close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Animale fara stapan: sterilizari animale fara stapan SECTOR 6



| Organizator:
    VIER PFOTEN Romania
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    In sectorul 6 exista numeroase animale fara stapan, numarul mare al acestora fiind una din problemele identificate de primarie ca fiind foarte importante pentru comunitate.
Comunitatea locala, prin intermediul Primariei a cerut sprijinul Fundatiei VIER PFOTEN, care a derulat un proiect de sterilizare gratuita, tratare, vaccinare antirabica si eliberare a animalelor fara stapan.
Nevoile comunitatii:
- Rezolvarea pe termen lung a problemei cainilor fara stapan
- Reducerea riscurilor in ceea ce priveste sanatatea publica – boli transmise prin interactiunea cu animalele fara stapan
- Reducerea riscurilor datorate violentei animalelor fara stapan


| Scopul proiectului
    Scopul principal al proiectului este acordarea de sprijin autoritatilor locale si comunitatii in rezolvarea situatiei cainilor fara stapan.
Obiectivele:
- sterilizarea si tratarea unui numar cat mai mare de animale
- transferul de experienta catre autoritatile locale
- implicarea comunitatii in activitatile proiectului


Animale fara stapan: sterilizari animale fara stapan SECTOR 6 Animale fara stapan: sterilizari animale fara stapan SECTOR 6 Animale fara stapan: sterilizari animale fara stapan SECTOR 6

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    In cadrul programului, cainii sunt sterilizati gratuit, tratati, vaccinati antirabicreturnati in teritoriul de unde au fost luati; totodata, acestia sunt vaccinati, deparazitati si marcati, echipa VIER PFOTEN fiind capabila sa sterilizeze si sa ofere asistenta medicala pentru animalele din sector. In schimb, administratia locala renunta la uciderea cainilor si ofera cursuri de pregatire pentru medici veterinari locali care vor continua, pe termen lung proiectul.
In sectorul 6 exista numeroase animale fara stapan, numarul mare al acestora fiind una din problemele identificate de primarie ca fiind foarte importante pentru comunitate.
Metoda VIER PFOTEN de ameliorare si rezolvare a situatiei cainilor fara stapan si-a dovedit eficienta in ultimii 11 ani, echipa de medici si tehinicieni veterinari dedicata proiectului Animale fara Stapan fiind una din cele mai experimentate din lume. In campania de sterilizare a animalelor fara stapan din Sectorul 6, desfasurata sub sloganul „Ajuta-ne sa-i ajutam”, au fost implicate atat Primaria, care a pus la dispozitie logistica pentru desfasurarea proiectului de sterilizari, dar si comunitatea locala, care sprijina organizatia pentru a steriliza un numar cat mai mare de caini si pisici.
Principalele obiective ale proiectului sunt
- sterilizarea si tratarea unui numar cat mai mare de animale
- transferul de experienta catre autoritatile locale
- implicarea comunitatii in activitatile proiectului
Rezultate:
- Pe parcursul anului 2012 au fost sterilizate peste 2000 de animale.
- Campania de informare a atins intreaga comunitate a sectorului 6
- Peste 150 de oameni au facut sesizari
- Peste 500 de oameni au adus animale la sterilizat si au ajutat echipele VIER PFOTEN sa prinda animalele fara stapan.


| Date beneficiari
    Prin raspunsul la apelul campaniei de promovare, „Ajuta-ne sa-i ajutam!”, beneficiarii proiectului, atat cei directi cat si cei indirecti, au sprijinit echipele VIER PFOTEN in identificarea zonelor cu cei mai multi caini fara stapan, in prinderea acestora, in convingerea unor persoane care doreau sa impiedice activitatea echipelor de prinderi s.a.

| Rezultatele proiectului
    Beneficiile aduse grupului tinta:
- Actionarea in sensul rezolvarii situatiei cainilor fara stapan din Sectorul 6
- Oferirea instrumentelor necesare pentru a rezolva situatia
- Implicarea autoritatilor
Schimbari:
- Sterilizarea a peste 2000 de animale.
- Informarea populatiei cu privire la mijloacele pe care le au la dispozitie pentru a se implica in rezolvarea situatiei cainilor fara stapan
- Implicarea directa a peste 500 de oameni, care au adus animale la sterilizat si au ajutat echipele VIER PFOTEN sa prinda animalele fara stapan.


| Bugetul proiectului (in RON)
    354000

| Parteneri
    Primaria Sectorului 6

| Website-ul proiectului
    http://www.vier-pfoten.ro/output.php?id=1256&language=2





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes