close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.Participanti & ProiecteCrina Coco Popescu, un model pentru romani si un motiv de mandrie pentru Romania| Organizator:
    Clubul Montan Altitudine
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    La 15 ani Crina Coco Popescu avea 5 recorduri mondiale in alpinism, escaladase 6 dintre cei mai inalti vulcani si 5 dintre cele mai inalte varfuri de pe cele 7 continente. Pentru a devini prima femeie din lume care termina circuitul 7 Volcanoes ea trebuia sa plece in expeditia Antarctica 2010-2011. Expeditia implica costuri de 70.000 de euro, suma ce trebua stransa in 3 saptamani. Pentru a ii strange, Clubul trebuia sa ii convinga pe romanii sa se implice, sa treaca de la a aprecia o cauza la a dona pentru ea. Romanii trebuie sa afle ca Romania poate face performanta si poate promova la nivel mondial modele demne de urmat.

| Scopul proiectului
    1. Sa strangem 70.000 de euro intr-o perioada record de doar 3 saptamani.
2. Sa facem cunoscute performantele lui Coco. Sa aratam Romanilor ca se poate!


Crina Coco Popescu, un model pentru romani si un motiv de mandrie pentru Romania Crina Coco Popescu, un model pentru romani si un motiv de mandrie pentru Romania Crina Coco Popescu, un model pentru romani si un motiv de mandrie pentru Romania

| Aria geografica
    Romania, Chile, Statele Unite ale Americii, Antarctica

| Rezumat
    Intr-o Romanie in care suntem asaltati de stiri negative si de nereusite; intr-o societatea care se plange de lipsa de modele; intr-o perioada in care romanii sunt cunoscuti peste hotare mai mult pentru nereusite si neputinta decat pentru succese, o romanca de 15 ani isi doreste sa fie prima femeie si cel mai tanar alpinist din lume care termina circuitul 7 Volcanos, cei mai inalti vulcani de pe 7 continente. Crina Coco Popescu, membra a Clubului Montan Altitudine, face alpinism de la 6 ani, iar in octombrie 2010 avea deja 5 recorduri mondiale in alpinism si 2 titluri de maestru al sportului. La varsta la care adolescentii incearca derutati sa isi gaseasca drumul, Coco Popescu vrea sa seteze noi standarde mondiale. Prin realizarea visului ei Romania se prezinta lumii cu o noua performanta unica. Romanilor Coco le-ar putea da un motiv de mandrie patriotica si un nou model la care sa aspire generatiile tinere. Pentru a-si realiza visul, Coco trebuia sa escaladeze al 7-lea varf din circuit, in Antarctica. Performantele ei au convins o echipa de alpinisti rusi sa organizeze prima expeditie sportiva in Antarctica pentru escaladarea Mount Sidley, care nu mai fusese niciodata calcat de picior de om, si Mount Vinson. Participarea costa 70.000 de euro ce trebuiau stransi in 3 saptamani, calendarul platilor fiind anuntat in ultimul moment. Solutia: sa aratam romanilor ce inseamna Romania! Le-am prezentat-o acestora pe Coco, pentru a cunoaste si a sustine performanele unui roman care poate face ca Romania sa fie cunoscut si pentru reusite in interiorul granitelor si peste hotare.

| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai proicetului au fost:
Adolescenta Crina Coco Popescu care a devenit prima femeie si cel mai tanar alpinist din lume care termina circuitul 7 Volcanoes.
Romania, care a dat lumii un nou record mondial sportiv, in alpinism.
Romanii care afla ca Romania poate si face performanta.
Generatia de adolescenti care are modele adevarate la care sa se raporteze, modele care cred in munca, in seriozitate si in perseverenta.


| Rezultatele proiectului
    Principalul rezultat al proiectului este performanta Crinei Coco Popescu de a escalada cel mai inalt Vulcan si cel mai inalt munte din Antarctica, Vulcan pe care nu mai urcase niciun om pana atunci. Crina Coco Popescu este cel mai tanar alpinist și prima femeie din lume care incheie astfel circuitul 7 Volcanoes.
Performanta a fost atinsa datorita faptului ca echipa de proiect a reusit sa stranga de la sponsori peste 60.000 de euro ncesari pentru expeditie.
12 sponsori si 6 parteneri au fost atrasi in proiect
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a fost atras ca partener al proiectului
200 de persoane au primit prin direct mailing pachetul continand drapelul Romaniai si filmul ce prezenta performantele Crinei Coco Popescu
Peste 10 milioane de romani au fost expusi stirilor despre Coco relatate in media
48 aparitii in presa tiparita nationala
26 aparitii la stiri pe posturile nationale de televiziune
5 aparitii la stiri pe statiile locale
14 intereviuri radio in direct
18 interviuri in direct la 9 posturi TV
7 aparitii in media online din SUA
5 aparitii in media online internationala
Peste 1.500 de mentiuni pe bloguri
Peste 26.000 de referiri in online
Peste 300 de mentionari pe Twitter
800 noi prieteni pe Facebook
Peste 6.000 de accesari unice pe www.celmaisus.ro si cocpopescu.com
Peste 14.000 de vizualizari pe YouTube
Sustinatori si presa o intampina la aeroport pentru a-i multumi ca ne-a aratat ce inseamna Romania Coco Popescu a fost desemnata in 2010 “Sportiva anului in alpinism” de Federatia Romana de Alpinism si Escalada.


| Bugetul proiectului (in RON)
    0 (zero) lei

| Parteneri
    Clubul Montan Altitudine, GMP Advertising, Webstyler

| Website-ul proiectului
    www.celmaisus.ro

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL