close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



GROW



| Organizator:
    Scoala de Valori
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Elevii de liceu sunt totodata si o categorie sociala cu un nivel ridicat de senzitivitate la factorii externi, acestia fiind expusi la stimuli de multe ori divergenti din partea familei, a scolii, a grupurilor de prieteni, ceea ce ii pune in dificultate in construirea unui sistem de valori proprii.
Analizand datele Institutului National de Statistica am observat ca numarul elevilor de liceu a scazut, tendinta asociata in acelasi timp cu o crestere a numarului de studenti. Nivelul rezultatelor obtinute la sfarsitul liceului a scazut si odata cu el si calitatea studentilor, universitatile flexibilizand de la an la an criteriile de admitere. Avem mai multi absolventi de studii superioare insa calificarile obtinute nu sunt corelate cu nevoile de pe piata fortei de munca si dinamica programelor de studiu nu evolueaza in acelasi ritm.


| Scopul programului
    Obiectivul general al programului este de a creste capacitatea adolescentilor de a se cunoaste si intelege pentru un mai bun control si asumare asupra alegerilor de viata in concordanta cu valorile personale.
Obiective interconectate de capacitatea de administrare a proiectului: formarea a 2700 de elevi in cadrul celor 4 editii, acoperind 15 orase, cu ajutorul a 123 de traineri internationali.
Impactul vizat la nivel social este de a crea o comunitate cu o structura interna rezistenta la presiunile externe prin cunoastere de sine,acces la informatie de calitate, orientare si expunere la modele


GROW GROW GROW

| Aria geografica
    National, 15 orase din Romania: Arad, Brasov, București, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu Mureș și Timisoara

| Rezumat
    GROW este un program educațional inovativ, implementat la nivel național, care impige granitele sistemului traditional de educatie prin oferirea unor oportunitati complementare de dezvoltare a liceenilor.
Obiectivul programului GROW este de a creste capacitatea adolescentilor de a se cunoaste si intelege pentru un mai bun control si asumare asupra alegerilor de viata in concordanta cu valorile personale.
Designul programului este gandit pentru o perioada de contact cu beneficiarul pe parcursul a trei ani, interval in care elevul are timpul necesar parcurga cele 4 stagii de dezvoltare aferente celor 4 ani de studii(clasele IX-XII).
In 2011, pentru cele patru editii(proiecte) GROW au fost 5900 de elevi aplicanti, dintre acestia 2700 de absolventi ai programului GROW. Programul a fost organizat la nivel national în 15 orașe participante insumand 120 de licee si s-a bucurat de un numar de 130 de traineri internationali si 230 de traineri in total.

GROW 2011 a fost alcatuit din editii dedicate fiecarei clase de liceu (a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a) cu sesiuni create in functie de nevoile si problemele specifice fiecareia dintre cele cele patru grupe de varsta, trei conferinte nationale de 5 zile si 4 evenimente dedicate promovarii interculturalitatii cu activitati organizate de catre participantii la sesiuni (World Wide Weekend). Fiecare editie GROW s-a desfasurat pe parcursul a 6 saptamani, timp în care liceenii au participat la 10 sesiuni educationale a cate doua ore. Am creat, dezvoltat si implementat 80 de ore de continut si sesiuni educationale.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi sunt cei care fac obiectul activitatilor, respectiv elevii de liceu si trainerii internationali. In 2011 programul GROW a inclus formarea a 2700 de elevi de liceu ce provin din 120 de unitati scolare si 123 de traineri internationali, fiecare dintre cele doua categorii trecand printr-o experienta de invatare diferita, bazata pe principii ale educatiei non-formale, respectiv "learning by doing". Elevii au fost incurajati sa isi maximizeze impactul prin parcurgerea tuturor celor 4 stagii de dezvoltare, aferente fiecarui an de studiu, in timp ce continuitatea relatiei cu trainerii internationali este facilitata prin formarea unei comunitati online de bune practici la care au acces, o parte dintre ei continuand dupa intoarcerea in tara de origine cu o activitate de analizare a impactului programului.

| Rezultatele programului
    Pana in prezent, in cadrul GROW au participat 2700 de elevi din peste 120 de licee care au fost pregatiti de 130 studenti internationali.
S-au creat, dezvoltat și implementat 80 de ore de continut si sesiuni educationale pentru fiecare dintre cele 4 clase de liceu.
Ca activitati, in cadrul programului organizam 3 editii(proiecte), 4 sesiuni anuale de training pentru liceeni, 3 conferinte anuale de pregatire a trainerilor si formatorilor din cadrul programului,precum si 4 evenimente dedicate promovarii interculturalitatii cu activitati organizate de catre participantii la sesiuni (World Wide Weekend).
Mai mult decat matematica rezultatelor ne-a interesat sa evaluam perceptia elevilor asupra impactului resimtit. Din participantii de clasa a XII-a, 66% dintre acestia au obtinut o nota mai mare de 8, impactul participarii la program fiind resimtit in special in lejeritatea sustinerii probelor orale.
Programul este supus unui sistem continuu de imbunatatire prin reluarea unui ciclu de management de proiect complet dupa fiecare editie, astfel incat evaluarile sunt permanent incorporate. Ca o concluzie diferentiatoare este faptul ca este un program care se reinventeaza cu fiecare editie, data fiind exigenta beneficiarilor si dezvoltarea lor rapida de la o generatie la alta. GROW se reinventeaza din punct de vedere comunicare si materiale vizuale, isi schimba in proportie de 80 % trainerii cu fiecare editie, la fel si echipele de organizare locale, permitand astfel accesul la experienta a unui numar cat mai mare de beneficiari sub indrumarea agentilor cu capacitate de diseminare.


| Bugetul programului (in RON)
    688000

| Parteneri
    GROW se bucura de sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, BRD – Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Dechatlon, Zentiva, Orbit, Xerox, KRUK, Catalyst, Euro APS, Senior Interactive, și al parteneriilor media: tpu.ro, Discovery, White Image, România Pozitivă, TPU, revista LZR, LumeBuna, Teen press, Trilulilu, am doar 18 ani, Calendar Evenimente,feminism.ro, eurodesk, hotcity.ro sapteseri.ro, feeder.ro, Metropotam, 9am.ro)

| Website-ul programului
    www.growedu.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes