close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Nota Publica



| Organizator:
    Asociatia Opinia Publica Activa
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Cetatenii nu gasesc motivatia si nu au la dispozitie modalitati concrete pentru:
- implicare in viata publica.
- initierea dialogului social.
- participarea la dialogul social.
Principalul motiv al blazarii cetateanului il reprezinta dezamagirea repetata in ceea ce priveste calitatea persoanelor publice alese sau angajate sa ii reprezinte interesele. Cetateanul nu mai are incredere in persoanele publice, nu se mai simte reprezentat corect si simte ca nu poate influenta calitatea persoanelor publice alese / angajate.


| Scopul proiectului
    Scopul programului este de a atrage societatea civila sa participe la dialogul social, utilzand ca argument evaluarea prestatiei persoanelor publice.
Primul pas necesar a fost evaluarea persoanelor publice in vederea responsabilizarii acestora, obiectul acestui proiect. Acest prim pas a fost făcut prin lansarea în iulie 2012 a paginii de internet www.notapublica.ro, unde orice cetatean poate acorda sau retrage votul de incredere persoanelor publice.


Nota Publica Nota Publica Nota Publica

| Aria geografica
    Nationala

| Rezumat
    Scopul programului este de a atrage societatea civila sa participe la dialogul social, utilizand ca argument evaluarea prestatiei persoanelor publice.
Proiectul a fost primul pas, evaluarea persoanelor publice. Acest prim pas a fost facut prin lansarea in iulie 2012 a paginii de internet www.notapublica.ro, unde orice cetatean poate acorda sau retrage votul de incredere persoanelor publice. Cifrele la sfarsitul anului, dupa 5 luni de la lansare, au dovedit interesul cetatenilor:
- 10 persoane publice analizate.
- 5.000 utilizatori inregistrati.
- 12.000 voturi exprimate.


| Date beneficiari
    Cetatenii acorda vot de incredere / neincredere persoanelor publice, argumentand succint votul. Din suma voturilor exprimate se calculeaza nota, care arata increderea de care se (mai) bucura persoana publica respectiva.

| Rezultatele proiectului
    Voturile individuale ale cetatenilor s-au concretizat intr-o nota de incredere / de neincredere acordata persoaniei publice evaluate. Cetatenii compara notele diferitelor persoane publice, urmaresc evolutia unei note, urmaresc argumentele oferite de ceilalti cetateni.
Argumentele oferite in momentul exprimarii votului ofera un util feedback pentru persoana publica si initiaza dialogul social, pe care intentionam sa il incurajam in etapa a doua.


| Bugetul proiectului (in RON)
    4000

| Parteneri
    Nu este cazul

| Website-ul proiectului
    www.notapublica.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes