close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a VI-a



| Organizator:
    Asociatia Atelierul de Creatie
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Creatorii de produse, de idei si de content au nevoie de un spatiu de dialog, de sesiuni de experimente artistice si de o interactiune interdisciplinara constanta cu pulsul cultural romanesc. Domeniul produselor de autor este unul in plina expansiune, designerii si creatorii de produs au realizat forumuri unde discuta subiecte precum: design-ul de produs ca o afacere, statutul juridic pentru un creator de produse, realizarea brandului personal, si detalii despre fidelizarea cumparatorilor.

Prin Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs ne propunem sa acoperim atat designul contemporan de bijuterie, designul vestimentar cat și si zona design-ului de produs.Este un eveniment de networking, comunicarea şi diversitate de produse. Creatorii vin cu 5 produse, produse ce nu sunt de vanzare, ci pentru prezentare.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului „Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs” este valorizarea produselor de autor, si create de designeri de produs din Romania prin realizarea evenimentelor de nisa la nivel national si in 2017 exclusiv in Bucuresti.

Realizam o selectie riguroasa a participantilor, cu standarde inalte de creativitate si calitate. Construim comunitatea acestor designeri si creatori de produse unicat la nivel national, incurajand debutul artistic, design-ul de produs vazut ca arta contemporana, promovarea patrimoniului cultural ca sursa de inspiratie pentru arta designerilor


Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a VI-a Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a VI-a Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a VI-a

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia 2017 ne-a demonstrat inca o data ca locul produselor de autor este si trebuie sa fie in spatiile de consum de cultura. Aceasta a sasea editie a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs a fost dedicata traditiei culturale romanesti si a multelor cai de a o adapta la contemporan, iar produsele pe care le-am selectat s-au potrivit perfect conceptului propus. Traditia romaneasca este un motiv definitoriu pentru industria culturala si creativa romaneasca, iar designerii si creatorii de produs marseaza pe acest aspect in statement-urile lor artistice.

La aceasta editie am propus pentru prima data in cadrul proiectului, un parteneriat privat nonprofit – public universitar, organizatorii, Asociatia Atelierul de Creatie au transformat astfel sala de expozitie a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu intr-un spatiu de prezentare a celor mai noi produse de autor create in Romania.

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs pune, o data pe an, la dispozitia publicului, un spatiu de dialog, de experiment artistic si de interactiune cu creatorii de produse, de continut si de idei. Evenimentul are o dubla misiune – cea de a educa publicul in directia designului de produs contemporan romanesc, la fel de unic si de valoros ca arta de circulatie internationala, dar si de a clarifica statutul si valoarea unui obiect de arta pentru fiecare dintre noi.

Au fost 87 de designeri si creatori de produs participanti, peste 36 de parteneri media, peste 2500 de vizitatori, un parteneriat privat – public intre Asociatia Atelierul de Creatie (www.revista-atelierul.ro) si Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, un finnatator, doua formatii live si un DJ.


| Date beneficiari
     categorii de public interesanti de industriile creativeL: arhitecti, designeri de produs, manageri culturali (2000 de persoane), un public dornic de un eveniment cultural (500 de persoane)

| Date beneficiari
    Proiectul „Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs” se adreseaza creatorilor de produs, designerilor de produs, absolventilor de studii umaniste, de design, de advertising, de arta plastisca, de antreprenoriat si publicului consumator al acestei industrii creative. In public se vor afla persoane interesate de aceasta industrie creativa, interesate de patrimoniul cultural si de imaginile/ideile contemporane pe care acesta le inspira, persoane cu o mare dorinta de a se integra in acest spatiu cultural, si de a se specializa in domeniul design-ului de produs. Publicul prezent la eveniment este definit prin nevoia acuta de a invata din experientele unor designeri de produs de succes, cu o deschidere catre nou in acest domeniu al industriei creative si prin asteptari ridicate asupra acestei Nopti Albe a creatorilor si designerilor de produs. Participantii selectati dupa criteriile prestabilite la aceasta Noapte alba a creatorilor si designerilor de produs sunt creatori si designeri de produs renumiti in proportie de 70%, iar ceilalti vor fi tineri antreprenori in acest domeniu care dovedesc potențial.

| Activitati
    Etapa pregatitoare:
Strategia de comunicare
Realizarea structurii grafice pentru materialele promotionale (afise, bannere online, buletine informative, comunicate de presa, postcomunicate de presa;
Administrarea si actualizarea paginii de internet www.revista-atelierul.ro cu detalii despre proiect ;
Intrarea in contact cu posibilii participanti la proiect;
Activitatile redactionale.

Etapa de desfăşurare
- Organizarea propriu-zisa a proiectului.

Etapa de evaluare si raportare:
- Monitorizarea rezultatelor;
- Diseminarea rezultatelor;
- Evaluarea constanta a proiectului.


| Rezultatele proiectului
    Un rezultat anticipat al acestui proiect era formarea şi dezvoltarea comunităţii designerilor şi creatorilor de produs la nivel naţional. Putem afirma că acest lucru a fost realizat, publicul şi participanţii conştientizând nevoia creării şi mai ales dezvoltării în mod real a unei astfel de comunități. Un alt argument pentru atingerea acestui rezultat aşteptat: participanţii au venit din zone diferite ale României şi din străinătate, pentru a fi prezenţi la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs.

Prin intermediul acestui proiect, participanţii au interacţionat cu personalităţi deja consacrate în domeniul creatorilor şi designerilor de produs, printre aceste personalităţi s-au numărat Iutta, Mihai Manda, profesorii expozanţi de la UAUIM, Angela Ciobanu, Lemnia etc.

Participanţii la acest proiect primesc sprijin atât din partea Asociaţiei Atelierul de Creaţie pentru dezvoltarea unei viitoare afaceri prin oferirea de spaţiu de prezentare a afacerii pe reţelele sociale ale proiectului, în pliant, cât şi din partea altor profesionişti din domeniu sau organizaţii de profil. Considerăm că peste 50% dintre vizitatorii acestui eveniment apreciază produsele de autor şi înţeleg de ce un produs de autor este o investiţie bună. De asemenea, peste 80% dintre vizitatori apreciează produsele de autor şi le oferă statutul de operă de artă

Prin participarea în număr mare a vizitatorilor la acest eveniment, capacitatea organizaţională a unor astfel de evenimente de profil s-a întărit şi se dezvoltă corespunzător. Am creat un standard de realizarea evenimentelor de profil.


| Bugetul
    25000,00

| Parteneri
    Asociatia Atelierul de Creatie (organizator), Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, The Fresh, En Rose, Domeniile Cainari, Școala de Bijuterie Contemporană Assamblage , Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (co-finantator), APMR

| Website proiect
    www.revista-atelierul.ro/2017/12/07/82-de-participanti-la-noaptea-alba-a-creatorilor-si-designerilor-de-produs-editia-a-vi-a/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes