close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Premiantii fara premii



| Organizator:
    Premianții fără premii
| Categorie:
    Originalitate
| Problema de fond
    În luna octombrie 2013, în centrul municipiului Deva, a debutat un proiect care îşi propune să scoată în faţă valorile umane din societate. Aducerea acestora în prim plan este un gest firesc pentru o societate care se doreşte să fie la fel de firească. Avem valori umane, avem oameni frumoşi, pricepuţi, harnici, loiali şi de calitate. Aceştia, majoritatea dintre ei, aleg să stea departe de atenţia noastră, e vremea să afle că ei nu sunt singuri, ei nu trec neobservaţi, că munca lor este remarcată, că fac bine ceea ce fac şi că noi ceilalţi apreciem eforturile lor.

| Scopul proiectului
    Recunoașterea și încurajarea valorilor. Emulație în jurul acestora.

Premiantii fara premii Premiantii fara premii Premiantii fara premii

| Aria geografica
    Deva

| Rezumat
    Proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi necunoscuţilor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Astfel, în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.
Vă invit să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.

Rândurile de mai sus au reprezentat punctul de plecare pentru un proiect care pare să se dezvolte, să crească de la o săptămână la alta. Despre ce este vorba!? Săptămânal, la Deva, oamenii se strâng în centrul oraşului la o adunare publică, miting, dacă doriţi să-i spunem aşa. „Ciudăţenia” o reprezintă faptul că nimeni nu protestează pentru nimic, nu există revendicări, nu sunt reproşuri. NU! Oamenii vin să cunoască oameni care pot fi modele pentru semenii lor.

Cum se derulează acţiunea!? Simplu! La ora 11 oamenii vin la locul dinainte anunţat, acolo cei care doresc semnează pe diploma de premiant fără premiu, arătând gratitudinea lor pentru meritele premiantului care, pe lângă diploma respectivă, primeşte un buchet de flori tricolor, şi o insignă cu margareta tricoloră, logo-ul acţiunii. De ce!? Păi, dacă premianţii aleg să o poarte îi vom recvunoaşte mai uşor pe stradă. Le vom zâmbi şi le vom mulţumii că ne fac vieţile mai frumoase.

În luna octombrie 2013, în centrul municipiului Deva, a debutat un proiect care îşi propune să scoată în faţă valorile umane din societate.


| Date beneficiari
    Au fost implicți în mod direct, pentru că rezultatele muncii lor i-au recomandat pentru a fi propuși la recunoaștere publică.

| Rezultatele proiectului
    Este prematur, practic rezultatele rămân la stadiul de deziderat, urmând ca timpul să confirme sau nu crearea sentimentului, dorinței sau nevoii de a vedea în jurm oamenii care muncesc pentru societate în mod firesc.

| Argument
    nu mai există o astfel de acțiune în România sau nu avem cunoștință despre ea.

| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    nu este cazul

| Website-ul proiectului
    https://www.facebook.com/premiantiifarapremii/info?ref=ts





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes