close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Brancusi360



| Organizator:
    Asociatia Eurolife
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    2018 Anul European al Patrimoniului Cultural
Proiectul Brâncuși360 se realizează in contextul in care, atat autoritățile locale cat si cele nationale au reluat demersurile de inscriere a ansamblului monumental Calea Eroilor din Targu Jiu in Patrimoniul Mondial UNESCO. Romania a depus la Comitetul PM UNESCO, lista de propuneri a bunurilor si locurilor pe care intentioneaza sa le inscrie in anii următori pe lista reprezentativa, printre care se afla si 3 ansambluri urbane, din care prioritar este ansamblul monumental de la Targu Jiu.
Proiectul Brâncuși360 vine in contextul diversificarii ofertei culturale existente.
Tot mai mulți oameni folosesc pentru a se informa tehnologia mobila, consideram ca este o oportunitate dezvoltarea proiectului Brâncuși360, facilitand accesul oricui de oriunde la operele sculptorului Constantin Brancusi


| Scopul proiectului
    Obiectivele proiectului Brâncuși360 sunt: promovarea ansamblului monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu (Masa Tăcerii, Poarta Sărutului si Coloana Infinitului) în mediul online, cu ajutorul tehnologiilor inovatoare (filmări 360, Realitatea Virtuală), realizarea unei aplicatii tip app pentru platforme mobile si desktop, prin care sa poata fi vizualizat in Realitatea Virtuala Ansamblul Monumental Calea Eroilor din Targu Jiu de pe telefon mobil, tableta, computer si laptop. Ca obiective specifice ne-am propus să realizăm un set de filme video 360 (tururi virtuale)

Brancusi360 Brancusi360 Brancusi360

| Aria geografica
    proiectul se defasoara in mediul online- global

| Rezumat
    2018 Anul European al Patrimoniului Cultural
Proiectul Brâncuși360 s-a realizeazt in contextul in care, atat autoritățile locale cat si cele nationale au reluat demersurile de inscriere a ansamblului monumental Calea Eroilor din Targu Jiu in Patrimoniul Mondial UNESCO. Romania a depus la Comitetul PM UNESCO, lista de propuneri a bunurilor si locurilor pe care intentioneaza sa le inscrie in anii următori pe lista reprezentativa, printre care se afla si 3 ansambluri urbane, din care prioritar este ansamblul monumental de la Targu Jiu.
Proiectul Brâncuși360 vine in contextul diversificarii ofertei culturale existente.
Tot mai mulți oameni folosesc pentru a se informa tehnologia mobila, consideram ca este o oportunitate dezvoltarea proiectului Brâncuși360, facilitand accesul oricui de oriunde la operele sculptorului Constantin Brancusi, intr-un format inovativ. De asemenea, proiectul este bine-venit in contextul in care anul 2018 este Anul European al Patrimoniului Cultural, promovand astfel patrimoniul cultural local la nivel global.
Obiectivele proiectului Brâncuși360 sunt: promovarea ansamblului monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu (Masa Tăcerii, Poarta Sărutului si Coloana Infinitului) în mediul online, cu ajutorul tehnologiilor inovatoare (filmări 360, Realitatea Virtuală), realizarea unei aplicatii tip app pentru platforme mobile si desktop, prin care sa poata fi vizualizat in Realitatea Virtuala Ansamblul Monumental Calea Eroilor din Targu Jiu de pe telefon mobil, tableta, computer si laptop. Ca obiective specifice ne-am propus să realizăm un set de filme video 360 (tururi virtuale) care vor deveni baza unei platforme utilizabile on-line. De asemenea, ne propunem prezentarea ansamblului monumental Calea Eroilor Targu Jiu unui public larg, vizitatori on-line .


| Date beneficiari
    Publicul general, elevi studenti, ramanii din diaspora si turistii straini. Peste 10.000 de vizitatori unici in mediul onlai pe platforma Brancusi360

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti sint UAT Gorj, Municipiul Targu Jiu si agentii econmici din zona

| Activitati
    In cele opt luni de activități 01.07.2018-28.02.2019, așa cum a fost aprobat calendarul activităților, am realizat platforma online www.brâncuși360.ro în proporție de 100% (realizare structură platformă online conform cu proiectul, realizare web design, stabilirea fonturilor și logo, s-a adaugat conținutul text și video).
Ținând cont de specificul proiectului (online), de la data de 15 noiembrie când platforma a fost lansata online, pănă la data de 28.02.2019, s-au înregistrat 10.923 de vizitatori unici conform cu platforma Brâncuși360, ANEXA 1 Print screen Google Analytics.
De asemenea, pagina de Facebook a acumultat in aceeasi perioada 4.709 Like-uri.
Clipul video postat pe pagina de Facebook a inregistrat 56.000 de vizualizari.
Rezultatele tangibile sunt: platforma online Brâncuși360 ( web/tableta/Ipad), aplicatiile IOS si Android, 3 tururi virtuale.
Principalii beneficiari ai proiectului sunt publicul general, elevi și studenti. In aproximativ 4 luni de la momentul când platforma a fost activa in mediul online, 10923 de persoane au intrat pe platforma Brâncuși360 pentru a vizita tururile virtuale.
Tinand cont de costurile de mentenanta in perioada urmatoare, acestea fiind minime, proiectul poate fi sustinut foarte usor. Vom aplica in cadrul altor apeluri pentru a dezvolta activitatile conexe ex. Tabara de creatie artistică pentru liceeni ,,Brâncuși360
Pana in prezent pagian de Facebook a platformei a avut un impact de 91.000 de persoane


| Rezultatele proiectului
    o platforma online, cu trei tururi virtuale 360 a Ansamblului Monumental Calea Eroilor Targu Jiu ( Masa Tacrii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului. (desktop, tableta si Ipad)
- doua aplicatii mobile pentru smartphone IOS si Android
- un spot video si un spot radio pentru promovarea


| Bugetul
    77294

| Parteneri
    Muzeul Judetean Gorj, Centul Constantin Brancusi Targu Jiu, Teatrul Dramatic elvira Godeanu targu Jiu

| Website proiect
    www.brancusi360.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes