close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



International Arts Olympiad - Danube Rhapsody through Image, Sound and Word



| Organizator:
    Fundatia "Euro - Asia Promotion and Cultural Foundation"
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Punctul de plecare l-a constituit experienta britanica in acest domeniu. Aflat in Marea Britanie acum 15 ani am fost neplacut impresionat de apele murdare ale Tamisei.
Vizitand, recent, Londra am ramas impresionat de masurile adoptate de Guvernul englez care printr-un proiect de 10 ani a limpezit apele Tamisei si le-a redat circuitului public


| Scopul proiectului
    Fundatia noastra reprezinta in Romania "International Child Art Foundation" (ICAF),cea mai importanta Fundatie americana din domeniul promovarii creativitatii in randul copiilor. Expertii americani au ajuns la concluzia ca, varsta optima pentru dezvoltarea creativitatii se situeaza intre 8-12 ani. ICAF organizeaza din patru in patru ani "Arts Olympiad" si World Children's Festival. La editia din 2011, de la Washington DC, Romania a castigat trei premii olimpice in domeniul artelor vizuale, iar doua dintre componentele echipei au fost premiate si la editia din 2012 a Olimpiadei Dunarii.

International Arts Olympiad - Danube Rhapsody through Image, Sound and Word International Arts Olympiad - Danube Rhapsody through Image, Sound and Word International Arts Olympiad - Danube Rhapsody through Image, Sound and Word

| Aria geografica
    Brasov, Romania

| Rezumat
    Proiectul se inscrie in aria programelor lansate de Comisia Europeana pentru promovarea si implementarea Strategiei UE in Regiunea Dunarii.
Copiii si tinerii din tarile dunarene, si nu numai, trebuie familiarizati cu problematica protejarii mediului, apa fiind un aliment vital pentru a avea in aceasta zona o regiune curata si nepoluata, apta pentru practicarea agriculturii, turismului si a unei alimentatii sanatoase.
Olimpiada a reunit lucrari din tara si strainatate.
Surpriza a fost data de participarea la concurs a unei Case de Copii din Alexandria, Egipt, care sub titulatura "The Nile meets Danube" ne-a transmis 20 de desene, deosebit de reusite, care au fost prezentate la expozitia de decernare a premiilor, ceremonie care a avut loc la Centrul Cultural "Reduta" din Brasov.
Succesul acestei editii ne determina sa continuam cu cea de a doua Olimpiada a Dunarii, care va lansa incepand cu luna mai a.c., Manifestul pentru o Dunarea curata.
In data de 14 martie 2013 vom prezenta acest Proiect la Viena la "Partnership Fair" organizat de Uniunea Europeana si, speram, sa atragem un numar mai mare de partenri din tarile dunarene, indeosebi, dar si din alte zone.


| Date beneficiari
    Remarcam prezenta la nivel national a Liceului de Arta "Mattis Teutsch" din Brasov si a Liceului de Arte din Baia Mare care au transmis cel mai mare numar de lucrari.
De altfel, lucrarile castigatoare au fost selectate din randul elevilor de la aceste institutii scolare de elita si dintre lucrarile transmise de partenerii nostri din Egipt.
Lucrarea muzicala castigatoare apartine unui elev de 16 ani, tanar compozitor, de la Liceul de Muzica din Brasov.


| Rezultatele proiectului
    Printre rezultate: familiarizarea participantilor cu problematica Dunarii.
Fundatia noastra editeaza Revista "European Echo" care a dedicat nr. 5 din luna mai 2012 acestei Olimpiade. Revista poate fi accesata la:
http://ponteuxin.tripod.com/EE5.pdf
In paginile Revistei a aparut si Editorialul nostru, in limbile romana si engleza, "Manifesto for the Danube Health", care va reprezenta tematica pentru cea de a doua editie a Olimpiadei.


| Bugetul proiectului (in RON)
    5000

| Parteneri
    Cenaclul European, Centrul Cultural

| Website-ul proiectului
    http://ponteuxin.tripod.com/artsolympiad2012/index.htm





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes