close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ghidul Testoasei



| Organizator:
    Ionescu Bogdan
| Categorie:
    Inițiative Cetățenești
| Problema de fond
    În România, 3 copii dintr-o clasă de 20 au o tulburare specifică de învăţare. An de an ne preocupă marcarea Zilei Dislexiei și diseminarea informației despre aceste tulburări către publicul larg. Însă ne dorim și evidențierea punctelor tari ale copiilor dislexici. Programarea este unul dintre ele și poate deveni cariera unui copil dislexic.

Astfel, prin intermediul platformei Ghidul Testoasei copiii cu dislexie pot învăța programare direct în limba română și adaptat lor.



| Scopul proiectului
    In Romania, programele, aplicatiile si instrumentele in romana ce ar putea ajuta un copil cu dislexie sa gestioneze aceasta tulburare si sa ii dezvolte capacitatile cognitive si sa ii dezvolte anumite abilitati ce l-ar putea ajuta la maturitate si s-ar incadra cu success in societate, sunt foarte limitate/ lipsesc cu desavarsire.

Prin Ghidul Testoasei copiii cu dislexie isi dezvolta abilitatile speciale de privire de ansamblu a unui lucru/ invata si se deprind cu coordonarea spatiala – stanga/dreapta, inainte/inapoi, sus/jos etc.. Pot descoperi aria spre care sa isi indrepte cariera.


Ghidul Testoasei Ghidul Testoasei Ghidul Testoasei

| Aria geografica
    bucuresti, buftes, ilfov, db gr, bt, tr

| Rezumat
    Centrul Edulier este un spatiu care promoveaza educatia non-formala, initiat de Cristiana Ionescu. Evenimentul dedicat Lunii Dislexiei - Și dislexicii Programează - a presupus pentru prima data inaugurarea primei platforme de programare in limba romana dedicata copiilor cu TSI (Tulburari Specifice de Invatare) - Ghidul Testoasei. Aceasta platformă, realizată de Bogdan Ionescu - student la Universitatea din Manchester, Mechatronics. Tehnic, platforma Ghidul Țestoasei este scrisă în limbaj JavaScript cu p5.js library și are peste 200 linii de cod, în prima sa versiune.

Sunt Bogdan Ionescu, am 21 de ani stundent la University of Mancheter, de 2 ani sunt voluntar Edulier si la Centrul Edulier si cred cu tarie că oricine poate orice cu instrumentele potrivite. De aceea am vrut sa dovedesc că si dislexicii pot programa, chiar daca ei nu pot scrie sau citi corect. Aceasta a fost ideea din spatele platformei de programare in limb romana pentru copii cu dislexie - GHIDUL TESTOASEI.

De ce am ales testoasa? Este o metefora pentru modul de invatare al micutilor dislexici, ei proceseaza lent, dar stocheaza infromatia bine si traiesc mult ca si testoasele, se adapteaza foarte bine mediului si performeaza. Evenimentul ”Și dislexicii Programează” a fost finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code, susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. Participarea copiilor la eveniment a fost gratuită.


| Date beneficiari
    22 copii si tineri dislexici intre 8 si 12 ani

| Date beneficiari
    copii si tineri cu TSI din Bucuresti si judetele mentionate cu TSI

| Activitati
    În România, 3 copii dintr-o clasă de 20 au o tulburare specifică de învăţare. An de an ne preocupă marcarea zilei dislexiei și diseminarea informației despre aceste tulburări către publicul larg. Însă ne dorim și evidențierea punctelor tari ale copiilor dislexici. Programarea este unul dintre ele și poate deveni cariera unui copil dislexic. Ne bucură că suntem parteneri Europe Code Week și îi putem învăța programare pe cei mici direct în limba română și adaptat lor, prin intermediul platformei Ghidul Țestoasei” - a declarat Cristiana Ionescu, fondatorul Edulier

| Rezultatele proiectului
    Cresterea stimei de sine si a increderii in fortele proprii, orientare in cariera, cresterea motivatiei de a scrie si citi in limba romana, spirit pozitiv, ” atitudine de si "eu pot”, dorinta de a continua și de a merge mai departe cu programarea.

| Bugetul
    1200

| Parteneri
    fascination, trei printese, isj ilfov, european code week, sap

| Website proiect
    https://eduliercorbeanca.wordpress.com/tag/ghidul-testoasei/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes