arunce gunoaie și să recicleze deșeurile.


Reînsuflețim școala Reînsuflețim școala Reînsuflețim școala

| Aria geografica
    Curtea Colegiului Economic Transilvania, Tg. Mureș

| Rezumat
    Proiectul nostru intitulat „Reînsuflețim școala” a avut ca obiectiv îmbunătățirea calității mediului școlar. Pe parcursul proiectului am desfășurat activități de igienizare a zonei vizate, am amenajat spațiul, am plantat flori, tuia etc. și am desfășurat nenumărate acțiuni de conștientizare a comunității cu privire la importanța protejării mediului înconjurător. Acum ne bucurăm de un mediu mai plăcut și mai sănătos la școală. Sperăm ca munca noastră să fie apreciată de comunitate și nu numai.

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiari sunt actualii și viitorii elevi, profesori și vizitatori ai Colegiului nostru.

| Activitati
    Clasa a X-D am parcurs următoarele activități: strânsul gunoaielor , plantarea copacilor , flori și a plantelor.Aceste sarcini sau împărțit mai multor persoane din clasa. In prima lună s-a evaluat proiectul. După aceea am trecut la curățarea zonei și am strâns deșeurile și am curățat curtea liceului pentru un mediu și spirit mai sănătos. In următoarele luni am achiziționat ustensilele necesare pentru plantare acordate de liceu:(grebla, lopata, mistria, foarfeca de grădina, ingrasaminte,etc ). In toamnă am primit puieți de tuia si plantele necesare plantari pentru proiect pe care am verificat dacă sunt rupte sau ofilite pentru a putea fi returnate, după care ne-am apucat de treaba, băieți sau ocupat de plantat, săpat iar fetele s-au ocupat de menajarea florilor și udarea lor. In ultima zi am realizat niște fotografi pentru a putea fi postate urmând chiar pozele făcute pe parcursul activități pe rețelele de socializare ale proiectului nostru.

| Rezultatele proiectului
    Elevi mai fericiți, mediu școlar mai plăcut, mai frumos mai atrăgător. Profesori mai puțin stresați, părinți mai implicați. Venim cu drag la școală, iar colegii aruncă mai puțină mizerie în curtea școlii. Proiectul ne-a conștirntizat de importanța protejării mediului înconjurător.

| Bugetul
    Totul am realizat din donații primite de la oameneni sufletiști și elevi conștiincioși, care doresc să rămână anonimi. Munca a fost efectuată de către elevi și profesori voluntari. LEI

| Despre organizator
    Suntem elevii clasei a X-a D al Colegiului Economic Transilvania, Tg. Mureș, domeniul de pregătire : Economic, Specializarea: Tehnician în administrație. Suntem o clasă veselă, dornică de cunoaștere și care dorește să aducă schimbări în societate. Profesorii noștri sunt de gașcă și susțin aspirațiile noastre.

| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes