close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Caravana Națională Siguranță Auto Copii



| Organizator:
    Fundatia Siguranta Auto Copii
| Categorie:
    Educație, Învățământ, Cercetare
| Problema de fond
    Conform datelor statistice din anul 2019, Romania ocupă în mod constant prima poziție în ceea ce privește numărul victimelor în urmă accidentelor rutiere în grupa de vârstă 0-14 ani, anual fiind pierdute aproximativ 120 de vieți, în vreme ce 600 de copii sunt grav răniți.
Astfel a luat nastere proiectul Caravana Siguranta Auto Copii care si-a propus sa scada rata accidentelor rutiere cu victime copii, ducand informația corectă la cât mai mulți părinți in ceea ce priveste siguranta in autovehicul a micilor pasageri.
Asadar, dorim sa ducem cat mai departe vestea si anume ca Siguranta Auto Nu este Optionala prin diverse cursuri si activitati de educare si responabilizare al parintilor, bunicilor si a celorlalti adultii care insotesc copii privitor la siguranta acestor in trafic in calitate de pietoni, pasageri, etc.


| Scopul proiectului
    Scopul principal al derularii acestui proiect este scaderea incidentelor rutiere din Romania cu victim copii prin programe de constientizare, educare si responsabilizare a adultilor in ceea ce priveste siguranta trasportarii in autovechiul a micilor pasageri.
Obiectivele noastre sunt scăderea incidenței accidentelor rutiere grave din România cu victime copii cu țintă 0 decese până în 2030 si implicarea autorităților competențe și a altor organizații în campaniile de conștientizare privind siguranță în trafic a celor mici.


Caravana Națională Siguranță Auto Copii Caravana Națională Siguranță Auto Copii Caravana Națională Siguranță Auto Copii

| Aria geografica
    București, Galați, Craiova, Râmnicu – Vâlcea, Constanța, Sibiu,Brașov, Arad, Târgu- Mureș, Timișoara, Iași

| Rezumat
    Proiectul Caravana Națională Siguranță Auto Copii, a fost inițiat din dorința de a duce informația corectă la cât mai mulți părinți, astfel în fiecare luna specialiști ai Centrelor noastre invită părinții din diverse orașe ale țării la testări și instalări gratuite de scaune auto potrivite în funcție de vârsta, greutatea, înalțimea copilului precum și în funcție de marca, modelul și anul de fabricație al mașinii pe care o conduc, precum și cursuri despre transportul în siguranță al micilor pasageri și măsuri de prim ajutor, astfel obiectivul nostru de scădere a incidenței accidentelor rutiere grave din România cu victime copii să fie cu țintă 0 până în 2030, în concordanță cu Vision Zero, ambițiosul proiect european de siguranță în trafic.În cadrul evenimentelor susținute, părinții au parte și de demonstaratii practice, astfel putând să experimenteze cu ajutorul unui simulator de impact gravitatea neasigurarii copilului într-un scaun auto sau neutilizarea centurii de siguranță.
Alaturi de testul de impact, parintii pot experimenta in mediul sigur al Realitatii Virtuale Augmentate ce inseamna un impact, care sunt greselile de conduita la volan care au dus la producerea accidentului si care sunt pasii dinaintea producerii accidentului in care un singur gest, o singura actiune care s-ar fi desfasurat altfel ar fi dus la evitarea accidentului.
Inițiativa proiectului nostru a fost premiată de Comisia Europeană cu un premiu care ne onorează: Excelence în Road Safety Awards.


| Date beneficiari direcţi
    Părinții și Viitorii Părinți, 1000 persoane (dat fiind restricțiile epidemiologice din anul 2021)

| Date beneficiari
    peste 20.000 de persoane, părinți, viitori părinți

| Activitati
    Proiectul Caravana Natioanala Siguranță Auto Copii are la baza evenimentelor suținute o structura bine definită începând cu cursurile dedicate tuturor părințiilor și viitorilor părinți care aleg să fie responsabili pentru viață micuților, astfel experții noștri punând la dispoziție toate resursele necesare educării și responsabilizării, oferindu-le cele mai actuale informații cu privire la testările scaunele auto, modul corect de așezare a copilului în scaun, când este momentul să fie schimbat, cum trebuie procedat în cazul unui accident rutier minor în care a fost implicat și un autoturism în care este transportat un copil-parte practică cu specialiști din cardul Departamentului Situații de Urgență. Pe lângă demonstrațiile practice cu privire la masuriile de prim ajutor sunt susținute și demonstaratii practice care le ofera posibilitatea să experimenteze cu ajutorul unui simulator de impact gravitatea neasigurarii copilului într-un scaun auto sau neutilizarea centurii de siguranță.
De asemenea, aceștia pot testa și ochelarii de realitate virtuală, cu ajutorul cărora putem simula efectele unei alcoemii de 1 la mie alcool pur în aerul expirat, a consumului de canabis, dar și ale oboselii la volan.
Prima oprire a Caravanei Siguranță Auto Copii a fost la Brașov, urmând apoi Craiova, Târgu-Mureș, Constanța, Iași, Suceava, Sibiu, Galati, Constanta, Bucuresti, Miercurea-Ciuc, Arad, Timișoara.


| Rezultatele proiectului
    Pe măsura susținerii fiecărui eveniment, rezultatul muncii noastre s-a reflectat în creșterea rapidă a numărului de familii care au inceput sa utilizeze corect si constant un scaun auto pentru transportul cu masina al copiilor lor, practic peste 72% din participantii la seminariile organizate cu ocazia Caravanelor Siguranta Auto Copii achizitionandu-si un astfel de scaun conform chestionarelor completate la 3 luni dupa evenimente de fiecare participant in parte.
Inițiativa proiectului nostru a fost premiată de Comisia Europeană cu un premiu care ne onorează: Excelence în Road Safety Awards. Și nu în ultimul rând, nu putem sări peste particicparea a celei de-a 18-a conferință Protection of Children în Car Seats organizată de TUV Munchen, unde pentru prima oară România a participat nu doar că o mențiune de date statistice, ci cu o voce, vocea Fundației Siguranță Auto Copii.


| Bugetul
    98938,00

| Parteneri
    Direcția Generală de Poliție a Municipiului București Corpul Național al Polițiștilor Academia Titi Aur European Transport Safety Council (ETSC) TUV Muchen SMURD Petrom Rotary Cișmigiu

| Website proiect
    https://www.siguranta-auto-copii.ro/caravana-nationala-siguranta-auto-copii/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes