close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Cabinet stomatologic pentru persoane cu dizabilitati



| Organizator:
    Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Ideea acestui proiect a pornit de la pacienții cu handicap care au contactat Policlinica, afland ca de 10 ani se ofera aici servicii stomatologice gratuite pentru pacientii sociali. Persoanele cu handicap si venituri mici si-au exprimat nevoia stringenta de servicii stomatologice, neputand sa apeleze la clinici private datorita costurilor mari sau a lipsei dotarii specifice.
Potrivit autoritatilor publice specializate in asistenta sociala, in Bucuresti exista aproximativ 50,000 persoane cu handicap, numar care subliniaza nevoia reala din societate.

Numarul cabinetelor medicale stomatologice care au contracte cu CAS pentru decontarea cheltuielilor este redus (22%) iar suma decontata este foarte mica. pe langa aceasta, acesibilitatea si dotarile specifice fac ca accesul acestei categorii sociale la stomatologie sa fie extrem de redus.


| Scopul proiectului
    Proiectul "Cabinetul Stomatologic pentru Pacientii cu Dizabilitati" si-a propus creșterea calitatii vieții persoanelor cu dizabilitati- copii si adulti- cu dizabilitati neuro-locomotorii prin deschiderea unui cabinet de stomatologie dedicat acestor persoane in cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac a Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria.



Cabinet stomatologic pentru persoane cu dizabilitati Cabinet stomatologic pentru persoane cu dizabilitati Cabinet stomatologic pentru persoane cu dizabilitati

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Țelul proiectului "Cabinet Stomatologic pentru Persoanele cu Dizabilitati" l-a constituit creșterea calitatii vieții persoanelor, copii si adulti, cu dizabilitati neuro-locomotorii. Acest proiect a pornit de la nevoia neacoperita a persoanelor cu dizabilitati de a accesa servicii stomatologice accesibile ca mobilitate si care să ii primeasca fie gratuit fie cu preturi foarte mici. Unii beneficiari sunt in incapacitatea de a verbaliza durerea si aceasta devine parte din existenta lor. Unitatile stomatologice care pot oferi astfel de servicii sunt foarte putine iar mobilitatea lor foarte redusa limiteaza drastic accesul la astfel de servicii.

Astfel, la aceasta nevoie clara si reala, am gandit sa realocam unul din cabinetele Policlinicii Sociale Baba Novac a Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria si sa il transformam intr-un cabinet stomatologic nou, dedicat lor, special amenajat cu aparatura si dispozitive adaptate nevoilor lor. Pana in prezent am oferit 322 de consultatii si tratamente pacientilor cu dizabilitati. Exista o nevoie reala in societate si ne-am propus sa crestem adresabilitatea prin parteneriate cu alte ONG-uri si comunicare catre persoanele cu handicap.


| Date beneficiari
    Pentru noul cabinet stomatologic, beneficiarii direcți sunt pacienti cu diferite tipuri de handicap, o categorie noua de pacienti ai Fundatie care au primit 322 de consultatii si tratamente, numar pe care dorim sa il crestem cât mai curand.

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti sunt familiile acestor persoane care au grija si ingrijesc pe cei cu diferite tipuri de handicap, pentru care acest proiect sa fie un ajutor important.

| Activitati
    Obiectivul proiectului il constituie redarea sanatatii orale a pacientilor cu dizabilitati la Policlinica Sociala Baba Novac a Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria. Principalele activitati realizate pentru atingerea obiectivului au fost:
Activitatea 1: Reamenajarea unui cabinet din cadrul Policlinicii in acest nou cabinet stomatologic -zugravire, etc
Activitatea 2 -Achizitionarea echipamentelor necesare noului cabinet-si montarea lor
Activitatea 3 - Asigurarea si pregatirea echipei care isi va desfasura activitatea in noul cabinet pentru pacienti cu dizabilitati
Activitatea 4.- Acordarea de 322 consultatii, tratamente complexe si interventii chiurugicale in aceasta perioada de inceput, pana la data de 31 decembrie.




| Rezultatele proiectului
    Proiectul “Cabinet Stomatologic pentru Persoane cu Dizabilitati” si-a deschis portile in luna mai. Pentru pacientii cu dizabilitati accesarea serviciilor stomatologice este extrem de complicata si de costisitoare, deoarece putine clinici sunt specializate pe aceste tipuri de servicii. In aceste conditii, pacientii cu dizabilitati care nu au alte venituri in afara de pensia de handicap, nu aveau nici o varianta viabila de a accesa serviciile stomatologice. In primele luni de activitate au fost acordate 322 de consultatii si tratamente pentru persoane cu dizabilitati,copii si adulti, pentru multi dintre ei aceasta fiind prima interventie stomatologica din viata lor. Astfel acesti pacienti nu mai dureri, infectii, s-au evitat afectiuni ale sistemului digestiv, imbunatatind semnificativ calitatea vietii lor . Obiectivul nostru pentru aceasta perioada a fost atins, si anume strangerea de fonduri necesare, reamenajarea, dotarea si primirea primilor pacienti. Acum urmeaza sa intram in faza de extindere a numarului de pacienti si a activitatilor cabinetului.

| Bugetul
    410250

| Parteneri
    Kaufland si Bucharest Charity Fashion Show (eveniment caritabil organizat in parteneriat cu IWA, prin care s-au strans fonduri de la persoane fizice si companii pentru dotarea si deschiderea cabinetului )

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes