close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Rezistenta TV



| Organizator:
    Rezistenta
| Categorie:
    Inițiative Cetățenești
| Problema de fond
    #REZISTENTA provoaca societatea romaneasca la dezvoltare, sub semnul democraţiei şi al bunelor practici, prin sprijinirea sectorului asociativ, prin stimularea parteneriatului şi promovarea de modele. Ne asumam sa contribuim la o mai stransa cooperare in cadrul sectorului neguvernamental şi in egala masura cu administraţia publica, media, cetaţeni si sectorul profit la dezvoltarea unor modele de succes replicabile in vederea imbunataţirii activitaţilor ONG-urilor.
Pentru ca oamenii sa aprecieze democratia ei trebuie sa stie sa o recunoasca si sa-i inteleaga valorile. Am dezvoltat astfel o emisiune saptamanala, bazata pe formatul de dezbatere, care este difuzata online, transmitem live de la dezbateri, conferinte si evenimente si intarim capacitatea de cooperare si participare printr-o retea de corespondenti nationali si din diaspora.


| Scopul proiectului
    Obiectivul proiectului este de a contribui la o informare corecta, nedeformata si pe intelesul tuturor despre educatie civica, politica, mediu economic, educatie, sistemul public de sanatate. In acest scop organizam interviuri si dezbateri cu oameni politici, specialisti din diverse domenii si lideri de opinie, care pot contribui la acest demers.
Ne dorim sa contribuim la cresterea nivelului de implicare civica prin intermediul formatului interactiv cu intrebari in timp real, la abordarea si prezentarea situatiilor aparute pe scena civica intr-un limbaj accesibil tuturor.


Rezistenta TV Rezistenta TV Rezistenta TV

| Aria geografica
    REZISTENTA TV emite atat din Bucuresti cat si din alte orase din tara si din strainatate (Iasi, Constanta, Timisoara, Petrosani, Galati, Slobozia, Craiova, Cluj + Londra, Milano, Paris, Bruxelles si altele). Echipele de corespondenti sunt foarte flexibile si pot acoperi transmisii din mai multe locuri de interes in caz ca este necesar

| Rezumat
    Proiectul reprezinta o alternativa de incredere la continutul video oferit de televiziunile cu acoperire nationala aflate sub suspiciunea partizanatului si a propagarii de “fake news”.
REZISTENTA TV este o televiziune cu program redus, exclusiv online, oferind continut video live, atat in cadrul emisiunii REZISTENTA360, cat si din timpul actiunilor civice (proteste, campanii de informare, “workshops” etc.) sau al altor evenimente cu tematica de interes social - conferinte, dezbateri, initiative.
Nevoi identificate:
- informare corecta, nedeformata si pe intelesul tuturor
- acces la informatii in timp real
- participare si acces public la teme importante pentru democratia participativa
Obiectivele programului:
- cresterea nivelului de implicare civica prin intermediul formatului interactiv cu intrebari in timp real
- abordarea si prezentarea situatiilor aparute pe scena politica si “traducerea” acestora intr-un limbaj accesibil
- obtinerea unui reach destul de mare pentru a reusi preluarea de catre mainstream media a portiuni din emisiuni
Activitati:
- de informare si promovare a educatiei civice si de generare de noi audiente
- de promovare a implicarii civice si de sprijinire a activistior civici si voluntarilor
- de sustinere a implicarii civice si de constituire de comuniati informate si active care sa poata asigura continuitatea proiectelor
Rezultate si impact pana in acest moment:
- productii video in format live: o emisiune saptamanala plus live-uri din Bucuresti - 454 , national - 155, diaspora - 32
- participare si acoperire video a unor delegatii ale societatii civile in Parlamentul European, Presedintia Romaniei, Guvern
- rezultate in indicatori Facebook: 10 milioane vizualizari de clipuri video, 6 milioane minute de vizionare, 28000 like-uri


| Date beneficiari
    30 de voluntari din Bucuresti si 20 din tara si diaspora care au sansa de a participa la realizarea unor productii de tip TV intr-un format inovator si interactiv. Publicul vast care are ocazia de a participa la un format de emisiune interactiv. 50 de specialisti invitati pana acum la emisiuni care au putut transmite publicului punctul lor de vedere asupra temelor abordate.

| Date beneficiari
    Comunitatea online romaneasca si internationala / Publicul care duce lipsa unei politici publice de promovare a educatiei civice / Publicul specializat (jurnalisti, istorici, sociologi, studenti) care va avea acces la un hub al rezistentei romanesti, platforma care va colecta, sorta si prezenta resurse reprezentative la nivel national si international / Publicul larg consumator de media online, comunitatea romaneasca din diaspora

| Activitati
    REZISTENTA TV este o televiziune online a platformei civice #REZISTENTA care transmite live pe Facebook sub forma a trei initiative:
- 1) REZISTENTA360 - Emisiune online saptamanala, care a luat nastere din dorinta de a contribui la o informare corecta, nedeformata si pe intelesul tuturor a tot ceea ce inseamna politica, mediu economic, educatie si sanatate.
In acest scop, organizam interviuri si dezbateri cu oameni politici, specialisti din diverse domenii si lideri de opinie, care pot contribui la acest demers si facilitam comunicarea spectatorilor cu invitatii prin preluarea intrebarilor adresate de ei in timpul live-ului.
- 2) Transmisii LIVE - Echipa prezenta pe teren la diferite evenimente de larg interes public care se desfasoara in Bucuresti (educatie, justitie, proteste, spitale, sedinte publice, conferinte si dezbateri etc) ajuta la mediatizarea in mediul online a initiativelor cetatenesti.
- 3) Corespondenti LIVE - echipa nationala si internationala care transmite de la diferite evenimente de interes public (larg sau local) din mai multe orase din tara si din diaspora

Metodele folosite atat in cadrul emisiunii cat si al transmisiilor presupun atat observarea cat si interviul bazat pe intrebari pregatite de moderator / reporter sau transmise in timp real de catre privitori. Acest format interdisciplinar asigura interactivitatea, spontaneitatea si lipsa de partinire, trasaturi care se numara printre obiectivele de calitate ale proiectului.


| Rezultatele proiectului
    Da, fara falsa modestie, exista o anumita schimbare pe care am vazut-o intr-un numar de oameni care ne urmaresc (atat pe Pagina REZISTENTA TV, cat si pe pagina si grupul REZISTENTA) si care vine din faptul ca fata de nivelul lor de implicare de dinainte de ianuarie 2017 cand au iesit in strada in mod emotional, acum acesti oameni sunt mult mai conectati. Marturisirile lor sunt ca prin ceea ce am facut si prin ce facem in fiecare saptamana cu emisiunea REZISTENTA360 contribuim in la a-i tine motivati si in a-i face sa iasa cu activitatile si preocuparile lor din sfera de chestii zilnice, uzuale si a se implica in lucruri care tin de binele comunitatii la care sunt ancorati.
Intr-un an de emisie REZISTENTA TV a reusit performante notabile mai ales cu referire la audienta: 10 milioane vizualizari de clipuri video, 6 milioane minute de vizionare, 28.000 like-uri. In atingerea acestor indicatori emisiunea REZISTENTA360 a avut un aport considerabil ajungand la 52 de editii si 700.000 vizualizari unice.
Ca rezultate si impact mai mentionam:
- Productii video in format live: o emisiune saptamanala (invitati de marca: jurnalisti, magistrati, filosofi, profesori, economisti, oameni din sistemul sanitar, fosti ministri, parlamentari si europarlamentari); mii de transmisiuni live in Bucuresti, la nivel national si in diaspora; o emisiune in Parlamentul European
-Participare si acoperire video a unor delegatii ale societatii civile in Parlamentul European (martie 2017, ianuarie 2018), Presedintia Romaniei (septembrie 2017), Guvernul Romaniei (decembrie 2017).


| Bugetul
    0

| Parteneri
    Epoch Times - Partener media. USR - Colaborator. Initiativa Romania, Coruptia Ucide, Geeks for Democracy, grupurile civice din Diaspora - Grupuri civice partenere

| Website proiect
    https://www.facebook.com/RezistentaLIVE/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes