close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Prieteni pe viata!



| Organizator:
    Save The Dogs and other animals
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    In Romania exista o mare nevoie de promovare a proiectelor educative care sa aiba ca obiect respectul pentru animale. Acest lucru este demonstrat de miile de caini si pisici abandonati, maltratati sau ucisi. În acelasi timp, cainii cu stapan sunt de cele mai multe ori tinuti in lant, privati de conditii acceptabile de viata si de ingrijirile veterinare prevazute de lege. Acelasi tratament il primesc din pacate si animalele de munca din zonele rurale, precum caii, exploatati pana la epuizare si considerati doar niste "unelte de lucru" (Federatia Nationala Protectia Animalelor, 2011). Si de asemenea este dovedit prin studiile de caz efectuate, ca un comportament violent fata de animale al copiilor de azi, dezvolta latura violenta a acestora putand sa-i transforme in persoanele violente de maine (Departamentul de Justitie Juvenila din U.S).

| Scopul proiectului
    Scopul programului este acela de a-i invata pe copii sa fie stapani responsabili cu animale lor de companie, sa le inteleaga necesitatile si sa le respecte drepturile. Obiectivele noastre au avut la baza importanta sterilizarii si vaccinarii animalelor cu si fara stapan si importanta ingrijirii de care au nevoie acestea: hrana, vizite la veterinar, adapost, igiena si afectiune. Prin cei mici, ne-am dorit să schimbam si mentalitatea adultilor, in primul rand a rudelor lor.

Prieteni pe viata! Prieteni pe viata! Prieteni pe viata!

| Aria geografica
    Medgidia, Cernavoda

| Rezumat
    Principalele obiective ale acestui proiect au fost: a) sa dezvolte simtul de responsabilitate al copiilor (generatia viitoare) si parintilor (indirect) fata de animale (“responsible ownership”), animale fara stapani, de pe strazi si sa promoveze o atitudine constiincioasa (ex. sa nu le abandoneze si sa duca la sterilizat animalele), b) pentru a stimula o mai buna cunoastere, precum si o reflectie despre o relatie corecta intre oameni si animale si legaturile functionale între ele, avand in vedere rolul pozitiv si de neinlocuit al animalelor in cadrul societatii umane. Alt obiectiv au fost de a incuraja activitatea de voluntariat in favoarea binelui animalelor. Proiectul educational “Prieteni pe viata” s-a adresat copiiilor cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani , elevi ai claselor 0-IV din cadrul scolilor generale din Medgidia si Cernavoda. A avut la baza lectii interactive (doua lectie fiecare clasa) si vizite la refugiul nostru Footprints of Joy (www.footprintsofjoy.eu). Proiectul educational “Prieteni pe viata” s-a bucurat de un real succes in plan local si nu numai. Copiii au inteles importanta pe care o au animalele in viata lor si, chiar si in prezent, fac tot ce le sta in putinta sa le ofere acestora un trai mai bun. La insistentele copiiilor care au beneficiat de acest proiect, parintii ne-au marturisit ca si-au dus animalele de companie la veterinar pentru a fi sterilzate. Astfel, am avut un feedback pozitiv, care ne-a demonstrat ca cei mici au valorificat informatiile primite in timpul cursurilor si, mai mult, le-au transmis mai departe.

| Date beneficiari
    Elevii si dascalii Liceului Teoretic “Nicolae Balcescu” din Medgidia au strans fonduri si au donat hrana pentru cainii din adapostul nostru.
In cadrul programului educational “Saptamana altfel”, elevi ai Liceului Energetic din Cernavoda, alaturi de dascalii lor, au vizitat adapostul nostru “Footprints of Joy”, unde au devenit voluntari pentru o zi: i-au ajutat pe angajati si au ingrijit animalele.


| Rezultatele proiectului
    Proiectul educational “Prieteni pe viata” s-a bucurat de un real succes in plan local si nu numai. Copiii au inteles importanta pe care o au animalele in viata lor si, chiar si in prezent, fac tot ce le sta in putinta sa le ofere acestora un trai mai bun. La insistentele copiiilor care au beneficiat de acest proiect, parintii ne-au marturisit ca si-au dus animalele de companie la veterinar pentru a fi sterilzate. Astfel, am avut un feedback pozitiv, care ne-a demonstrat ca cei mici au valorificat informatiile primite in timpul cursurilor si, mai mult, le-au transmis mai departe.
De asemenea, copiii cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, elevi ai scolilor din Cernavoda si din Medgidia, alaturi de dascalii lor, au venit sa viziteze in cadrul programului “Saptamana altfel”, adapostul nostru “Footprints of Joy”. Cu incantare, ne-au marturisit ca este un loc pe care il vor vizita ori de cate ori vor avea ocazia. Vazand un numar atat de mare de animale fara stapan, copiii au realizat care sunt consecintele abandonului si si-au propus ca, in viitor, sa devina stapani responsabili.


| Bugetul proiectului (in RON)
    10400,00

| Parteneri
    Primaria Cernavoda, Primaria Medgidia, “Constantin Brancusi” Scoala Generala, Medgidia, “I.L.Caragiale” Scuola Generala, Medgidia, “Spiru Haret” Scuola Generala, Medgidia, “Mihail Sadoveanu” Scoala Generala, Medgidia, “Lucian Grigorescu” Scoala Generala, Medgidia, “Mircea Dragomirescu” Scoala Generala, Medgidia, Scoala Generala no. 1, Cernavoda Scoala Generala no.2, Cernavoda “Mircea Eliade” Scoala Generala, Cernavoda “Anghel Saligny” Liceul Teoretic, Cernavoda.

| Website-ul proiectului
    www.savethedogs.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes