close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Un Centru Educational si Social pentru copiii sarmani



| Organizator:
    Asociatia Filantropica-Sociala Sfantul Apostol Stefan
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    Pentru a veni în sprijinul copiilor si parintilor, a adolescentilor si a tinerilor din mediile sociale dezavantajate, din satul Catanele, comuna Cateasca, judetul Arges, Parintele Adrian Paul Stanescu, parohul bisericii din localitate si presedintele Asociatiei, din dragoste pentru oamenii din parohia sa, în ciuda greutatilor s-a luptat sa înfiinteze Centrul Educational si Social în cadrul Asociatiei pe care o conduce. Pentru a ameliora aceasta situatie, pentru protejarea, asistarea si consilierea mamelor si copiilor acestora, de varste prescolara si scolara, victime ale violentei domestice precum si copiii cu risc social provenind din familii dezorganizate, s-a nascut ideea înfiintarii acestui Centru Educational si Social în cadrul ”Asociatiei.

| Scopul proiectului
    Acest centru a fost absolut necesar, pentru că reprezenta soluiţa ce mai buna pentru cazurile sociale dramatice, determinate de faptul ca exista un numar în continua crestere a familiilor monoparentale care se confruntă cu grave probleme sociale si economice, situatii, care fac imposibilă dorinta părintelui de a putea asigura individual, îngrijirea, educatia si supravegherea, atat de necesare copiilor aflati la varstele prescolare, scolare şi a adolescentilor, care au nevoie de repere morale.

Un Centru Educational si Social  pentru copiii sarmani Un Centru Educational si Social  pentru copiii sarmani Un Centru Educational si Social  pentru copiii sarmani

| Aria geografica
    Com. Cateasca, Catanele, Arges

| Rezumat
    Pentru a veni în sprijinul copiilor şi părinţilor, a adolescentilor şi a tinerilor din mediile sociale dezavantajate, din satul Catanele, comuna Căteasca, judeţul Argeş, Părintele Adrian Paul Stănescu, parohul bisericii din localitate şi presedintele”Asociaţiei Filantropice-Sociale Sfântul Apostol Ştefan”, din dragoste pentru oamenii din parohia sa, în ciuda greutăţilor slujirii într-o comunitate rurală, dar şi a împotrivirii oamenilor, nu s-a lăsat învins şi s-a luptat să înfiinteze Centrul Educational şi Social în cadrul Asociatiei pe care o conduce.
Pentru a ameliora această situaţie, pentru protejarea, asistarea şi consilierea mamelor şi copiilor acestora, de varste prescolară şi şcolară, victime ale violentei domestice precum şi copiii cu risc social provenind din familii dezorganizate, s-a nascut ideea înfiinţarii acestui Centru Educaţional şi Social în cadrul ”Asociaţiei Filantropice-Sociale Sfântul Apostol Ştefan”.
În acest sens, părintele a încheiat un acord cu Primăria Comunei ca să îi dea în întreţinere o şcoală veche închisă, pe care să o renoveze şi să o amenajeze. Acolo dorind să se întâlneasca cu aceşti copii, cu părinţii lor, cu adolescenţii si tinerii din comunitate, pentru început sâmbăta şi duminica, când ei vin la biserică, urmand să se înmulţească întalnirile în cadrul proiectelor pe care presedintele asociaţiei le are în vedere.
Acest centru a fost absolut necesar, pentru că reprezenta soluiţa ce mai buna pentru cazurile sociale dramatice, determinate de faptul ca exista un numar în continua crestere a familiilor monoparentale care se confruntă cu grave probleme sociale si economice, situatii, care fac imposibilă dorinta părintelui de a putea asigura individual, îngrijirea, educatia si supravegherea, atat de necesare copiilor.


| Date beneficiari
    Copiii, beneficiati ai acestui program s-au implicat activ in implementarea proiectului, prin participarea lor la diverse activitati din cadrul Asociatiei.

| Rezultatele proiectului
    Centrul Social Sfantul Apostol Stefan are un spatiu multifunctional, care permite copiilor defavorizati accesul la servicii educative si distractive, unde într-un climat sigur si modern, unde calmul si buna dispozitie sunt la loc de cinste, copiii au posibilitatea de a se dezvolta armonios si liber, desfasurand periodic activitati educative, cursuri optionale, activitati artistice, culturale, sportive si distractive, sub directa îndrumare a unor cadre didactice voluntare, specializate în lucrul cu copiii, oferind din toata inima, îngrijirea, întelegerea si compasiunea lor pentru toti copiii necajiti si pentru adolescentii nenîtelesi de societate.
Sala Centrului, are un rol multifunctional.
Locul de luat masa se transforma adesea, în loc de studiu si de joaca, fiind amenajat într-un spatiu placut si dotat corespunzator pentru activitatile copiilor (mobilier ergonomic, frumos colorat adaptat nevoilor copiilor si nivelului de dezvoltare).
La Centrul Educational si Social, copiii beneficiaza, într-un spatiu modern si prietenos, de jucarii, numeroase jocuri, carti specifice nivelului lor de dezvoltare, precum si dotari specifice: pentru muzica (cd-uri si casete audio), ecologie, stiinte, formare si documentare – informatica, material didactice necesare desfasurarii oricarui program.
În cadrul centrului, s-au desfasurat activitati culturale, serbari, ore de recreere si divertisment, vizionare de materiale folositoare si educative. Întalniri cu adolescentii si tinerii din comunitate, cu care s-a discutat liber si deschis despre problemele lor.


| Bugetul proiectului (in RON)
    27000

| Parteneri
    SC ERBASU SRL

| Website-ul proiectului
    www.asociatia-sfantul-stefan,ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes