close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Buletin de Europa



| Organizator:
    
| Categorie:
    Dezvoltare economică și socială
| Problema de fond
    Cu ocazia zilei Europei din data de 9 mai, în anul 2021, am hotărât la nivel de asociație că trebuie să realizăm un proiect care să evidențieze cât de importantă este comunitatea europeană în viața noastră, noi, membrii statelor membre fiind beneficiarii direcți ai măsurilor și acțiunilor întreprinse de Uniunea Europeană. Ni s-a părut oportun acest proiect, deoarece Uniunea Europeană aduce în prim-plan valori precum: drepturile omului, democrația, justiția, protecția mediului, drepturile femeilor, pacea, valori care reprezintă, în activitatea noastră, puncte de reper.

| Scopul proiectului
    Principalul scop acestui proiect a fost să aducem în atenția societății românești importanța Europei, cu ocazia zilei de 9 mai, deoarece considerăm că fiecare cetățean european ar trebui să înțeleagă amploarea comunității numită ,,Europa”, într-un mod inedit, anume prin experiențele și gândurile unor personalități din România, precum jurnaliști, politicieni, academicieni și alți reprezentanți ai societății noastre, oameni care au avut ocazia să interacționeze cu liderii europeni.

Buletin de Europa Buletin de Europa Buletin de Europa

| Aria geografica
    Toată țara

| Rezumat
    Întrucât ne-am dorit să evidențiem importanța Europei și a Comunității Europene, ne-am decis ca, împreună cu partenerii noștri, să redactăm o revistă care să aducă în atenția oamenilor semnificația Europei și despre modul în care fiecare dintre noi suntem parte în această mare familie europeană numită ,,Europa”. În acest fel, am pus bazele proiectului ,,Buletin de Europa”, care cuprinde articole scrise de personalități din diverse domenii sociale, temele acestor articole fiind în legătură cu Europa și modul în care ar trebui să învățăm să raportăm la valorile Uniunii Europene la viața noastră de zi cu zi, deoarece fiecare suntem membrii ai acestei familii.
Astfel, în acest proiect se găsesc contribuțiile unor personalități din România, printre care jurnaliști, politicieni, academicieni și reprezentanți ai societății civile, care prezentă, într-o manieră unică anumite teme de interes cu privire la Europa.
În ceea ce privește motivația implementării proiectului, aceasta a fost legată de faptul că suntem cu toții sub umbrela acestei comunități și că trebuie să cunoaștem valorile și modul în care comunitatea europeană ne influențează viața de zi cu zi.


| Date beneficiari direcţi
    Întrucât prin acest proiect, ne-am dorit să contribuim la dezvoltarea socială a comunității românești, considerăm că beneficiarii proiectului sunt toți cetățenii români, revista fiind accesibilă în mod direct pentru oricine dorește.

| Date beneficiari
    Toți cititorii

| Activitati
    În primul rând, am realizat planul proiectului, care a cuprins, în primul rând găsirea unor parteneri care să dorească să redacteze revista, deoarece asociația noastră nu este o redacție, iar revista noastră nu ar fi putut prinde viață fără oameni care fac activitate de redactare zilnic. În urma deliberărilor și a discuțiilor cu mai mulți posibili parteneri, am realizat un parteneriat cu Zaman România, parte a faimosului cotidian Zaman din Istanbul. În al doilea rând, personalitățile pe care le avem în vizor pentru a redacta un articol în cadrul revistei, deoarece ne-am dorit să aducem în atenția cititorilor, oameni care, prin activitățile lor, s-au remarcat în societatea românească și care, vor putea să aducă o contribuție sau poate chiar, o îmbunătățire societății românești, în ceea ce privește dezvoltarea socială. Apoi, am realizat anunțul pentru redactarea revistei, pe care l-am distribuit personalităților selectate. Drumul a fost greu, anevoios, dar ne-am asumat că nu toți oamenii cărora le-am distribuit anunțul vor și fi de acord cu participarea la revistă, deoarece toți dintre aceștia sunt ocupați, dar a meritat din plin tot efortul, deoarece revista încă este un real succes, fiind citită de foarte mulți cetățeni europeni.

| Rezultatele proiectului
    Proiectul ,,Buletin de Europa” a adus o mulțume de beneficii pe planul dezvoltării sociale, deoarece oferă, într-o manieră unică, experiențele și ideile unor personalități, oameni de cultură despre Uniunea Europeană. În total, au fost 100 de reviste tipărite, reviste pe care le-am oferit cadou în special tinerilor studenți, deoarece sfera noastră de activitate se concretizează, în special, către tineri, deoarece ei sunt cu adevărat viitorul Europei, adică schimbarea și îmbunătățirea societății în care trăim. Însă, întrucât revista a fost publicată și online, aceasta a fost accesată de o mulțime de oameni, astfel încât mesajul a ajuns exact unde trebuie. Ne mândrim cu acest proiect, deoarece am primit feedback-uri pozitive din partea mediurilor academice, revista fiind recomandată de către cadrele didactice elevilor/studenților acestora. În ceea ce privește beneficiile, considerăm un beneficiu faptul că revista nu are ,,dată de expirare”, nefiind o gazetă care cuprinde știri despre Europa, ci cuprinde experiențe, idei, gânduri care pot fi citite ani la rând, fără să-și piardă culoarea sau substanța.

| Bugetul
    5000

| Parteneri
    Zaman România

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes