close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Campania „Strange dupa cainele tau”



| Organizator:
    Asociatia Grow Up Romania
| Categorie:
    Premiul Special Organizația NEW ENTRY
| Problema de fond
    Campania „Strange dupa cainele tau” a pornit din dorinta de a ne simti mai confortabili in orasul nostru, de a ne lasa copiii sa se joace linistiti in iarba in parcuri si de a ne plimba pe trotuare nestingheriti.
Ne-am lovit de prezenta excrementelor pe trotuare si in parcuri in calitate de pietoni si mai ales ca parinti, si am realizat ca este o problema comuna mentionata des de comunitatea noastra.
Pe langa faptul ca sunt neplacute, excrementele de animale lasate in spatiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase in cazul cainilor nevaccinati si nedeparazitati regulat.


| Scopul proiectului
    Campania este adresata catre posesorii de patrupede care nu strang dupa cateii lor, avand ca scop rectificarea acestui comportament. Am apelat la bunul simt al cetateanului, la informarea lui corecta, la dorinta de a contribui prin actiuni simple la un oras mai curat.
Ne-am propus sa colaboram si cu Politia Locala pentru a forta acest comportament prin amenzi, acolo unde atentionarea nu a functionat.


Campania „Strange dupa cainele tau” Campania „Strange dupa cainele tau” Campania „Strange dupa cainele tau”

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Campania „Strange dupa cainele tau” este adresata catre posesorii de patrupede care nu strang dupa cateii lor si a pornit din dorinta de a ne simti mai confortabili in orasul nostru, de a ne lasa copiii sa se joace linistiti in iarba in parcuri si de a ne plimba pe trotuare nestingheriti. Am mers tot pe o abordare specifica Grow Up Romania – adica aceea de a apela la bunul simt al cetateanului, la informarea lui corecta, la dorinta de a contribui prin actiuni simple la un oras mai child friendly.

Pe langa faptul ca sunt neplacute, excrementele de animale lasate in spatiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase in cazul cainilor nevaccinati si nedeparazitati regulat. Pentru o comunicare fundamentata am realizat interviuri atat cu un medic pediatru cat si cu un medic veterinar.

Cetatenii s-au putut implica in primul rand prin respectarea regulilor de curatenie, dar si prin promovarea mesajelor noastre: impartire de flyere si afisare de postere. Acestea au fost puse la dispozitia lor gratuit in format digital, dar si contra cost daca optau pentru materiale deja printate. Puteti gasi materialele pe site-ul nostru: https://growupromania.ro/proiecte/strange-dupa-cainele-tau/

Rezultate 2018:
- Peste 2000 de flyere si 300 de postere distribuite direct de Grow Up Romania, prin voluntari.
- Parteneriate cu Primaria Sectorului 6 si Politia Locala Sector 2 pentru tiparire si distributie materiale informative.
— In urma campaniei comune, suma totala a sanctiunilor aplicate de politistii locali S6 pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, in luna septembrie 2018, de 111.100 lei.
- Distributie masiva a mesajului campaniei in social media
- Peste 100 de solicitari directe de materiale venite din partea cetatenilor


| Date beneficiari
    Beneficiari directi: toti locuitorii orasului Bucuresti care se bucura de trotuare si spatii verzi curate, fara excremente de caine. Focus pe copiii intre 1-4 ani care sunt predispusi sa dea peste fecale si chiar sa le bage in gura, in explorarile lor.

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti: posesorii de animale din Bucuresti care isi feresc patrupezii de bolile celorlalti catei

| Activitati
    Am apelat la bunul simt al cetateanului, la informarea lui corecta, la dorinta de a contribui prin actiuni simple la un oras mai curat.
Am realizat o serie de materiale grafice cu aspect placut si informatii foarte clare, usor de distribuit, insa si de observat si retinut de catre cei vizati. Ele au fost validate atat cu parintii din comunitatea noastra cat si cu posesorii de caini, pentru a fi cat mai eficiente.

Promovarea mesajului:
- offline, prin participare la diverse evenimente (Pet Fest, Iarmaroc Zen, Street Delivery)
- o campanie puternica in online: mesajul nostru a ajuns la +100k de persoane conform datelor din Facebook

Aditional, am realizat un interviu video cu un medic pediatru care a atras atentia asupra pericolelor la care ne expunem copiii in cazul contactului cu materiile fecale de caini nestarnse de stapani. Avem in lucru si un interviu cu un medic veterinar.

Am incercat sa normalizam acest gest printr-un filmulet cu tema "si eu strang dupa cainele meu" realizat de un parinte posesor de caine.

Actiuni concrete:
- impartire de flyere si postere: catre persoane interesate sa le distribuie, catre petshops/cabinete veterinare, catre posesorii de caini
- amenzi date de Politia Locala (colaborari in Sectoarele 2 si 6)
- sesizari catre Primarie pentru dispensere de pungi montate in zonele des frecventate de caini


| Rezultatele proiectului
    

| Bugetul
    1500

| Parteneri
    Primaria Sector 6, Politia Locala Sector 2

| Website proiect
    https://growupromania.ro/proiecte/strange-dupa-cainele-tau/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes