close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Iubim 2 Roti



| Organizator:
    Free Riders
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Am pornit la acest drum din cauza lipsei de atentie si poate a ignorantei cotidiene in traficul national. Credem de cuviinta ca prin diverse campanii de constientizare facute in plan local sau national in timp vom reusi sa atragem atentia asupra acelor oameni care au hotarat sa se deplaseze pe 2 roti indiferent de natura lor( motocilete, scutere, biciclete), din acest motiv am luat decizia de a face ceva unicat de mare amploare printr-o parada comuna a celor mentionati mai sus.Un numar impresionat de participanti la aceasta parada a oglindit perfect dorinta nevoia de a te deplasa dintr-un punct in altul in deplina siguranta si respect reciproc in trafic.

| Scopul proiectului
    Scopul este acela de fluidiza traficul urban , de a creea mai multe locuri de parcare, de scadere a accidentelor rutiere si de ce nu pentru o poluare diminuata.
Obiectivul este acela ca de la an la an aceasta campanie sa cresca printr-un numar din ce in ce mai mare fapt care duca la o singura concluzie , acela ca mult mai multi oameni aleg la acest mod de deplasare.


Iubim 2 Roti Iubim 2 Roti Iubim 2 Roti

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Iubim 2 Roti este gandit ca un proiect de constientizare a prezentei vehiculelor pe 2 roti in trafic indiferent de natura lor: motociclete, scutere, biciclete. Obiectivul evenimentului este sa educe participantii la trafic in spiritul respectului reciproc, al sigurantei, si, nu in ultimul rand, al responsabilitatii sociale. Numarul vehiculelor pe 2 roti este intr-o continua crestere dar, din pacate, participantii la trafic nu constientizeaza in totalitate prezenta acestora, fapt care duce la un numar crescut al accidentelor rutiere. Prin incurajarea deplasarii pe 2 roti, urmarim un trafic mai fluent, un numar crescut de locuri de parcare si un mediu mai putin poluat. Implementarea proiectului a constat intr-un eveniment de constientizare a prezentei celor care se deplaseaza pe 2 roti la care au participat peste 4000 de oameni. Evenimentul a avut loc pe 27 Aprilie, in Bucuresti si a constat intr-o parada a motociclistilor, scuteristilor si biciclistilor, expozitie de motociclete custom, demonstratie de acrobatie pe motociclete si vizionari de spoturi de constientizare si responsabilizare rutiera. Proiectul a reunit pentru prima data in Romania cele 3 categorii mai sus mentionate in cea mai mare si cea mai ordonata parada (Romexpo, Parcarea B - Piata Constitutiei). Feedback-ul a fost pozitiv atat din partea tuturor celor prezenti la eveniment (aprox 20.000 oameni) cat si din partea mass-media, asigurandu-se astfel atingerea obiectivelor de constientizare si promovare a deplasarii pe 2 roti.

| Date beneficiari
    Contributia fiecarui om este aceea de a veni si de a lua parte la aceasta campanie. Printr-un numar mai mare putem schimba ceva.

| Rezultatele proiectului
    Rezultatul a fost unul pozitiv din partea tuturor celor implicati direct cat si a celor care nu au participat . Prin munca depusa si cu sprijinul a peste 4000 de oameni la o prima editie a fost ceva unic in Romania.

| Bugetul proiectului (in RON)
    5000

| Parteneri
    Primaria Capitalei, Brigada Rutiera Bucuresti

| Website-ul proiectului
    http://free-riders.ro/?p=14





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes