close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



PlayCAMP



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Premiul Special pentru INOVATIE
| Problema de fond
    PlayCAMP a aparut ca urmare a dorintei de a atrage atentia si de a responsabiliza intr-o maniera creativa si deloc intruziva tinerii cu varste cuprinse intre 14 ani si 35 ani in ceea ce priveste cauza copiilor cu afectiuni oncologice. Nevoia de relaxare si de recreere intr-un cadru in care am activat o serie de jocuri care apartin culturii noastre nationale (sotron, frunza, elasticul, tarile, etc) a fost potentata de faptul ca tinerii au imbinat distractia cu caritatea. S-au jucat, au empatizat cu nevoia copiilor cu afectiuni oncologice de a se juca si au donat pentru aceasta cauza.

| Scopul programului
    Scopul principal al proiectului PlayCAMP este de a atrage atentia asupra cauzei sociale ale copiilor cu afectiuni oncologice si, totodata, de a implica si responsabiliza tinerii care participa la festivaluri intr-o maniera relaxata cu care acestia pot relationa intr-un mod usor si constructiv.
Obiectivele specifice au vizat atingerea a peste 50.000 tineri care sa afle despre proiect si implicarea activa in proiect a peste 500 de tineri.


PlayCAMP PlayCAMP PlayCAMP

| Aria geografica
    Cluj-Napoca

| Rezumat
    PlayCAMP este un spatiu de joaca pentru tineret, ispirat din jocurile copilariei noastre. Tinerii se joaca si apoi, doneaza astfel incat cat mai multi copii cu afectiuni oncologice sa se poata juca la randul lor in taberele MagiCAMP.
Proiectul a plecat de la ideea implicarii tinerilor care vin la festivalul UNTOLD in activitati reacreative prin care se atrage atentia asupra unei cauze sociale: nevoia de joaca a copiilor cu afectiuni oncologice. Asociatia MagiCAMP a pornit de la sloganul taberelor – ”Joaca la greu” pe care l-a declinat intr-un mod inovativ prin angrenarea unui proiect din sfera design-ului creativ – In Fata Blocului (o colectie de jocuri din copilaria noastra) pe care l-am adus in atentia tinerilor de la festivalul UNTOLD.
PlayCAMP este, in esenta, un concept care aduce impreuna valori precum creativitate, libertate de exprimare si miscare, empatie, alturism.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai proiectului au fost 500 de tineri care s-au implicat activ, s-au jucat si au donat. In plus, s-au strans fonduri pentru ca 6 copii cu afectiuni oncologice sa poata veni in tabara MagiCAMP.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti au fost peste 50.000 de tineri care au aflat de proiect.

| Activitati
    PlayCAMP a curpins 14 perimetre in care s-au putut juca 18 jocuri din copilarie:
Sotron
2. Volei/Badminton
3. Ping Pong
4. Obligata
5. Ratele și vanatorii
6. Cornete la tinta
7. Turul Frantei
8. Gropita
9. Elasticul
10. Calcata
11. Coarda
12. Tarile
13. Patratica
14. 21/La Malai/Diri diri, Baraj.
Tinerii interactionau cu membrii echipei si cu voluntarii care le povesteau ca se pot juca oricare dintre jocurile de mai sus si, apoi, daca voiau, puteau dona astfel incat cat mai multi copii cu afectiuni oncologice sa poata veni in taberele MagiCAMP sa se joace.


| Rezultatele programului
    Proiectul a ajuns prin pozitionarea foarte buna in cadrul festivalului UNTOLD, prin Social Media, prin word of mouth, la peste 50.000 de tineri. Peste 500 de tineri au participat activ la proiect. Si am strans fonduri pentru ca 6 copii cu afectiuni oncologice sa poata veni in tabara MagiCAMP.
Tinerii care au aflat de proiect si care s-au implicat activ in PlayCAMP au salutat cu entuziasm initiativa si au aflat despre tabara MagiCAMP si despre faptul ca se pot implica prin donatii sau prin voluntariat in aceasta cauza.


| Buget
    23335

| Parteneri
    Asociatia MagiCAMP (initiator), In Fata Blocului, UNIQA Asigurari, MAINSTAGE AGENCY, UNTOLD

| Website program
    https://magicamp.ro/2018/08/14/playcamp-eveniment-caritabil-la-untold/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes