close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Sunt pantofi care te duc departe! La fel si scaune rulante!



| Organizator:
    Fundatia Motivation Romania
| Categorie:
    Campanii de comunicare pe teme sociale
| Problema de fond
    Campania de donatii prin SMS face parte dintr-o activitatea de donare de scaune rulante a Motivation, intitulata Fondul Scaunelor Rulante. Pentru a creste sustenabilitatea financiara a proiectului, ne-am propus sa aducem alaturi de noi mai multi donatori individuali recurenti, care sa isi asume donarea lunara a unei sume relativ mici. Campania isi propune sa asigure cel putin 30% din necesarul de scaune rulante potrivite, in Romania. Beneficiarii sunt copii si adulti , la nivel national, care au o dizabilitate locomotorie de la nastere sau dobandita in urma accidentelor rutiere, de inot, prin cadere de la inaltime, de munca etc. sau din cauza unor conditii de sanatate. Costul unul scaun rulant de calitate poate ajunge si la 3000 de euro, iar prin sistemul de asigurari de sanatate pot deconta doar aproximativ 170 de euro (886,33 lei).

| Scopul proiectului
    Obiectivul financiar este strangerea a cel putin 30.000 euro din donatii de la persoane fizice, in prima runda a campaniei. Ulterior, campania isi propune sa obtina donatii recurente de minim 50.000 de euro anual. Obiectivele non-financiare constau in consolidarea brandului Motivation ca furnizor nonprofit de echipamente si servicii de mobilitate si viata independenta pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii din Romania. Astfel, persoanele cu dizabilitati si familiile lor au acces la serviciile noastre, iar membrii comunitatii contribuie la imbunatatirea accesului si incluziune.

Sunt pantofi care te duc departe! La fel si scaune rulante! Sunt pantofi care te duc departe! La fel si scaune rulante! Sunt pantofi care te duc departe! La fel si scaune rulante!

| Aria geografica
    Nationala

| Rezumat
    In Romania, accesul la scaunele rulante de calitate este dificil si costisitor. Casele de Asigurari de Sanatate deconteaza doar 886,33 de lei pentru un scaun rulant, odata la trei ani, persoanelor asigurate eligibile, in timp ce un scaun rulant de calitate porneste de la 400 de euro (adica 1900 lei) si poate ajunge la peste 3000 euro. Astfel, o persoana cu venituri medii sau mici nu poate beneficia de un scaun rulant de calitate, adaptat nevoilor sale, care sa ii permita sa devina independenta, prezenta in comunitate. Prin aceasta campanie Motivation isi propune sa transforme donatiile prin SMS intr-o sursa stabila si recurenta de finantare pentru Fondul Scaunelor Rulante, pentru a acoperi intre 30% – 50% din necesarul de fonduri. De asemenea, campania isi propune sa creasca gradul de informare legat de serviciile de mobilitate si viata independenta furnizate de Motivation, in randul persoanelor cu si fara dizabilitati din Romania.
Pentru a transmite un mesaj cu care pot rezona si persoanele fara dizabilitati, mesajul a fost adus intr-o zona comuna: „Asa cum o pereche de pantofi trebuie sa fie pe masura celui care il poarta, la fel si un scaun rulant trebuie sa fie pe masura utilizatorului”. Canalele de comunicare folosite au inclus parteneriate cu cinematografe independente, cu un magazin de pantofi, parteneriate media cu doua posturi de radio cu acoperire nationala, participarea la evenimente sportive de alergare, publicitate indoor si outdoor, machete publicitare in reviste. Astfel, am incercat sa crestem gradul de constientizare in randul publicului larg in legatura cu nevoia persoanelor cu dizabilitati de a beneficia de dispozitive personalizate, care sa le redea independenta si speranta intr-o viata activa copiilor si tinerilor in scaune rulante.


| Date beneficiari
    Principalul grup de beneficiari include persoane din mediul rural si urban care au dizabilitati locomotorii de la nastere sau dobandite pe parcursul vietii, ca urmare a unor accidente auto, de inot, de munca etc. Pe langa un dispozitiv de mobilitate adaptat, acestia au nevoie si de instruire pentru viata independenta si manevrare corecta si in siguranta a scaunului rulant. La nivel national, numarul utilizatorilor de scaune rulante nu este raportat oficial, Motivation se raporteaza la staticile OMS. In consecinta, reiese ca aproximativ 300.000 de persoane au nevoie de un scaun rulant in Romania. In plan secundar, campania duce la cresterea gradului de informare privind serviciile de mobilitate si viata independenta in scaunul rulant oferite de Motivation, in randul persoanelor cu si fara dizabilitati.

| Date beneficiari
    

| Activitati
    „Sunt pantofi care te duc departe. La fel si scaune rulante” a creat o punte intre categoria persoanelor cu dizabilitati motorii si persoane fara dizabilitati, prin transmiterea mesajului cu care pot rezona majoritatea: asa cum o pereche de pantofi se potriveste pe masura celui care ii poarta, la fel si un scaun rulant trebuie sa fie pe marimea utilizatorului. Campania a constat in incheierea de parteneriate media si de promovare cu companii si agentii care pot duce mesajul campaniei in medii sociale diverse. Astfel, incheierea de parteneriate cu cinematografe independente din Bucuresti s-a concretizat in distribuirea unei animatii video cu mesajul campaniei si indemnul la donatie. Cu sprijinul agentiilor de publicitate stradala si a celor de publicitate in cladiri de birouri, am avut afise de mari dimensiuni in spatii publice din Bucuresti, precum si afise mici in peste 15 cladiri de birouri din oras. In perioada septembrie - decembrie, a rulat spotul radio al campaniei la doua posturi de radio cu acoperire nationala. Datorita participarii la evenimente sportive de mare anvergura, la nivel national, #TeamMotivation a promovat mesajul campaniei, atat prin materialele de comunicare de la standuri, cat si prin tricourile alergatorilor sau biciclistilor. O alta componenta a campaniei a constant in postarea in mediul online a mesajelor campaniei – pe pagina proprie de website si de facebook a Fundatiei, prin postari de facebook platite, prin buletine informative proprii sau trimiterea de SMS-uri catre sustinatorii campaniei. Pentru ca este o campanie recurenta, planul de implementare pe termen lung implica parteneriate cu retele de cinematografe din centre comerciale la nivel national, microinfluenceri care sustin cauza, parteneri media, participare la evenimente sportive sau de moda, publicitate la raft prin parteneriate cu magazine de incaltaminte pentru adulti si copii, companii care desfasoara activitati ce tin de aria hobby-urilor etc.

| Rezultatele proiectului
    „Sunt pantofi care te duc departe. La fel si scaune rulante” consta in obtinerea de donatii de la persoane fizice, cu scopul de a acoperi 30% din fondurile necesare donarii a peste 1000 de scaune rulante, anual, la nivel national. Publicul cu care am venit in contact in cadrul activitatilor realizate in cadrul campaniei este divers, provine din medii sociale variate. Cu toate acestea, feedback-ul primit de la cei cu care am interactionat pe tema campaniei a fost unul pozitiv, multi fiind familiarizati cu aceasta modalitate de donatie prin SMS pentru sustinerea cauzelor sociale. O parte dintre persoanele abordate au facut donatie direct la evenimente, in timp ce altii au donat ulterior. La scurt timp dupa lansarea campaniei au fost abordati donatorii care au consimtit sa isi lase numerele de telefon, prin trimiterea de sms pentru a le multumi pentru donatia facuta. De asemenea, le-a fost cerut acordul pentru a-i adauga in lista destinatarilor buletinului informativ, pentru a-i tine in continuare la curent cu noutatile. Dupa 3 luni de la implementare, campania a fost sustinuta prin peste 1285 de donatii prin SMS, dintre care peste 500 de debitari unice. Astfel, pentru lunile septembrie – decembrie au fost incasati peste 6200 lei / 1297 euro din donatii recurente. Suma aceasta va finanta donarea a 13 scaune rulante in 2020. Campania de donatii prin SMS este una recurenta, astfel incat va permite implementarea de actiuni suplimentare pentru promovarea mesajului campaniei. Astfel, pe masura ce ne apropiem de atingerea obiectivului, Motivation va acoperi costurile ce tin de transportul scaunelor rulante din Suedia in Romania, de reconditionarea echipamentelor de mobilitate si de distributia acestora catre beneficiari.

| Bugetul
    < 5.000 Euro

| Parteneri
    In Romania, accesul la scaunele rulante de calitate este dificil si costisitor. Casele de Asigurari de Sanatate deconteaza doar 886,33 de lei pentru un scaun rulant, odata la trei ani, persoanelor asigurate eligibile, in timp ce un scaun rulant de calitate porneste de la 400 de euro (adica 1900 lei) si poate ajunge la peste 3000 euro. Astfel, o persoana cu venituri medii sau mici nu poate beneficia de un scaun rulant de calitate, adaptat nevoilor sale, care sa ii permita sa devina independenta, prezenta in comunitate. Prin aceasta campanie Motivation isi propune sa transforme donatiile prin SMS intr-o sursa stabila si recurenta de finantare pentru Fondul Scaunelor Rulante, pentru a acoperi intre 30% – 50% din necesarul de fonduri. De asemenea, campania isi propune sa creasca gradul de informare legat de serviciile de mobilitate si viata independenta furnizate de Motivation, in randul persoanelor cu si fara dizabilitati din Romania.
Pentru a transmite un mesaj cu care pot rezona si persoanele fara dizabilitati, mesajul a fost adus intr-o zona comuna: „Asa cum o pereche de pantofi trebuie sa fie pe masura celui care il poarta, la fel si un scaun rulant trebuie sa fie pe masura utilizatorului”. Canalele de comunicare folosite au inclus parteneriate cu cinematografe independente, cu un magazin de pantofi, parteneriate media cu doua posturi de radio cu acoperire nationala, participarea la evenimente sportive de alergare, publicitate indoor si outdoor, machete publicitare in reviste. Astfel, am incercat sa crestem gradul de constientizare in randul publicului larg in legatura cu nevoia persoanelor cu dizabilitati de a beneficia de dispozitive personalizate, care sa le redea independenta si speranta intr-o viata activa copiilor si tinerilor in scaune rulante.


| Website proiect
    http://motivation.ro/campanie-activ/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes