close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Revista Atelierul



| Organizator:
    Asociatia Atelierul de Creatie
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Artizanii îin handmade, creatorii si designerii de produse, managerii culturali, artistii debutanti in domeniu de au nevoie de un spatiu de dialog, de sesiuni de experimente artistice si de o interactiune constanta cu publicul. De cele mai multe ori spatiul creatorilor de produse este considerat inferior celui artistic, creatorilor si designerilor de produs nefiindu-le recunoscut statutul de artist.

Acest program propune crearea unui dialog coerent si general valabil pentru designerii si creatorii de produse din Romania. Am crea un cod de bune practici in domeniul design-lui de produs, cod ce va fi construit prin intermediul proiectelor.



| Scopul programului
    Scopul proiectului il constituie valorizarea produselor de autor, si create de designeri de produs din Romania prin realizarea de evenimente la nivel national, prezentarea de sfaturi utile pe site-uri existente si promovarea evenimentelor de profil. Scopul programului este de a constitui un spatiu viabil de dialog intre creatorii, designerii de produs, managerii culturali si persoanele implicate in domeniul creativ romanesc: fie ei simpli privitori sau cumparatori. Propunem o formula de dialog constant si coerent, de formare si invatare interactiva realizata prin schimbul de idei.

Revista Atelierul Revista Atelierul Revista Atelierul

| Aria geografica
    Toate orasele din Romania

| Rezumat
    Pentru ca nu are un precedent sau un echivalent local Revista Atelierul si-a conturat continutul si forma de prezentare dupa standardele internationale. De asemenea, designul modern este subiectul perfect pentru a analiza si documenta diferentele si diversitatea culturala.
Programul Revista Atelierul a aparut in momentul in care cultura designerilor de produs si a creatorilor de obiecte unicat a inceput sa ia amploare in Romania si a devenit tot mai necesara o structura in cadrul careia artizani, creatori si designeri de produs sa se poata organiza si sprijini. Revista Atelierul din 2011 si pana in prezent a platforma- comunitate pentru toti cei interesati de domeniu: viitor creatori de produse unicat, manageri culturali, designeri de produs.

Din ianuarie 2014 unele dintre scopurile cele mai pregnante ale programului sunt acelea a de promova valorile culturale nationale romanesti in cadrul evenimentelor- targuri internationale de bijuterie contemporane- din strainatate si de a incuraja mobilitatea culturala a designerilor de produs si a happeningurilor din domeniu in Romania si in tarile europene
Prezentam intr-o forma coerenta si clara prin toate proiectele noastre comunitatea designerilor si creatorilor de produs din Romania, realizand un standard de organizare a unui eveniment. Din 2011 pana in prezent am fost parteneri viabili a peste 200 de evenimente de profil si am ajutat la formarea si definirea comunitatii artizanilor, designerilor si creatorilor de produs din Romania.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi sunt toti cunoscatorii de limba romana (si din ianuarie 2014 si cei care cunosc limba engleza) dornici sa afle informatii despre comunitatea creatorilor si designerilor de produs din Romania, despre evenimentele de profil importante si despre noile tendinte in domeniu.

Beneficiarii directi sunt participantii la fiecare eveniment fie ei creatori, designeri,manageri culturali, absolventi de studii superioare sau nu, cat si simpli privitori.


| Rezultatele programului
    Unul dintre efectele importante este crearea unei comunitatii a creatorilor, a designerilor si a artizanilor in handmade din Romania.

In primul rand acest program este singurul de acest gen din Romania, incercarea de a crea un dialog coerent si constant intr-un spatiu de consum de cultura a designerilor de produse, a creatorilor de produse unicat, a unui public dornic de informatii nu a fost implementat. Relatia public - creator de produse ramanand de cele mai multe ori la un stadiu de simplu privitor, simplu cumparator.
Rezultatele se vad si in evenimentele de profil realizate dupa standarde din ce in ce mai profesioniste.
Programul Revista Atelierul prin fiecare proiect propune un etalon pentru creatorii si designerii de produs din Romania, participarea la acest eveniment, oferindu-le vizibilitate.

Pe plan national, programul ajuta la educarea publicului fata de piata produselor de autor, despre cum sunt acestea create, nivelul de munca implicat, ce presupune realizarea si vanzarea acestora din perspectiva creatorilor, toate acestea ducand la adevarata apeciere si valoare a produselor de calitate.

Ne dorim crearea unui dialog deschis tuturor, in special celor care debuteaza acum in acest domeniu, invatarea acestora si ajutarea lor, creand un spatiu deschis comunicarii si artei pentru a-i putea ajuta sa devina cei mai buni creatori.
Schimbarea modului in care sunt percepute produsele create manual prin evidentierea calitatii lor inovative, creative si artistice.



| Bugetul programului (in RON)
    30000

| Parteneri
    Skip a Heartbeat Creative Arts, Incubator107, Attitude Ballet Studio, si peste 200 de parteneri media

| Website-ul programului
    www.revista-atelierul.ro si events.revista-atelierul.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes