close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



"Alinand suferinta adusa de cancer"



| Organizator:
    Fundatia Sfanta Irina
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Centrul de Ingrijiri Paliative a fost infiintat la initiativa unui grup de medici care cunosteau problemele cu care se confrunta bolnavii de cancer in stadii avansate, precum si nevoile speciale ale acestora in contextul inexistentei vreunei unitati de ingrijire paliativa in Bucuresti si apropierea acestuia.
Numarul foarte mare de bolnavi inregistrati la nivelul Bucurestiului, precum si lipsa unitatilor de ingrijire pentru acestia au constituit premisele initierii proiectului.
Astfel, Centrul de Ingrijiri Paliative Sfanta Irina incearca sa fie alaturi de cat mai multi bolnavi de cancer si familii ale acestora prin oferirea de ingrijire si gazduire gratuite, consiliere si suport psiho-emotional specializate.




| Scopul proiectului
     Scopul proiectului a fost continuarea procesului de îngrijire activă în cele mai bune condiţii a unui număr de cca. 400 de bolnavi de cancer în stadii avansate şi a familiilor acestora pe durata unui an de zile.
Obiectivele proiectului sunt reprezentate de
-Asistarea de specialitate a unui numar cat mai mare de pacienti care solicita internarea in hospice în regim rezidential;
-Asistarea specializată (consiliere sociala, psihologica, si spirituala) a familiilor pacientilor internati în Hospice;
- Cooptarea de voluntari care să se implice in activitatile din cadrul centrului.


"Alinand suferinta adusa de cancer" "Alinand suferinta adusa de cancer" "Alinand suferinta adusa de cancer"

| Aria geografica
    Bucuresti-Voluntari

| Rezumat
    Proiectul „ALINAND SUFERINTA ADUSA DE CANCER“ este continuarea unei serii de 4 proiecte finantate consecutiv de United Way Romania incepând in anul 2006, cand de altfel Fundatia Sfânta Irina si-a inceput activitatea.
Hospice Sfanta Irina a fost infiintat de catre un ONG in conditiile in care in Bucuresti si in vecinatatea acestuia nu exista nici un centru care sa ofere asistenta specializata bolnavilor de cancer în stadii avansate si familiilor acestora.
Mai mult decat atat, trebuie sa mentionam ca in momentul de fata spitalele bucurestene nu dispun de sectii de ingrijiri paliative, unde bolnavii in stadii avansate sa primeasca asistenta corespunzatoare.
Asistenta oferita in centru cuprinde ingrijire medicala specifica dar si asistenta specializata in plan social, psihologic, spiritual si se desfasoara in regim rezidential. Echipa interdisciplinara din centru care ingrijeste bolnavii este formata din: medicul oncolog, asistente medicale, infirmiere, ingrijitoare, farmacist, asistent social, psiholog, consilier spiritual, preot.
In cei 6 ani de existenta Fundatia Sfanta Irina a oferit asistenta specializata complexa unui numar de peste 2500 de bolnavi de cancer şi leucemie aflati in stadiu avansat cat si familiilor acestora.
Obiectivul nostru a fost sa venim in sprijinul unui numar cat mai mare de bolnavi de cancer in stadii avansate si familii ale acestora si sa oferim asistenta specializata gratuita in cele mai bune conditii.Astfel, in momentul de fata am reusit-prin intermediul unui proiect finantat din fonduri europene-sa construim un corp nou de cladire si sa marim capacitatea centrului cu un numar de 21 de paturi, de la 16 paturi am ajuns la un numar de 37 de paturi.


| Date beneficiari
    Nu este cazul.

| Rezultatele proiectului
    Pe toata perioada proiectului au fost ingrijiti in regim rezidential un numar de 422 de bolnavi, in timp ce un număr de 183 de familii au fost pregatite, instruite, consiliate cu privire la modul de ingrijire si abordare a bolnavilor. Toate familiile bolnavilor internati in Centrul de Ingrijiri Paliative au fost sprijinite psiho-emotional pe toata perioada internarii bolnavilor si chiar si dupa externare, acolo unde a fost cazul. De asemenea un alt rezultat al proiectului a fost reprezentat de implicarea de noi voluntari in cadrul proiectului care ne-au sustinut in lucrul direct cu bolnavii: servirea meselor, discutii, plimbari.
Proiectul a fost mediatizat prin diverse mijloace: radio, televiziune, reviste.
Totodata, in aceasta perioada Fundatia Sfanta Irina a reusit sa extinda Centrul de Ingrijiri Paliative cu acelasi nume. Au fost finalizate lucrarile de constructie la un corp nou, iar numarul de paturi a crescut de la 16 la 37 de paturi. Astfel, au crescut si posibilitatile noastre de ingrijire a bolnavilor.In acest moment reusim sa venim in sprijinul unui numar si mai mare de bolnavi.


| Bugetul proiectului (in RON)
    681000,00

| Parteneri
    Fundatia United Way Romania

| Website-ul proiectului
    www.sfantairina.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes