close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



24h Alergam pentru copii



| Organizator:
    ACS Ro Club Maraton
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2010, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata de 9,8 la 1000 de copii nascuti vii, in 2010 (conform Institutului National de Statistica). Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul initiat de Salvati Copiii Romania si-a propus diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a numarului de decese in randul copiilor cu varsta mai mica de cinci ani, in perioada 2010 - 2015.



| Scopul proiectului
    Prin evenimentul 24H Alergam pentru copii, ASC Ro Club Maraton si-a propus organizarea unui eveniment caritabil care sa imbine sportul si campania umanitara.
In acest sens am ales un concept nou pentru Romania, o cursa de anduranta extrema, organizata intr-o locatie cu vizibilitate ridicata. Prin aceste caracteristici (inedit si vizibilitate) ne-am propus sa atragem atentia asupra proiectului "Fiecare copil conteaza" atat din partea societatii civile cat si din partea mass media.


24h Alergam pentru copii 24h Alergam pentru copii 24h Alergam pentru copii

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Alergam pentru copii a fost un eveniment de strangere de fonduri in premiera absoluta pentru Romania, in cadrul caruia ultramaratonistul Gabriel Solomon a alergat timp de 24 de ore pe o banda amplasata in incinta Baneasa Shopping City, o distanta de 213.75 km clasandu-se pe locul 11 la nivel mondial.

Evenimentului caritabil a fost organizat de catre Ro Club Maraton, cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania, in beneficiul Organizatiei Salvati Copiii Romania.

Punctele de atractie au fost:
● cursa individuala
● o stafeta formata din 12 sportivi alergand cumulat cele 24 de ore
● king of Speed, o cursa contra cronometru in cadrul careia oricine a putut alerga pe o durata de 15 minute. La aceasta categorie au alergat: Daciana Sarbu, Andi Moisescu, Amalia Nastase, Dana Razboiu, Cristina Pocora, Dan Cruceru, Steven van Groningen, Valeria Racila, Mircea Badea si Carmen Bruma.

Intreagul eveniment a putut fi urmarit live pe site-ul: 42pentruosansa.ro/24h

Obiectivul evenimentului a fost promovarea si strangerea de fonduri pentru proiectul Organizatiei Salvati Copiii Romania Fiecare copil conteaza, pentru reducerea mortalitatii in randul copiilor sub 5 ani. Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2010, ne mentinem pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata de 9.8 la 1.000 de copii nascuti vii, in 2010 (conform Institutului National de Statistica).

Evenimentul a captat atentia media, avand numeroase aparitii in presa si la 3 posturi de televiziune inainte de eveniment, precum si peste 7 televiziuni care au transmis update-uri constante pe parcursul celor 24 de ore.

In urma evenimentului s-au strans aproximativ 18.000 de euro din donatii individuale (primite online si in cadrul evenimentului) si sponsorizari.


| Date beneficiari
    Organizatia Salvati Copiii s-a implicat activ in promovarea evenimentului si atragerea de sponsori.
Voluntari organizatiei au fost prezenti la evenimentul din Baneasa Shopping City fiind implicati in coordonarea alergatorilor la proba King of Speed, amenajarea punctului de joaca si al zonei de donatii.


| Rezultatele proiectului
    Organizatia Salvati Copiii a reusit sa doneze echipamente medicale vitale maternitatii Cantacuzino din Bucuresti, maternitatii din Adjud si Sectiei de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Neamt. Astfel, din februarie 2012, 64 de copii nascuti prematur au supravietuit datorita incubatoarelor donate de Salvati Copiii, iar aproape 300 de mame au nascut in conditii optime utilizand masa de nasteri sau masa chirurgicala oferita de catre organizatie.

| Bugetul proiectului (in RON)
    2000

| Parteneri
    ACS Ro Club Maraton, Asociatia Salvati Copiii Romania

| Website-ul proiectului
    http://42pentruosansa.ro/24h/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes