close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



SI EU POT FI ANGAJAT



| Organizator:
    ASOCIATIA VIITORUL TINERILOR
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Motivele surveniti au fost mai multe precum:
Beneficiarii nu au cv-uri europass,nu aveau cum sa isi caute oportunitatii,nu aveau consiliere in cariera,nu aveau informatii actualozate, nu au loc de munca etc
Asociatia nu avea servicii de autofinantare infiintate care sa dezvolte sprijinul programelor existente de lunga durata.


| Scopul proiectului
    Obiectivul proiectului:

Infiintarea serviciilor de autofinantare in cadrul Asociatiei VIITORUL TINERILOR.
Obiectivul general al proiectului:
Imbunatatirea infrastructurii din cadrul Asociatiei VIITORUL TINERILOR.


SI EU POT FI ANGAJAT SI EU POT FI ANGAJAT SI EU POT FI ANGAJAT

| Aria geografica
    Ploiesti/Prahova

| Rezumat
    Serviciile si produsele gandite de echipa de proiect sau identificat in urma unor cercetari desfasurate in decursul anilor de criza, astfel tinerii nu mai gasesc un loc de munca, angajatorii cer experienta iar mare parte din tineri care sunt someri cu voia sau fara voia lor. In statisticile nationale si internationale se arata faptul ca trebuiesc luate masuri urgente pentru angajabilitatea tinerilor pe iata muncii deoarece este alramant cum ei dupa absolvirea scolili nu se pot angaja iar acestia umfla randul somerilor. Prin serviciile oferite de proiectincercam sa crestem competivitatea tinerilor defavorizati pe piata muncii.Actualmente in organizatie avem un numar de 10 tineri vulnerabili proveniti din centrele de plasament din judetul Prahova care nu lucreza, nu au somaj muncesc cum pot .Avand in vedere ca acest birou de papetarie va fi dezvoltat in curtea unui liceu care are 900 de elevi, un liceu particular in curte si o postliceala consideram oportun necesitatea acestor servicii/produse .In Ploiesti nu avem proiecte de economie sociala, iar organizatia detine parteneriatele necesare implementarii celor scise mai sus. Prin parteneriat detinem spatiul care pot fi folosit la conceptul de economie sociala, la stimularea si promovarea angajarii tinerilor vulnerabili. Oraganizatia face 9 ani de existenta si este furnizor de servicii sociale de 7 ani, a lucrat cu peste 100 de tineri care au ajuns in programul social de integrare in societate, actualmente sunt 27 de tineri vulnerabili proveniti din cetrele de plasament din judetul Prahova in programul de integrare in societate. Implemetand acest proiect organizatia va putea sa isi sustina in continuare activitatile, evenimentele si serviciile sociale oferite tinerilor.

| Date beneficiari
    Beneficiarii directi au avut parte de consiliere individuala privind cariera,au avut acces la internet gratuit pentru a gasi oportunitatii si s-au elaborat sub observatie CV-uri europass.
Ca si categgorii de beneficiari am avut:persoane de etnie roma,persoane in cautarea unui loc de munca fara sa aive jomaj,persoane apartinand comunitatii LGBT,persoane cu diverse handicapuri fizice dar si mentale usoare etc.
Alti beneficiari au confectionat bretari pentru a fi vandute la viitoarele targuri ale AVT.


| Rezultatele proiectului
    Indicatori atinşi:Indicatori cantitativi:In cadrul acestui proiect am reusit sa achizitionam:Multifunctionala:1 buc.Imprimante:2 buc.Aparat indosariere: 2 buc.Aparat plastifiat: 1 buc.Casa de marcat:1 buc.Memorii calculatoare:8 buc.Ata pentru confectionarea bretarilor:29 buc.Pixuri personalizate:50 buc.Prelungitoare: 3 buc.Scaune:6 bucScaun directorial:1 bucXerox reparat:1 buc.
Grup tinta raportat pentru perioada de raportare:Pana in prezent am avut o prezenta pe categorii in cadrul CENTRULUI DE TINERET PLOIESTI a urmatoarelelor persoane:Tineri proveniti din centrele de plasament in numar de 15 persoane.Lideri de ONG-uri :3 persoane.Reprezentanti institutii publice: 3 persoane.Un numar de 5 voluntari americani.Voluntari ai AVT :8 persoane.Un numar de o persoana, medic stomatologic.Un numar de o persoana, avocat.


| Bugetul proiectului (in RON)
    40000

| Parteneri
    DIRECTIA JUDETEANA PENTRU SPORT SI TINERET PRAHOVA CASA CORPULUI DIDACTIC PRAHOVA INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN PRAHOVA ASOCIATIA ARES'EL

| Website-ul proiectului
    http://viitorultinerilor.org/si-eu-pot-fi-angajat/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes