close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Descoperim Talente



| Organizator:
    
| Categorie:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    Am plecat de la ODD-ul educație de calitate. Am dorit să îi ajutăm să-și dezvolte creativitatea și să le oferim copiilor din medii mai puțin dezvoltate posibilitatea de a experimenta domenii artistice. Elevii de aici au mai avut parte de proiecte în școală organizate de alte ONG-uri, ce au văzut la rândul lor nevoile acestor copii.

| Scopul proiectului
    Prin acest proiect, noi ne-am dorit ca elevii să aibă un spațiu mai mare de dezvoltare pe plan personal prin descoperirea unui talent pe care poate nu îl știau înainte și să conștientizeze că abilitățile artistice au un rol important în îmbunătățirea calității de viață.

Descoperim Talente Descoperim Talente Descoperim Talente

| Aria geografica
    Proiectul s-a desfășurat în orașul Ocnele Mari, județul Vâlcea.

| Rezumat
    Am pornit de la ODD-ul "Educație de calitate". Problema a fost identificată de către voluntari, fiindcă mediul unde am desfășurat acest proiect nu are la dispoziție materiale suficiente pentru realizarea unor ateliere artistice. Au fost organizate simultan 3 ateliere, pe teme diferite, în urma unei întâlniri și discuții cu elevii despre domeniile pe care ar vrea să le experimenteze. Atât noi, cât și cadrele didactice am descoperit elevi cu înclinații artistice, fapt ce i-a pus în valoare.

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiar și publicul țintă au fost elevii de ciclu gimnazial de la Școala Gimnazială "Costea Marinoiu" din Ocnele Mari. Numărul acestora a fost de 60 de elevi.

| Activitati
    Am avut 3 ateliere organizate simultan, pe teme diferite, în urma unei întâlniri și discuții cu elevii despre domeniile pe care ar vrea să le experimenteze. La fiecare atelier au participat câte 20 de copii, din curiozitatea și dorința lor de a afla cât mai multe despre această sferă artistică. Voluntarii care au desfășurat aceste ateliere au avut la dispoziție materiale organizate atât de ei săptămânal, cât și achiziționate din banii obținuți în urma unei finanțări primite de la fundația "Noi Orizonturi".

| Rezultatele proiectului
    Atât noi, cât și cadrele didactice de la școala respectivă am descoperit elevi cu înclinații spre domeniul artistic, fapt ce i-a pus în valoare atât în colectivul din clasă, cât și în ochii profesorilor. Planșele și desenele din cadrul atelierului de pictură formează acum o expoziție în cadrul școlii. În urma desfășurării acestui proiect, am primit o sponsorizare și am achiziționat o orgă electrică pentru elevi și profesorul de muzică, ce își poate desfășura orele cu ajutorul unui instrument muzical.

| Bugetul
    Bugetul a fost de 1250 de lei. O parte din buget a fost folosită pentru a plăti transportul voluntarilor, alta pentru a trage la xerox materialele și pentru a cumpăra acuarele, pixuri, carioci, creioane colorate. Acești bani au fost obținuți în urma unei sponsorizări oferite de Fundația "Noi Orizonturi". LEI

| Despre organizator
    Organizatorul a fost "Impact Hope 4Life", asociație înființată în anul 2014 în Colegiul Național de Informatică "Matei Basarab" din localitatea Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea. Această asociație aparține rețelei naționale și internaționale inițiată de Fundația "Noi Orizonturi".

| Website proiect
    



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes