close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Europuls



| Organizator:
    Europuls
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Proiectul www.europuls.ro s-a constituit in urma constatarii discrepantei semnificative intre, pe de o parte, importanta rolului si a impactului Uniunii Europene in Romania atat la nivel national, cat si regional si local, si, pe de alta, absenta surprinzatoare din spatiul mediatic romanesc a unor dezbateri si analize care sa faciliteze intelegerea UE si a functionarii sale de catre cetateni si oameni politici. Crearea website-ului www.europuls.ro a fost, de asemenea, motivata de nevoia crescanda a cetateanului roman de informare asupra policii europene si legaturilor acesteia cu politica romaneasca si viata sa de zi cu zi in scopul constientizarii calitatii sale de cetatean european.

| Scopul proiectului
    Scopul acestui proiect a fost de a imbunatati cunostintele publicului roman despre UE. Obiectivele proiectului au fost 1. De a furniza analize pertinente pe teme de actualitate politica, economica si sociala din Romania si UE ; 2. De a constitui o comunitate de specialisti si tineri experti in domenii europene care sa furnizeze analize atat decidentilor politici cat si cetatenilor si care sa participe la dezbaterea in spatiul mediatic romanesc a temelor europene de interes pentru Romania; 3. De a consitui o baza de articole pentru cei care doresc sa se informeze asupra temelor europene.

Europuls Europuls Europuls

| Aria geografica
    Spatiul virtual

| Rezumat
     Proiectul Europuls.ro s-a nascut din dorinta a sapte tineri romani, specialisti in politica si politicile europene de a contribui la constientizarea apartenentei Romaniei la UE atat in randul decidentilor politici, a societatii civile, cat si a cetatenilor. In ciuda faptului ca Romania a sarbatorit de curand patru ani de la aderarea la UE, la nivel european tara noastra este inca un actor timid. Pentru a atinge aceste doua obiective a fost creat website-ul www.europuls.ro. Acesta ofera analize de calitate asupra temelor specificate anterior. Analizele sunt scrise de specialisti in studii europene cooptati de Europuls pe baza voluntara. Resursele mobilizate in realizarea proiectului au fost pe de o parte umane, bazandu-se in totalitate pe voluntariat, si pe de alta parte materiale, acestea din urma provenind din contributiile membrilor fondatori. Rezultatele desfasurarii proiectului www.europuls.ro se pot contabiliza pe de o parte prin numarul de vizitatori de care s-a bucurat website-ul nostru intre 15 martie 2010 si 31 ianuarie 2011 (30.000 vizitatori unici) precum si prin numarul de tineri specialisiti implicati in desfasurarea proiectului (aproximativ 50).

| Date beneficiari
    Beneficiarii directi sunt vizitatorii site-lui, un numar de aproximativ 150 de persoane in fiecare zi. Mentionam de asemenea ca site-ul a avut in perioada 15 martie 2010 – 31 ianuarie 2011 70.000 de vizualizari. Aproximativ 1700 de persoane sunt conectate la pagina de Facebook a proiectului, prin care primesc alerte privind cele mai noi articole sau sunt invitati sa interactioneze pe marginea a diferite subiecte. Beneficiarii indirecti sunt persoanele care acceseaza din alte surse informatiile si analizele promovate de Europlus. Consideram ca, datorita naturii accesibile a proiectului numarul beneficiarilor indirecti este semnificativ mai redus decat cel al beneficiarilor directi.

| Rezultatele proiectului
    La 1 ianuarie 2011, website-ul www.europuls.ro numara mai bine de 150 de articole publicate de cei 40 de colaboratori permanenti sau ocazionali ai Europuls. Asa cum am precizat anterior, aceste articole s-au bucurat de mai bine de 70.000 de vizualizari. Astfel ca, obiectivele noastre au fost indeplinite caci: 1. www.europuls.ro furnizeaza cu regularitate analize calitative, editate minutios de cel putin 3 persoane; 2. Aceste analize sunt scrise de catre tineri specialisti in stiinte politice si studii europene care formeaza astazi comunitatea Europuls.ro. De altfel, analizele acestora au fost preluate de partenerii media ai Europuls (www.cognitus.ro, www.strada32.com etc.) si acestia au fost solicitati pentru interviuri pe tematicile in care sunt specializati in urma publicarii pe website-ul nostru (ex: revista Foreign Policy Romania); 3. A fost creata o baza de articole ce poate fi consultata de orice persoana interesata de tematicile europene.

| Bugetul proiectului (in RON)
    750 RON

| Parteneri
    nu este cazul

| Website-ul proiectului
    www.europuls.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes