close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.Participanti & ProiecteCaravana LSRS 2010 Sustinere Studii in Strainatate| Organizator:
    Liga Studentilor Romani din Strainatate
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    LSRS recunoaste impactul si beneficiile studiilor in strainatate asupra tinerilor romani si asupra viitorului Romaniei, iar prin intermediul Caravanei LSRS doreste sa informeze tanarul roman cu privire la oportunitatile academice din strainatate si sa il ajute sa fructifice aceste oportunitati.
Caravana LSRS este un eveniment destinat in mod direct tinerilor romani interesati de studiul peste hotare. Participantii la seminariile Caravanei LSRS 2010 au avut posibilitatea sa afle despre oportunitatile oferite de filialele LSRS in spatiul in care acestia doresc sa aplice, iar prin dialog deschis si dezbateri in cadrul seminariilor au contribuit la initierea de noi proiecte menite sa ii ajute la studii in strainatate („Mentorat” si „Internship in LSRS”). Participantii au obtinut si informatii despre posibilitatile de finantare a studiilor.


| Scopul proiectului
    Misiunea Caravanei LSRS este informarea si orientarea personalizata a tinerilor din Romania in vederea identificarii de oportunitati academice in strainatate si ghidarea acestora in procesul de prezentare a cererii de admitere la universitatile internationale.
Obiective: o informare completa a participantilor asupra oportunitatilor de studiu internationale si a pasilor necesari in procesul de aplicatie; monitorizarea progresului post-eveniment al participantilor (admitere la o universitate din strainatate, implicarea in actiuni de voluntariat) si oferirea de consultanta daca este solicitata.


Caravana LSRS 2010 Sustinere Studii in Strainatate Caravana LSRS 2010 Sustinere Studii in Strainatate Caravana LSRS 2010 Sustinere Studii in Strainatate

| Aria geografica
    Bucuresti, Constanta, Iasi, Baia Mare, Arad, Targoviste, Paltinis, Ramnicu-Valcea, Pitesti, Iasi, Botosani, Suceava, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Oradea, Brasov, Timisoara, Ploiesti, Olanesti

| Rezumat
    Caravana LSRS 2010 – Sustinere Studii in Strainatate este un proiect care recunoaste si sustine interesul puternic al tinerilor romani in a dobandi o educatie de calitate in strainatate si care vine in intampinarea necesitatii de informare a acestor tineri cu privire la oportunitatile academice internationale.
Proiectul a constat intr-o serie de seminarii despre studiul in strainatate (informatii despre sisteme educationale din diferite state, universitati, procesul de aplicare, viata de student etc.) organizate si prezentate de catre voluntarii Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS). 38 de tineri – studenti sau absolventi de la prestigioase universitati din strainatate – au discutat cu 820 de liceeni, carora le-au impartasit experientele de peste hotare si le-au raspuns la intrebari.
Principalul motiv pentru care LSRS a initiat acest proiect este faptul ca anual din ce in ce mai multi elevi isi doresc continuarea parcursului academic in strainatate. De aceea, au nevoie de informatii care de multe ori nu se gasesc pe site-urile universitatilor, ci pot fi aflate numai de la persoane care au parcurs aceleasi etape. Astfel, LSRS ofera informatiile necesare tinerilor in mod gratuit, atractiv si competent. Feedback-ul primit in urma seminariilor a fost foarte bun atat din partea liceenilor cat si a moderatorilor, intre care s-a stabilit un dialog prietenesc, continuat prin intermediul internet-ului. Din aces motiv, LSRS a decis initierea unui proiect de mentorat care sa completeze Caravana si sa fie disponibil pe intreg parcursul anului.


| Date beneficiari
    Grupul tinta al seminariilor Caravanei LSRS 2010 au fost elevii de liceu care doresc sa studieze in strainatate. Caravana LSRS 2010 a atras in cadrul seminariilor sale nationale un numar total de 820 de tineri, din 19 orase din Romania.
Pe termen mediu si lung, principalul beneficiar indirect al Caravanei LSRS este statul roman, dar si mediul privat din Romania, prin posibilitatea de a utiliza competentele studentilor romani intorsi acasa. Caravana LSRS are impact, de asemenea, asupra societații romanesti in ansamblul sau, reprezentand un aspect national de ordin pozitiv ce aduce un plus de imagine Romaniei.


| Rezultatele proiectului
    Caravana LSRS 2010 s-a desfasurat in mai multe etape si a fost sustinuta de studenti romani de la universitati de top din SUA, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Olanda, Austria, Danemarca, Suedia, Norvegia si Rusia. Studentii au vorbit despre studiul in strainatate in fata a peste 820 de elevi din 19 orase din Romania. Caravana LSRS 2010 a inregistrat peste 100 de aparitii in presa scrisa, online, radio si televiziune.
In cadrul seminariilor am identificat nevoia Proiectului de Mentorat pentru elevii de liceu si a unui proiect de „Internship in LSRS”. Peste 50 de elevi participanti la seminariile Caravanei 2010 au beneficiat de programul de Mentorat al LSRS, prin care un mentor, student sau absolvent la universitatea la care acestia isi propuneau sa aplice, i-a consiliat pe toata durata aplicatiei. Dintre acestia, 28 de elevi au fost admisi la universitatea pentru care au optat. De asemenea, 60 de elevi participanti la seminariile Caravanei au desfasurat internshipuri de 3 luni in LSRS, avand posibilitatea de a desfasura activitati de voluntariat consiliati de membrii LSRS. Pentru majoritatea elevilor, acesta colaborare cu LSRS a fost prelungita pe perioada nedeterminanta.


| Bugetul proiectului (in RON)
    3000

| Parteneri
    Fundatia "Dinu Patriciu"; FORCE; Scoala de Valori + AIESEC - proiectul GROW; Branding Romania; Biblioteca Judeteana Ramnicu-Valcea; Europe Direct; Colegiul National "A.T. Laurian" Botosani; Colegiul National “George Cosbuc”, Bucuresti; Colegiul National „Mircea cel Batran”, Constanta; Colegiul National Iasi; Colegiul National „Gheorghe Sincai”, Baia Mare; Colegiul National "Moise Nicoara", Arad; Liceul de Muzica si Arte Plastice "Balasa Doamna", Targoviste

| Website-ul proiectului
    http://www.lsrs.ro/caravana

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL