close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Bursa Chance for Life Vodafone



| Organizator:
    Fundatia CHANCE FOR LIFE
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Acest proiect se adreseaza unei categorii speciale de copii, care de cele mai multe ori nu sunt inclusi in programele sociale oferite de institutiile de proetctie a colpilului. Ei sunt copii care dispun de un potential intelectual, dar care in lipsa stimularii si motivarii permanente se pierde si poate indrepta copilul catre esec sau chiar abandon scolar. Proiectul propus de noi este unic prin faptul ca stimulează pozitiv un potenţial existent, care fara o interventie specializata nu ar avea sansa sa se dezvolte la adevarata sa capacitate. Dr in acelasi timp o interventie pe termen scurt de cateva luni sau maxim un an nu este eficienta atunci cand vorbim de performanta, acest proiect aduce unicitate si vine sa sustina un program intensiv pe termen lung 12 ani care sa sustina si sa dezvolte personalitatea copiilor.

| Scopul programului
    Programul isi propune dezvoltarea educationala si emotionala a 18 copii printr-o interventie specializata si diferentiata in vederea identificarii si dezvoltarii resurselor personale necesare unui viitor performant Obiectivele: - sustinerea dezvoltarii intelectuale a celor 18 copii printr-un program educational suplimentar zilnic cu scopul de a obtine performanta scolara - dezvoltarea personalitatii si creativitatii celor 18 copii prin includerea lor in activitati culturale si de voluntariat (participarea la festivalul Viata e frumoasa TNO) - cresterea interactiunii celor 18 familii cu copiii

Bursa Chance for Life Vodafone Bursa Chance for Life Vodafone Bursa Chance for Life Vodafone

| Aria geografica
    BUCURESTI

| Rezumat
    Programul Bursa Chance for Life Vodafone a venit in sprijinul unei categorii foarte speciale de copii - copii inteligenti proveniti din familii sarace care nu le pot sustine dezvoltarea optima. Proiectul si-a propus dezvoltarea educationala si emotionala a 18 copii printr-o interventie specializata si diferentiata,cu scopul identificarii si dezvoltarii resurselor personale, necesare unui viitor performant. Obiectivele programului sunt: sustinerea dezvoltarii intelectuale a 18 copii printr-un program educational suplimentar zilnic adaptat etapei lor de dezvoltare cu scopul de a obtine rezultate bune si foarte bune la scoala, la concursurile si olimpiadele organizate in cadrul centrului sau in alte medii. In toate activitatile desfasurate la centru (cursuri de limba romana, limbi straine, matematica) s-au folosit metode participative. De asemenea ne-am propus dezvoltarea personalitatii si creativitatii celor 18 copii prin includerea lor in activitati de voluntariat si activitati culturale (intalniri cu batrani / copii din centrele de plasament sau beneficiari ai altor organizatii, participarea la festivalul Viata e frumoasa TNO) -cresterea implicarii celor 18 familii si optimizarea interactiunii cu copiii lor (activitati de consiliere individuala si familiala periodice). Programul genereaza o abordare pozitiva a educatiei dezvoltandu-le acestora empatia, implicarea activa cat si responsabilitatea sociala fata de comunitatea din care provin.

| Date beneficiari
    Beneficiarii programului sunt cei 18 copii cu potential intelectual ridicat si familiile lor. Beneficiarii sunt impartiti in 3 categorii de varsta: 9-10 ani (cls IV), 14-15 ani (cls VIII) si 18 ani (cls XII).
Toti beneficiarii, chiar si cei mai mici, sunt incurajati sa se implice in implementarea proiectului prin completarea de chestionare privind dorintele sau parerile lor. Majoritatea activitatilor au fost realizate folosind metode de educatie non-formala in care tinerii au fost implicati si responsabilizati, au lucrat in echipe, constientizand in acest mod rolul lor in atingerea obiectivelor propuse. Beneficiarii nostri participa periodic (o data la 3 luni) la sesiuni de auto-evaluare in care ei isi seteaza singuri obiectivele personale si definesc activitatile prin care le vor atinge, isi constienzeaza progresul sau regresul.


| Rezultatele programului
    Cei 18 beneficiari au obtinut rezultate peste medie la concursurile scolare corespunzatoare varstei lor (Smart, Winners, Olimpicii cunoasterii) astfel: la limba romana 5 premii I,9 premii II, 12 premii III; la limba franceza 1 premiu I, 3 premii II, 4 premii III; la cultura generala Marele premiu, 6 premii I, 2 premii II, 7 premii III; la matematica 9 premii I, 8 premii II, 2 premii III, la limba engleza o medalie de aur, 2 premii II, 2 premii III. De asemenea, au obtinut 1 premiu I si 2 premii II la olimpiada de limba romana faza municipiu. In plus, 2 beneficiari din grupa mica au avut media generala 10 pe primul semestru al acestui an scolar, iar restul peste 9,5. In vara ei au organizat impreuna cu voluntarii un concert de muzica rock in cadrul caruia au cantat mai multe cantece la tobe si la chitara.
Cei trei beneficiari din grupa mijlocie au inceput liceul si continua in program facand voluntariat pentru cei mici si lucrand la materiile de profil.
Din cei 5 beneficiari de clasa aXIIa, trei dintre ei si-au continuat drumul in universitati: 2 la Universitatea Bucuresti (Facultatea de Filozofie si de Limbi si Literaturi Straine), la Scoala de Media si 1 la Glasgow University.


| Bugetul programului (in RON)
    150000

| Parteneri
    Teatrul National de Opereta, Opera Romana, Liceul Ortodox Antim Ivireanu, Scoala Generala 176, Centrul Social de Ingrijire a Batranilor Sf Elena, Mind Lab Group, Fundatia Vodafone, Movieplex Romania, Fundatia Metropolis

| Website-ul programului
    www.chanceforlife.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes