close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



IMPREUNA PENTRU INIMILE PACIENTILOR SOCIALI



| Organizator:
    Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Proiectul a fost initiat ca urmare a analizei profilurilor medicale ale beneficiarilor nostri si a rezultatelor proiectelor in implementare. Astfel am constatat ca aproximativ 70% din pacientii sociali fara venituri si asigurari medicale si cu venituri foarte mici sufera de afectiuni cardiologice si metabolice, astfel ca ne-am dorit ca doua dintre obiectivele proiectului sa acopere aceste patologii prin acordarea de servicii de screening complet. Introducerea in proiect a serviciilor de preventie a cancerului mamar este un rezultat al donatiei obtinuta prin acest proiect ( un ecograf performant) si o concluzie a proiectului pentru preventia cancerului de col uterin oferit de 3 ani

| Scopul proiectului
    Proiectul “IMPREAUNA PENTRU INIMILE PACIENTILOR SOCIALI “ a avut ca scop îmbunătățirea starii de sanatate a 330 de pacientii fara venituri si asigurari (in mare pare cu patologii invalidante) si pacienti cu venituri foarte mici. Obiectivele proiectului au fost urmatoarele :
Obiectivul 1:Accesul gratuit la servicii de screening cardiologic a 120 pacienti sociali
Obiectivul 2:Acces la servicii gratuite de depistare si monnitorizare a bolilor metabolice pentru 120 pacienti sociali
Obiectiv 3: Access gratuit la servicii de imagistica ecografica- preventie cancer mamar pentru 100 paciente sociale


IMPREUNA PENTRU INIMILE PACIENTILOR SOCIALI IMPREUNA PENTRU INIMILE PACIENTILOR SOCIALI IMPREUNA PENTRU INIMILE PACIENTILOR SOCIALI

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul “IMPREUNA PENTRU INIMILE PACIENTILOR SOCIALI “ a avut ca scop imbunatatirea starii de sanatate a 330 de pacientii fara venituri si asigurari (in mare pare cu patologii invalidante) si pacienti cu venituri foarte mici, prin oferirea accesului la servicii medicale gratuite în domeniul cardiologiei, al bolilor metabolice si prevenției cancerului mamar. Motivul pentru selectarea cardiologiei si a bolilor metabolice reflecta procentul mare (aprox. 70 % ) din pacientii sociali fara venituri care prezinta déjà astfel de patologii sau se afla la risc. Componenta de preventie a cancerului mamar, care a inclus si donarea unui ecograf performant nou, face parte din strategia Fundatiei de extindere a programului de preventie a cancerului de col uterin care functioneaza cu success de 3 ani. Proiectul « IMPREUNA PENTR INIMILE PACIENTILOR SOCIALI » a insemnat o coordonare foarte buna a unor activitati diverse, o echipa numeroasa, o colaborare stransa intre cele doua echipe ale celor doua policlinici ale Fundatiei : Policlinica Sociala Baba Novac si Policlinica Sala Palatului si o implicare excelenta a beneficiarilor selectati al caror numar final s-a ridicat de la 330 initial la 555 final. Pe scurt proiectul a insemnat 200 de consultatii cardiologice, 200 EKG-uri, 180 ecografii cardiace si analize specifice patologice cardiace in cadrul screeningul cardiologic, 250 de analize de depistare a diabetului, 255 analize specifice bolilor metabolice si 255 de consultatii medicale- in cadrul screeningul de boli metabolice, achizitionarea unui ecograf si acordarea a 100 de ecografii mamare pacientelor fara venituri pentru 80 % dintre ele prima din intreaga viata. Astfel, proiectul a avut un puternic rol educativ care se va reflecta pozitiv in comportamentul lor in anii urmatori.

| Date beneficiari
    555 de pacienti fara venituri si asigurari medicale si pacienti cu venituri foarte mici

| Date beneficiari
    2000 de persoane - membri de familie ai persoanelor fara venituri si asigurari sau cu venituri foarte mci

| Activitati
    OBIECTIV 1: Accesul gratuit la servicii de screening cardiologic a 120 pacienti sociali
ACTIVITATI:
1.a. Acordarea a 120 de consultatii cardiologice
1.b. Acordarea a 200 de EKG
1 c. Acordarea a 180 de ecocardiografii
1.d. Realizarea a 40 de teste de efort
1 e. Realizarea a 150 de seturi de analize medicale specifice patologiei cardiace
OBIECTIV 2: Acces la servicii gratuite de depistare si monnitorizare a bolilor metabolice pentru 120 pacienti sociali
Activitati:
2.1 Realizarea a 200 de analize pentru depistarea diabetului
2.2. Realizarea a 255 de analize pentru depistarea bolilor metabolice
2.3 Acordarea de 255 de consultatii medicale si tratamente corespunzatoare
Obiectiv 3: Access gratuit la servicii de imagistica ecografica- preventie cancer mamar pentru 100 paciente sociale
3.1. Achizionarea unui ecograf performant care a inlocuit echipamentul vechi existent
3.2. Acordarea a 100 de ecografii mamare pacientelor sociale fara venituri si asigurari medicale


| Rezultatele proiectului
    Obiectiv 1 :
a. S-a depasit numarul de beneficiari stabilit initial, de la 120 la 200, realizandu-se 200 de consultatii cardiologice, 200 de EKG-uri, 180 de ecocardiografii, 40 de teste de efort si 150 de seturi de analize medicale specifice patologiei cardiace.
b. Au fost depistate noi afectiuni cardiace in cazul a 30 de persoane, 170 de pacienti cu antecedente cardiace au primit o imagine corecta a starii de sanatate si un tratament adecvat. Aceste investigatii au permis cresterea calitatii vietii, evitarea agravarii afectiunii lor si au crescut sansele de integrarea in cazul pacientilor fara venituri.
Obiectiv 2:
a. S-a depasit numarul de beneficiari stabiliti de la 120 la 225, realizandu-se 200 de analize de depistare a diabetului, 225 de depistarea a altor boli metabolice si 255 de consultatii medicale
b. Au fost depistate 29 de noi cazuri de diabet, proiectul contribuind astfel si la schimbarea modului de alimentatie si de viata prin sfaturile primite.
c. In cazul pacientilor cu obezitate si alte patologii metabolice, 80% au necesitat initierea tratamentului medicamentos.
Obiectiv 3 :
a. A fost achizitionat un ecograf performant care va permite depistarea din timp a diferitelor patologii.
b. Au fost realizate 100 de ecografii mamare pacientelor sociale, in majoritatea cazurilor aceasta investigatie fiind facuta pentru prima oara in viata. Astfel au aflat ce inseamna preventia cancerului mamar, cum sa aiba grija in viitor de sanatatea lor.


| Bugetul
    309085

| Parteneri
    Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria si Servier Pharma

| Website proiect
    nu are





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes