close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Centrul de Excelenta in Opera



| Organizator:
    Elite Art Club UNESCO
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Necesitatea de a pastra traditia Romaniei pe harta culturala mondiala si pentru a creste valoarea resursei umane din domeniul muzical clasic romanesc impune o perfectionare in domeniul spectacolului liric din tara. De asemenea, in conditiile sociale si economice actuale, tinerii au acces scazut la scoli si ateliere de maiestrie pentru opera si opereta oferite de personalitati muzicale, iar expunerea lor pe piata internationala este dificila. Proiectul isi propune astfel suplinirea lipsei de formare si expunere internationala din domeniu şi crearea imaginii Romaniei de nucleu de perfecţionare in domeniul artelor lirice.

| Scopul proiectului
    Proiectul vizeaza crearea in Romania a unui centru sustenabil de perfectionare a artelor spectacolului liric care sa ofere tinerilor muzicieni suport educational pentru dezvoltarea si lansarea unei generatii cu competente deosebite pe piata nationala si internationala a muzicii clasice si a artelor spectacolului liric.

Centrul de Excelenta in Opera Centrul de Excelenta in Opera Centrul de Excelenta in Opera

| Aria geografica
    Sibiu

| Rezumat
    Centrul de Excelenta in Opera – editia a II-a, a contribuit la dezvoltarea tinerilor muzicieni, prin intermediul masterclassurilor internationale (2-12 iulie 2012), finalizate cu un concert de gala in Piata Mare din Sibiu (13 iulie), avand implicati ca mentori pe unii dintre cei mai prestigiosi artisti lirici pe plan mondial. Proiectul se adreseaza tinerilor artisti muzicieni, creand un mediu prielnic dezvoltarii profesionale si culturale a acestora si promovarii lor in cadrul pietei de munca muzicale internationale. Participarea internationala asigura un cadru interactiv de colaborare interculturala.
Cele 60 de ore de masterclass au avut loc timp de 10 zile şi au constat in lectii individuale de maiestrie de canto, respectiv corepetitie sustinute de faimosii Rockwell Blake (cel mai mare tenor rossinian) si Liora Maurer (profesor la prestigiosul International Vocal Arts Institute) - ambii colaboratori la Metropolitan Opera din New York.
Pentru o mai buna vizibilitate, concertul de gala a fost integrat in festivalul Classics for pleasure: Baroc by day& night.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Acest proiect ofera un nucleu de pregatire profesionala de exceptie in opera, cu baza in Romania, inlesnind accesul la cursuri artistilor tineri din spatiul muzical national si international, oferite de cei mai buni specialisti pe plan mondial in domeniul artelor spectacolului liric. Tinerii artisti au avut ocazia de a-si imbunatati cunostintele si aptitudinile in cadrul proiectului, intarindu-si astfel valoarea si eficacitatea pe piata muncii in acest domeniu. Cei 12 solisti s-au facut remarcati in cadrul concertului din Piata Mare din Sibiu.

| Bugetul proiectului (in RON)
    100000,00

| Parteneri
    ELITE ART Club UNESCO, Jeunesses Musicales International, Filarmonica de Stat din Sibiu,

| Website-ul proiectului
    www.classicsforpleasure.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes