close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



O Sansa calda



| Organizator:
    Asociatia Sansa Ta
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    Am pornit de la nevoia comunicarii, de a arata persoanelor fara adapost ca nu sunt singure, ca cineva se gandeste la ei si doreste sa-i ajute. Atunci cand oferi o vorba buna, un ajutor material celor ce dorm in canale sau pe strada, exista posibilitatea ca numarul infractiunilor sa scada. Iar dorinta acestei categorii sociale defavorizate de a socializa si a se implica in comunitate poate creste. Aceste actiuni de binefacere ne ajuta sa monitorizam si sa cunoastem nevoilor lor.
De asemenea, mobilizarea elevilor si studentilor in proiecte stradale ii poate ajuta sa inteleaga ce este dincolo de confortul lor de acasa, motivandu-i pe acestia sa se implice in comunitate pentru semenii din localitatea in care ei traiesc.


| Scopul proiectului
    Sa oferim persoanelor fara adapost in perioada rece, de iarna, hrana si imbracaminte, precum si o vorba buna de incurajare.
Sa motivam elevi si studenti sa se implice in proiecte sociale pentru ajutorarea persoanelor fara adapost.


O Sansa calda O Sansa calda O Sansa calda

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Asociatia SANSA TA, in parteneriat cu Asociatia Studenteasca AMICUS Bucuresti, a organizat in perioada ianuarie - februarie 2012 campania "O sansa calda" prin care am oferit hrana si imbracaminte persoanelor fara adapost din Bucuresti. Au beneficiat de alimente si haine un numar de 460 de persoane din Bucuresti: copii, tineri, batrani si familii cu copii. In acele momente dificile, cu temperaturi scazute, viscol si troiene de zapada, am incercat prin actiunile noastre sa alinam putin suferintele oamenilor, prin oferirea de hrana (sendvisuri si ceaiuri calde), precum si haine gorase de iarna (paturi si imbracaminte). Insa, mai ales, am adus o vorba calda de incurajare persoanelor fara adapost si copiilor strazii, oferind aceea incurajare ca cineva inca se mai gandeste la ei.

| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    In primul rand, am incercat sa satisfacem nevoile primare ale oamenilor strazii: sa le oferim hrana si imbracaminte.
Ne dorim sa scada numarul de persoane fara adapost, nu este usor sa ii scoti din mediul in care ei traiesc, pentru ca ei se obisnuiesc sa traiasca in conditii grele.

In mod indirect, voluntarii au capatat experienta in lucrul cu oamenii strazii, au socializat si s-au bucurat ca isi pot ajuta semenii. Satisfactia celor implicati a fost un gest de multumire si implicare.

In urma campaniei, unele ONG-uri ni s-au alaturat, oferind ajutor si adapost tinerilor care doresc sa nu mai locuiasca pe strazi. Pe viitor, vom incerca sa realizam parteneriate cu aceste ONG-uri.


| Bugetul proiectului (in RON)
    2000

| Parteneri
    Adevarul.ro; Metropotan.ro; Radio Vocea Sperantei; Radio Antena Satelor; Carrefour; Cosmote; RINF; Asociatiei Studenteasca Amicus Bucuresti, Orhideea Spa

| Website-ul proiectului
    http://www.asociatiasansata.ro/ro/proiecte-prezente/proiecte-2011/proiect-social-o-sansa-calda.html





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes