close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Campina Open MTB - Race for Autism



| Organizator:
    Fundatia Romanian Angel Appeal
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    CAMPINA OPEN MTB este o competitie de ciclism, cu participare la nivel regional, national si chiar international, cu scopul de a incuraja un stil de viata sanatos dar si de a promova judetul Prahova. Competitia are in plus un scop caritabil, sumele rezultate din taxele de participare fiind utilizate an de an pentru proiecte in beneficiul copiilor cu autism beneficiari ai centrului de zi Sf Filofteia. Proiectul a pornit de la o initiativa RAA de a gasi o modalitate de activare a comunitatii in sprijinul copiilor cu autism din zona dar si de a promova un stil de viata sanatos in randul echipei si al publicului larg. Parteneriatul a adus prin asociatia Caraiman o buna cunoastere a comunitatii de ciclism si a traseelor din zona iar prin parteneriatul cu centrul de zi Sf Filofteia este mentinuta relatia cu parintii copiilor cu TSA.

| Scopul proiectului
    Obiectivele proiectului au fost:
- cresterea awarenessului privind autismul in randul comunitatii locale dar si a unei comunitati in crestere de iubitori de ciclism
- promovarea zonei turistice a Campinii si imprejurimilor ei
- incurajarea voluntariatului si apropierii de sport si viata sanatoasa in randul tinerilor
- promovarea unui stil de viata sanatos in randul companiilor partenere RAA
- atragerea unor fonduri constante pentru proiecte in sprijinul intergarii copiilor cu autism
- crearea unei competitii de ciclism provocatoare atat pentru ciclistii profesionisti cat si pentru amatori


Campina Open MTB - Race for Autism Campina Open MTB - Race for Autism Campina Open MTB - Race for Autism

| Aria geografica
    Campina - Prahova

| Rezumat
    Proiectul s-a nascut din nevoia de a gasi o forma de implicare a comunitatii locale din Campina in sprijinul copiilor cu autism din localitate si din zonele apropiate. O parte dintre copiii din Campina si imprejurimi s-au numarat printre beneficiarii campaniilor RAA (ex Campania Impreuna Invingem Autismul) dar nu am identificat o modalitate de a raspunde nevoilor acestora, Unul dintre copiii din Campina, Luca, a carui poveste o gasiti aici http://www.decatorevista.ro/actualizare-mirela-si-luca/, a facut naveta 5 ani in Bucuresti pentru terapie in lipsa unor servicii locale. Astfel, am incercat sa gasim o idee prin care sa atragem fonduri, implicarea comunitatii dar si sa atragem atentia asupra problemei copiilor cu autism in comunitate si am dorit sa o facem intr-un mod atragator. Date fiind proximitatea fata de Bucuresti,imprejurimilor atragatoare ale Campinii, o bunei cunoasteri a zonei de catre echipa (o parte dintre colegi suntem nascuti in Campina) si atractiei pentru miscare si sport am cautat un partener local si am inceput sa pregatim un eveniment pentru care nu avem nici o experienta ca organizatori. Prima editie a ceea ce a devenit in 4 ani un eveniment de traditie, asteptat si apreciat de ciclisti din intrega tara a avut loc pe 8 septembrie 2012 si a fost un succes. Un traseu frumos si atragator, o zona de start deosebit de frumoasa, o organizare calda si plina de entuziasm si o vreme superba au contribuit din plin. Au urmat inca 3 editii din ce in ce mai frumoase, peste 150 voluntari implicati, peste 20 companii sustinatoare si peste 100000 lei stransi din taxele de inscriere pentru proiecte in sprijinul copiilor cu autism din Campina si imprejurimi. Toate competitiile au fost organizate de cele doua asociatii prin munca voluntara.

| Date beneficiari
    peste 1700 participanti ciclisti inscrisi la competitii (in cele 4 editii - cca 425 la fiecare editie), peste 20 familii sprijinite prin proiecte

| Date beneficiari
    Peste 5000 persoane informate si activate prin comunicarea in cadrul proiectului, peste 3100 fani ai paginii FB informati cu privire la cauza asociata

| Activitati
    Activitatile derulate pentru fiecare editie din cele 4 ale CMTB au fost:
- Incheierea acordurilor de parteneriat si obtinerea avizelor necesare derularii competitiei
- Identificarea si asigurarea fondurilor, produselor/serviciilor necesare derularii competitiei. Fiecare competitie a necesitat fonduri pentru premiere, kituri de participare concurs, realizare materiale promovare, asigurare hidratare si masa participanti.
- Asigurarea vizibilitatii proiectului prin pagina de internet, pagina de facebook, comunicate presa, materiale informative
- Igienizarea si marcarea traseelor inaintea competitiei si igienizarea la finalul competitiei
- Organizarea competitiei (realizarea inscrierii, amenajarea zonei de start, derularea concursului, premierea)
- Raportarea si implementarea proiectului pentru copiii cu autism (proiectele a constat in asigurare de materiale de lcuru, formari pentru parinti si profesionisiti, formare cadre didactice)


| Rezultatele proiectului
    Peste 1700 participanti - anual 400 de sportivi competitori (avansati sau amatori, adulti si copii - numarul acestora a crecut an de an) au avut ocazia sa participe la un concurs bine organizat, pe un traseu provocator, intr-o zona de mare frumusete.
Peste 2500 de participanti, incluzand insotitori si voluntari, au asistat la eveniment, au vizitat comunitatea Campina si au cunoscut atractiile si imprejurimile acesteia.
Cca 20 copii cu autism si familiile acestora, din Campina si împrejurimi, au beneficiat de servicii printr-un proiect finantat din contributiile stranse prin taxele de participare (peste 101000 lei).
Peste 200.000 persoane atinse prin comunicatele de presa si website de mesajele de sensibilizare ale proiectului
Peste 20 companii au sustinut cu bunuri servicii si voluntari competitia
Peste 130 voluntari au contribuit la promovarea, pregatirea si realizarea competitiei.
Poate cel mai important rezultat neintentionat este faptul ca, desi gandit ca un eveniment oneoff, CMTB a ajuns in 2016 sa anunte cea de a Va editie, fiind marcata pe site-urile de profil printre competitiile apreciate.


| Bugetul
    300000

| Parteneri
    Fundatia Romanian Angel Appeal - initiator; Asociatia Sportiva Caraiman Campina - partener

| Website proiect
    www.campima-mtb.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes