close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Arad, dragostea mea!



| Organizator:
    Miscarea Aradeana
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Am considerat ca orasul se degradeaza pe zi ce trece, iar acest lucru este posibil sa se intample dat fiind ca nu cunoastem orasul si nu am fost invatati sa-l iubim. Tocmai de aceea grupurile noastre tinta sunt copiii care frecventeaza anumite cluburi sportive, elevii si tinerii din universitatile aradene. Din pacate nu exista un program care sa-i invete lucruri despre valoarea orasului in care s-au nascut, crescut, mutat sau in care urmeaza sa-si cladeasca o familie.

| Scopul proiectului
    Scopul este sensibilizarea copiilor si tinerilor cu privire la frumusetea si valorile Aradului. Obiectivele specifice sunt raspandirea de informatii cu caracter istoric, politic si cultural cu privire la Arad. Informarea despre cum si unde pot grupurile tinta sa se implice civic sau cum se pot simti bine in timpul liber la ei acasa.

Arad, dragostea mea! Arad, dragostea mea! Arad, dragostea mea!

| Aria geografica
    Arad

| Rezumat
    Acest proiect a fost implementat deoarece suntem nemultumiti de felul în care arată oraşul nostru, de lipsa de respect pentru valorile şi spiritul său, degradarea unor monumente arhitecturale, distrugerea spaţiilor verzi şi nepăsarea multora din concetăţenii noştri. Sistemul de învăţământ public nu oferă informaţii care să împiedice aceste lucruri (decât punctual, prin grija unor dascăli care iubesc oraşul). Iar informaţii consistente, dar în acelaşi timp sintetice şi accesibile copiilor nu se găsesc nici în cărţile de istorie, nici în cele de cultură civică, ceea ce face și sarcina acelor dascăli mult mai grea. Proiectul îşi propune să devină o punte de legătură între copiii din oraşul nostru şi toţi cei care îşi doresc să îi educe în spiritul valorilor oraşului, fie că sunt dascăli, părinţi sau voluntari. Scopul proiectului se atinge printr-o prezentare interactivă a Aradului, cu o durată de o oră şi care este destinată în principal orelor de dirigenţie. Prezentarea conţine elemente de istorie, cultură, arhitectură, sport, cercetare şi timp liber, şi se bazează pe jocuri și aplicaţii practice. Acest proiect are caracter permanent fiind reluat în fiecare an, cu idealul de a fi un proiect permanent de formare a copiilor din Arad în spiritul educației civice. La fiecare sfârșit de an, este organizat un concurs cu titlul „Arad, dragostea mea!” în care copiii vor fi invitaţi să prezinte lucrări pe această temă, iar cele mai bune vor fi premiate. În primele 2 ediţii ale proiectului (semestrul 2-‘09, anul școlar‘10/’11) peste 800 de tineri de gimnaziu şi liceu din diferite şcoli

| Date beneficiari
    As mai avea de mentionat ca la finalul proiectului a fost organizat un concurs cu tema "Arad, dragostea mea!" in care toti beneficiarii au fost invitati sa prezinte lucrări pe aceasta tema (lucrari plastice, esee, poze, poezii etc.). Toate lucrarile au fost expuse intr-o expozitie pe aceasta tema, iar cele mai bune lucrari au fost premiate.
Acest proiect are caracter permanent fiind reluat în fiecare an, propunându-şi să fie un proiect permanent de formare a tinerilor si copiilor din Arad în spiritul dragostei pentru oraş şi valorile sale.


| Rezultatele proiectului
    Un rezultat imediat pe care l-am avut a fost participarea tinerilor la primul concurs-expozitie organizat anul trecut in luna iunie. Noi ne asteptam la aparitia rezultatelor pe viitor, proiectul nostu avand un caracter pe termen lung, chiar permanent. Consideram ca schimbarea mentalitatii unei societati are nevoie de timp. As mai putea spune ca profesorii care au participat la prezentarea noastra s-au implicat civic, iar unii s-au inscris in organizatia noasta si unii au declarat ca pe viitor vor sa participe la activitati ale organizatiei noastre impreuna cu elevii lor.

| Bugetul proiectului (in RON)
    10000

| Parteneri
    Asociația Miloș Cristea, Ascent Group, Suporter Club UTA, Patiseria Special, BNB, Algeco, Lume Bună, Event Solution, Agenția Media News-Ar, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Arad, Direcția pentru Cultură, Culte și Parimoniu Cultural Național Arad

| Website-ul proiectului
    www.miscarea-aradeana.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes