close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



StudentFest Abstract



| Organizator:
    Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest Timisoara
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Toate persoanele din echipa de management sunt pregatite formal in domeniile Project Management, Scriere de proiecte prin participarea la diferite traininguri si workshopuri organizate atât de ONG-urile din Timișoara, cat si din structurile nationale din care OSUT face parte. Sarcinile au fost alese astfel incat sa fie un volum echitabil de muncă intre membri. Acestea vor fi asumate si se vor realiza in termenii stabiliți initial. Eventualele situatii mai dificile in care un membru nu isi poate indeplini indatoririle vor fi solutionate de coordonatorul de proiect, prin redistribuirea sarcinilor. Nevoiele beneficiarilor au fost identificate prin intermediul unui formular distribuit in mediul online.

| Scopul proiectului
    Obiective specifice: fixarea obiectivelor si a ariei de intindere a editiei, identificarea principalilor,stabilirea instrumentelor si a metodelor de lucru; identificarea partenerilor si sponsorilor de proiect,realizarea unei campanii de promovare si mediatizare a proiectului, a rezultatelor si impactului acestuia. Scopul proiectului este promovarea a peste 800 de artisti tineri prin organizarea de evenimente cultural-artistice in spatii accesibile publicului larg din municipiul Timisoara.

StudentFest Abstract StudentFest Abstract StudentFest Abstract

| Aria geografica
    Proiectul s-a desfasurat la nivel local, in diverse locatii din Timisoara, judetul Timis.

| Rezumat
    StudentFest ofera tinerilor oportunitatea de a se dezvolta prin intermediul educației non-formale în cadrul atelierelor de lucru, de a promova consumul de artă și cultură de calitate în cadrul comunității timișene, dar și din împrejurimi, și de a promova artiști din cât mai multe domenii culturale. În 2018, StudentFest și-a propus să delimiteze ce e abstract în artă și să materializeze aceste idei prin intermediul evenimentelor pe care le-a organizat, dar și a atelierelor susținute de specialiști din domeniile festivalului (Arte Conceptuale, Arte Plastice și Vizuale, Arte Video, Arte Urbane, Dans, Design Vestimentar, Literatură, Muzică, Teatru). StudentFest este un festival ce are ca scop stimularea creației artistice și promovarea tinerilor care inspiră prin ceea ce fac, fiind organizat de voluntari pentru comunitate. Considerăm că StudentFest Abstract a satisfăcut urmatoarele nevoi ale tinerilor artisti:
1. Nevoia de comunicare si cooperare;
2. Nevoia de contact cu specialiști din domeniile studiate;
3. Nevoia suplimentarii educaţiei formale din şcoală cu o formă complementara de educatie non-formala.
Scopul festivalului este de a crea un mediu propice lansarii in mediul artistic a tinerilor artisti și dezvoltarea continua a mijloacelor de promovare pentru
acestia.
Obiective generale:
- promovarea, la nivel de Timisoara, a evenimentelor artistice-culturale;
- incurajarea educatiei non-formale in randul tinerilor, la nivel national;
- stimularea creativitatii in toate domeniile.
Realizari:
- desfășurarea a peste 40 de ateliere de creație;
- reunirea unui număr de 500 de participanți din toată țara;
- organizarea a peste 100 de evenimente deschise publicului larg.


| Date beneficiari
    500 participanti

| Date beneficiari
    30000 beneficiari indirecti

| Activitati
    Timp de zece zile, tinerii artisti si studentii din Timisoara au avut ocazia sa ia parte la o serie de evenimente din cadrul celor opt sectiuni ale festivalului. Activitatile au fost programate astfel: 7 zile de ateliere de creatie inchise pentru 500 de tineri, participanti directi in proiect, si 3 zile de expozitii, prezentari si ateliere deschise publicului larg.
Activitati in cadrul celor 11 sectiuni:
1.Arhitectura: Suprafete geometrice, forma si spatiul in arhitectura etc.
2. Arte Plastice: atelier de pictura, atelier de ceramica, atelier de pirogravura pe
sticla si lemn etc.;
3. Arte Conceptuale: De la DADAism la CONCEPTual, Pictura
Experimentala, Metamorfoza de Lana etc.;
4. Arte Video: atelier de editare video Premiere Pro, Proiectii de Filme
Romanesti in aer liber;
5. Arte Urbane: atelier de graffiti, atelier de stickere, atelier de personalizat
obiecte vestimentare etc.;
6. Dans: Dans Contemporan, Conexiune interpersonala prin pasi de tango
argentinian, Electro, HipHop International, Dance Battle etc.;
7. Design Vestimentar: Atelier Creare Concept si tinute vestimentare etc.;
8. Fotografie: Atelier de Comunicare prin Fotografie, Expozitii de fotografii
etc.;
9. Literatura: atelier de poezie, atelier de proza scurta, atelier de scriere
creativa, lansari de carte, Tramvaiul poeziei etc.;
10. Muzica: Atelier de trupe, concerte in aer liber
11. Teatru: piese de teatru indoor si outdoor, atelier de improvizatie etc.


| Rezultatele proiectului
    StudentFest contribuie la intarirea rolului educatiei non-formale in formarea tinerilor artisti, precum si la acceptarea importantei si utilitatii educatiei non-formale de catre reprezentanti ai mediului academic implicati in arta si cultura.Rezultatele StudentFest sunt multiplicate in mediile participantilor si totodata se concretizeaza la nivelul unor evenimente ulterioare, care sunt inspirate de modelul StudentFest si implementate prin adaptare la grupurile tinta vizate, in multe centre universitare din Romania – proiectele de arhitectura de la Cluj si Constanta care urmeaza modelul sectiunii de Arhitectura din cadrul StudentFest 2000, proiecte de teatru, cenacluri literare si publicatii ce apar in urma sectiunii de Literatura.rezultate din atelierele de lucru ale sectiunilor, cum ar fi: material discografic realizat in cadrul atelierului de trupe (Sectiunea Muzica);Publicatii periodice din timpul festivalului pe diferite teme;Instalatii de arta tridimensionale si conceptuale;Lucrari de arta vizuala (tablouri, pirogravura, gravura, serigrafie, ceramica, sculptura, arta murala, fotografie, imprimeuri);Concepte pentru design vestimentar;Texte lirice si beletristice;Spectacolul final de teatru al fiecarei editii StudentFest (improvizatie si senzorial);Elemente vestimentare personalizate;Constructii 3D din materiale reutilizabile.

| Bugetul
    39000

| Parteneri
    Universitatea de Vest, Banca Comerciala Romana, Primaria Municipiului Timisoara, Fundatia Judeteana pentru tineret Timis, Casa de Cultura a Studenților, Tucano, Fornetti

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes