close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



România natura



| Organizator:
    Clubul de Speologie „Emil Racovita” Bucuresti
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Avem acces - prin televiziune, presa, carte, internet - la multe locuri din lume, dar rareori la diversitatea geografica reala a teritoriului Romaniei. Este un domeniu in care impostorii creaza permanent stiri pe care presa si opinia publica (ambele lipsite de educatie in acest domeniu) le iau drept bune.

| Scopul proiectului
    Oferim gratuit, prin https://sites.google.com/site/romanianatura1/home, harti, carti, articole despre relieful si natura din Romania.
Nu omitem ce este important in spatiul geografic romanesc, oferim ilustratie bogata, multa in premiera absoluta, in premiera detaliat explicata. Oferim gratuit ample spatii de publicare celor care nu-si pot permite cheltuielile impuse de editarea si difuzarea unor lucrari despre regiunile „neinteresante” geografic, turistic, istoric. Oferim informatii in premiera, care coincid cu ceea ce gasiti pe teren.


România natura România natura România natura

| Aria geografica
    Romania

| Rezumat
    Nimeni nu ofera atata informatie ca noi (stiri, articole, ghiduri, harti, imagini): 18.000 pagini A4 gratuit!

harti, carti, articole, imagini cu natura din Romania; relieful detaliat / explorari geografice in Romania

Avem acces - prin televiziune, presa, carte, internet - la multe locuri din lume, dar rareori la diversitatea peisagistica a Romaniei. Nu omitem ce este important in spatiul geografic romanesc, oferim ilustratie bogata, multa in premiera absoluta, in premiera detaliat explicata si facem trimiteri la bibliografie. Oferim ample spatii de publicare celor care nu-si pot permite cheltuielile impuse de editarea si difuzarea unor lucrari despre regiunile „neinteresante” geografic, turistic, istoric. Va oferim articole si ghiduri, enciclopedia geografica a Romaniei: cu informatii in premiera, care coincid cu ceea ce gasiti pe teren. Aveti la dispozitie, la noi, singura reprezentare fotografica explicata a tarii. Teritoriul romanesc montan si peisagistic este atat de putin cunoscut incat aproape oricare dintre prezentarile noastre este premiera informationala, fotografica, geografica. Descoperiti diversitatea si insemnatatea reliefului romanesc!


| Date beneficiari
    Populatia Romaniei, populatia din alte tari.

| Date beneficiari
    Elevi, studenti la facultatile de profil, cadre didactice.

| Activitati
    Rezultatele cercetarilor de pe teren sunt sintetizate si publicate la https://sites.google.com/site/romanianatura1/home/noutati. Orice alte diseminari posibile ale informatiilor sunt luate in considerare.

| Rezultatele proiectului
    Beneficii aduse grupului tinta: harti si descrieri aduse unor zone sau microzone geografice (de exemplu Cea mai mare pestera in sare din lume, 236 pagini plus anexe, 253 fotografii explicate, gratuit la https://sites.google.com/site/romanianatura9/carpatii-rasariteni/subcarpatii-vrancei/pestera-6s-de-la-manzalesti-cea-mai-mare-pestera-in-sare-din-lume sau Ghidul Muntilor Fagarasului, 7 volume, 573 pagini, cu ilustratii explicate, gratuit la https://sites.google.com/site/romanianatura58/home/carpatii-meridionali/fagarasului/ghid-muntii-fagarasului-volumul-1 ), bibliografie veche (partial tradusa, de exemplu la https://sites.google.com/site/romanianatura69/home/speologie-pesteri-din-romania-harti/1884-1886-beitrag-zur-hoehlenkunde-siebenbuergens-contributii-la-speologia-transilvaniei/beitrag-zur-hoehlenkunde-siebenbuergens-1884-contributii-la-speologia-transilvaniei ), alte ghiduri si harti (de exemplu la https://sites.google.com/site/romanianatura1/home/ghiduri-harti-carti-scrise-de-noi ), traduceri din literatura mondiala de specialitate (de exemplu la https://sites.google.com/site/romanianatura1/home/ghiduri-harti-carti-scrise-de-noi).

| Bugetul
    300000

| Parteneri
    nu exista

| Website proiect
    https://sites.google.com/site/romanianatura1/home





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes