close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Bursa Chance for Life



| Organizator:
    Fundatia CHANCE FOR LIFE
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Proiectul Bursa Chance for Life Vodafone vine in sprijinul unei categorii foarte speciale de copii, copiii inteligenti care provin din familii defavorizate din punct de vedere economic sau social, care nu le pot sustine dezvoltarea optima, astfel ei pierzandu-si energia si reusind sa fructifice numai o foarte mica parte din potentialul lor. De 10 ani, Chance for Life desfasoara programul Bursa Chance for Life pentru copiii din aceasta categorie din sectorul 6. Programul a luat nastere la initiativa unei persoane fizice care facea parte ea insasi din aceasta categorie si si-a dorit sa ofere o sansa acestor copii. Deoarece organizatia noastra nu dispunea de un spatiu foarte mare am ales sa ne adresam initial scolilor din sectorul 6 pentru selectarea initiala a beneficiarilor, scoli cu care in toti acesti ani am creat un parteneriat solid.

| Scopul proiectului
    Acest program pe termen lung, isi propune sa sustina dezvoltarea educationala, scolara si emotionala a 15 copii cu potential intelectual ridicat proveniti din familii cu probleme materiale/sociale, in scopul identificarii si dezvoltarii resurselor personale, necesare unui viitor performant.
O1. Sustinerea a 15 copii printr-un program educational suplimentar zilnic adaptat etapei lor de dezvoltare scolara
O2. Dezvoltarea personalitatii, a creativitatii si a sanatatii celor 15 copii
O3. Cresterea implicarii celor 15 familii in dezvoltarea intelectuala si fizica a copiilor.


Bursa Chance for Life Bursa Chance for Life Bursa Chance for Life

| Aria geografica
    Bucuresti - sectorul 6

| Rezumat
    Programul Bursa Chance for Life a fost initiat in 2004,astazi fiind finantat in principal de Fundatia Vodafone si se adreseaza copiilor inteligenti care provin din familii defavorizate din sectorul 6 Bucuresti. Acest program pe termen lung se diferentiaza ca metodologie de educatia din sistemul traditional de invatamant, venind in completarea acestuia cu metode ce au ca scop stimularea potentialului existent in fiecare copil. Prin metode de predare interactive, centrate pe elev, jocuri logice si creative, activitati teatrale si artistice, reusim sa dezvoltam competentele de leadership, increderea si stima de sine pentru beneficiarii nostri, o parte din cei care au parcurs programul fiind astazi studenti la universitati de prestigiu chiar si in afara tarii. Copiii beneficiaza de oportunitatea de a lucra individual sub atenta supraveghere a specialistilor Chance for Life, fiind incurajati sa isi faca planuri de invatare si sa isi seteze obiective de invatare pe termen lung. Competenta de a invata sa inveti este stimulata neincetat prin metode ale invatarii experientiale, copiii ducand la capat activitatile intr-un mediu placut si prietenos, intrand in contact cu voluntari din toate categoriile de varsta, romani sau straini, beneficiind in acest mod de o componenta multiculturala. Am ales acest model de program deoarece suntem de parere ca numai printr-o interventie specializata si de lunga durata putem aduce schimbari in evolutia copiilor. Ne dorim si suntem increzatori ca acestia vor reusi sa devina adulti integri si de succes.

| Date beneficiari
    Intreg programul este compus din implicare beneficiarilor, din sarguinta copiilor care invata pentru a obtine perofrmante scolare in absenta carora acest proiect nu ar fi posibil. Parerea si aportul beneficiarilor nostri sunt foarte importante pentru buna desfasurare a programului.
Beneficiarii directi (copiii si famiile acestora) completeaza periodic formulare de satisfactie.
La fel si voluntarii care lucreaza cu ei. Acest lucru ne ajuta sa ne imbunatatim constant calitatea serviciilor oferite si sa implementam cu succes programul.
Voluntarii sunt incurajati sa fructifice un domeniu de interes personal in planificarea,implementarea si evaluarea unui atelier cu copiii. Astfel ei gestioneaza la un nivel micro activitatea cu copiii.


| Rezultatele proiectului
    Toti beneficiarii proiectului au obtinut rezultate medii si peste medii la concursurile scolare corespunzatoare varstei lor, pe intreg parcursul programului. Venind zilnic la centru copiii au inceput sa-si construiasca propriul lor sistem de valori, au dobandit incredere in ei, implicandu-se activ in activitatile de invatare dar si in cele extrascolare, lucrand eficient in echipa/individual. Rezultatele scolare din primul semestru al acestui an scolar :Winners, Smart si Olimpicii Cunoasterii :matematica – 2 premii I,2 premii II (faza Judeteana), 2 premii II, 1 premiu III (faza nationala), 6 premii III, 3 mentiuni ; limba romana – 5 premii I (faza nationala), 1 premiu I, 1 premiu II (faza nationala), 1 premiu II (faza judeteana), 2 premii III (faza judeteana), 2 premii III ; limba engleza –
1 premiu I ; limba franceza – 1 premiu I (faza nationala), 1 premiu I, 2 premii II (faza nationala), 1 premiu II (faza judeteana), 5 premii II, 1 premiu III (faza judeteana), 3 premii III, 3 mentiuni


| Bugetul proiectului (in RON)
    131000

| Parteneri
    Liceul Ortodox Sf Antim Ivireanu, Scoala Generala Sf. Constantin si Elena, Inspectoratul Scolar Bucuresti, Teatrul de Opereta Ion Dacian, Opera Nationala, Muzeul National de Arta, Fundatia Vodafone, Radio Romania Cultural, Scoala de Muzica rock

| Website-ul proiectului
    www.chanceforlife.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes