close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



CONIL Fest, Festivalul Integrarii, editia a-XV-a



| Organizator:
    Asociația CONIL
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    Pornind de la experientele traumatizante ale parintilor si copiilor cu dizabilitati ce au deschis portile Asociatiei CONIL,deschise tuturor copiilor, am decis ca este nevoie de organizarea unui eveniment artistic amplu care sa ofere si acestor copii posibilitatea de a performa si de a isi arata talentul.

Astfel, am demarat unj proiect de suflet in cadrul caruia au fost invitati sa ni se alature toti copiii cu dizabilitati doritori, cei ce au vrut sa arate intregii lumi ca si ei pot.
Copiilor cu dizabilitati diverse- autism, sindrom Down, ADHD, epilepsie, tetrapareza, tulburari de vaz sau auz, tetrapareza, cea mai mare scena destinata copiilor talentati, Sala Mare a Palatului National al Copiilor, a fost deschisa si acestor copii.


| Scopul proiectului
    Scopul mprincipal al proiectului a fost acela de a oferi o sansa copiilor cu dizabilitati de a performa pe cea mai mare scena destinata copiilor, alaturi de alti copii tipici talentati.
Copiii tipici dau mana celor cu dizabilitati, intr-un gest simbolic ce leaga lumea copiilor atipici de lumea noastra.
prietenia si acceptarea dintre copii sunt obiectivele principale ale proiectului CONIL Fest, un proiect in cadrul caruia FIECARE PARTICIPANT INVATA !
De asemenea, CONIL Fest reprezinta o alinare a familiilor acestor copii prin posibilitatea de a le urmari performantele pe cea mai mare scena.


CONIL Fest, Festivalul Integrarii, editia a-XV-a CONIL Fest, Festivalul Integrarii, editia a-XV-a CONIL Fest, Festivalul Integrarii, editia a-XV-a

| Aria geografica
    Bucuresti si judetele limitrofe dar si copii din Brasov, Constanta, Vrancea, Neamt

| Rezumat
    Avand in vedere nevoile copiilor cu dizabilitati de a fi acceptati si integrati dar si dorinta lor de a demonstra tuturor ca si ei sunt extrem de talentati si pot performa la acelasi nivel cu copiii tipici, in urma cu 7 ani am decis lansarea unui proiect cultural artistic destinat TUTUROR COPIILOR. Astfel, bianual, Asociatia CONIL a organizat CONIL Fest, Festivalul Integrarii, un eveniment in cadrul caruia performeaza peste 1500 de copii dintre care 600 cu dizabilitati, demostrand tuturor ca, dincolo de orice dizabilitate, exista o abilitate ce trebuie descoperita, incurajata si promovata.
An de an, copiii cu dizabilitati si cei tipici au scris lectii speciale despre prietenie, acceptare si integrare!
In cadrul spectacolului intins pe doua zile, alterneaza momentele sustinute de copiii tipici si cei cu dizabilitati, proveniti din scoli de masa de stat sau privatre dar si din scolile speciale . De asemenea, ni s-au alaturat o serie de Asociatii si Cluburi care se ocupa de pregatirea artistica a copiilor cu dizabilitati - Asociatia Sindrom DFown Plus, Asaociatia Down Bucuresti, Asociatia Hoffnung, Scolile speciale pentru nevazatori sau hipoacuzici.


| Date beneficiari
    Publicul tinta sunt familiile celor 1500 de copii participanti, profesori si coordonatori scoli, sponsori si parteneri media, presa prezenta, publicul larg

| Date beneficiari
    Peste 5000 de persoane

| Activitati
    Incheierea parteneriatelor in vederea organizarii, inchirierea salii
Intocmirea regulamentului si a formularelor de inscriere.
Contactarea tuturor fostilor participanti si transmiterea documentatiei de inscriere
Contactarea unor noi cluburi, scoli si gradinite din Bucuresti nsi din tara
Contactarea si incheierea partenmeriatelor media
Contactarea si incheierea contractelor de sponsorizare pentru produsele cadou oferite fiecarui copil participant
Realizarea comunicatului de presa si crearea evenimentului pe pagina de Facebook a Asociatiei CONIL
Transmiterea comiunicatelor pentru promovareaq evenimentului
Contactarea unor personalitati din lumea artistica, economica sau sociala in vederea participarii alaturi de organizatori la momentele de premiere ale participantilor.


| Rezultatele proiectului
    Este bine stiut faptul ca pentru orice copil, aparitia pe scena si prezentarea talentului sau este un lucru ce contribuie la cresterea stimei de sine, a increderii in fortele proprii, este o sansa de a te confrunta cu reactia publicului.
Cu atat mai mult pentru un copil cu dizabilitati, atat de rar pus in valoare si in lumina reflectoarelor, prezenta si timpul petrecut pe scena CONIL Fest a fost unul ce a adus un imens plus . Copiii cu dizabilitati participanti au primit stafeta de la colegii lor tipici si au demonstrat prin prestatia lr ca si ei pot, si ei au talent, si ei iubesc arta si stiu sa o faca,


| Bugetul
    50000

| Parteneri
    Primnaria Bucuresti prin PROEDUS, Asociatia 3M, Scoala Primara CONIL, Scoala de Televiziune IMedia Pro

| Website proiect
    https://www.facebook.com/events/311531502685821/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes