close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Caravana Cunoasterii



| Organizator:
    Asociatia Tinarul Petrolist
| Categorie:
    Originalitate
| Problema de fond
    Origanizand workshopuri de cariera, le vorbeam tinerilor despre piata muncii stiintifica, despre joburile viitorului si necesitatea de a fi creativi, inovativi, despre misiunile fiecaruia de a aduce un plus valoare lumii. Primele reactii ale tinerilor erau frica si panica. Raspunsul era simplu ”nu ne simtim pergatiti pentru viitor. Nu intelegem domeniile stiintifice. etc”. Stiam ca avem solutii. Am lansat provocarea olimpicilor nationali si internationali din Romania si impreuna am creat un Proiect de cunoastere pentru copii si tineri.

| Scopul proiectului
    S1–initiere in tehnologie,stiinta,cercetare,piata muncii.S2-dezv.deprinderilor:inovatie,creativitate,flexibilitate,mobilitate,networking.O1-intelegerea cun. despre OM(structura,psihic,creier,gandirea pozitiva).O2–intelegerea cun. despre lume(univers,materie-antimaterie,energie,apa).O3–intelegerea interactiunii om-lume (inteligenta artificiala,holograme,bioinformatica,unde cerebrale).O4–intelegerea cun. din Ştiinţă-Tehnologie(nano,3G,HD,augmentativ,multivers,stem,AND,fractali).O5-dezvoltarea pt cariera (calitati de gen, interviu avangardist, lucru in echipa/individual, manager-lider-brand)

Caravana Cunoasterii Caravana Cunoasterii Caravana Cunoasterii

| Aria geografica
    toate

| Rezumat
    4 ani de activitate, 2 700 beneficiari, 12 000 ore voluntariat/an, 1 500 voluntari, 10 000 voturi publice de sustinere, 15 ateliere de cunoastere, 8 clase de pregatire stiintifică, Conferinte de cunoastere, Stagii de pregatire stiitifica internatională, 3 roboti premiati sunt doar un scurt rezumat al proiectului de voluntariat lansat de 20 olimpici nationali, care si-au propus sa-si ajute colegii de generatie sa se pregatesca pentru piata muncii stiintifica si globala.
Ne-am propus sa cream o comunitate, un Open Source de cunoastere, in cadrul caruia sa se realizeze un schimb constant de informatii, idei, proiecte stiintifice si de dezvoltare personala.
Misiunea noastra este de a crea comportamente pentru piata muncii prezenta si viitoare si a facilita accesul beneficiarilor la informatii de ultima generatie. Astfel, folosind metode practice, distractive si usor de asimilat, abordam cele mai complexe concepte (nano, string, holograma, stem, multidimensionalitate etc) si facilitam ca beneficiarii nostri sa devina arhitecti ai propriei vieti.


| Date beneficiari
    Beneficiarii afla ceea ce inseamna ”feedback” in proiectul nostru. Si il folosim suficiet de mult la finalul activitatilor si proiectului, incat fiecare stie cum se da un feedback. Pe langa feedback beneficiarii sunt cooptati ca si consultanti in gasirea solutiilor de imbunatatire a proiectului. Orice benefciar poate sa se inscrie in echipa de organizare. Ceea ce s-a intamplat in fiecare an, numarand in total peste 15 beneficiari care au facut parte din echipa.
Pentru cele mai multe din activitati, resursele sunt cautate/obtinute de catre beneficiari, ceea ce-i ajuta sa devina creativi si independenti.
In jurul proiectului s-a creat la initiativa beneficiarilor un network, prin intermediul caruia informatia circula mai repede, in cazul campaniilor 2%, de vot sau mediatizare se antreneaza mai multe resurse etc


| Rezultatele proiectului
    1.Sponsorizarea de proiecte stiintifice (constructia a 3 roboti cu care s-au obtinut 4 premii nationale si internationale)
2.Lansarea unor studii stiitifice pe teme ca: ”Armonia de vibratie intre om si materie prin stringuri” si ”Undele delta implicate in formele superioare de inovatie”
3.Acordarea a 150 premii in bani si 300 diplome pe criterii de competivitate, obisnuind astfel beneficiareii cu criteriile pietii muncii globale si a societatii cunoasterii.
4.Scolile din Dragasani si Moinesti au primit ca donatie materialele atelierelor stiintifice pentru a putea sa-si desfasoare activitatile la un alt standard calitativ.
5.La prima etapa a proiectului desfasurat in scoli, au participat peste 200 cadre didactice carora le-am inspirit noi metode de lucru cu elevii
6.Beneficiarii sunt consiliati ulterior cum pot ajunge premianti nationali, iar 10 dintre beneficiari au devenit deja premianti nationali in diferite domenii.
7.Beneficiarii ne-au martusit largirea perspectivelor, cresterea gradului imaginativ, a capacitatii de a exprima ceea ce gandesc, de a-si integra ideile cu ale colegilor, de a obtine rezultate concrete in ritm accelerat, dezvoltarea intelegerii si gandirii procesuale, cresterea capacitatii de a face legaturi intre universal si particular si invers, de a intelege ca stiinta se refera la viata de zi de zi, iar acesta se desfasoara pentru ca este sustinuta de fenomene stiintifice existente permanent si simultan in jurul nostru, in noi. Intelegerea faptului ca a cunoaste este un act de adaptare, la realitatea interioara si exterioara concreta.


| Argument
    1. este un model despre cum un grup de elevi olimpici se pot mobiliza constant si ajuta pe ceilalti colegi de generatie cu ceea ce stiu ei mai bine:cunoastere.
2. in acest proiect toate sectiunile, materialele, jocurile, problematizarile sunt conceput in cadrul laboratorului nostru de creatie, unde tnerii invata sa caute, comunice, negocieze, afirme ideile, puna in practica si sa si le prezinte cu impact. Nu acceptam modele si nu cautam modele preluate din alte parti. Si toate sarcinile date beneficiarilor sunt gandite astfel incat sa nu se poata inspira din diverse surse, iar rezolvarea sa fie un act creativ, original, util si practic.


| Bugetul proiectului (in RON)
    365266

| Parteneri
    Petrom, peste 100 angajati Petrom,Taraluiandrei,Centrul High Performance,Sc. Stefan Luchian Moinesti,CN. Gib Mihaescu Dragasani,CN.Simion Barnutiu Simleu,Primariile,Consiliile judetene si Inspectoratele Scolare din Valcea, Oradea si Bacau

| Website-ul proiectului
    www.caravanacunosterii.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes