close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine. 

Participanti & ProiecteEdulier Inapoi la Scoala| Organizator:
    Asociatia Edulier
| Categorie:
    Buget - / Eficienta +
| Problema de fond
    Deruland activitati in satele bogate din jurul Bucurestiului din 2010, echipa Edulier a demarat actiuni de sprijin si suport pentru a continua scoala, destinate copiilor defavorizati. Astfel, am initiat activitati de sprijin in Peris, o localitate cu copii de 5 religii diferite si cu prea putine activitati propice pentru a ii integra pe toti,( peste 260 copii) am inclus si copiii din Centrul de educatie incluziva Peris( aprox 80), dar am spus prezent si copiilor din comunitatea ortodoxa Daia, Giurgiu. Echipa a facut evaluari in teren, a identificat, cu ajutorul unor voluntari-mamici,a preotului, predicatorului, educatorilor, copiii si familiile ce pot fi ajutate sa continue educatia. Fiecare familie a primit mesajul Edulier- scoala este singura solutie pentru rezolvarea problemelor.

| Scopul proiectului
    Scopul Edulier-Inapoi la Scoala a fost sa reduca rata abandonului scolar al copiilor din mediul rural
Obiectivele propuse initial au fost: 260 de copii sa plece la scoala cu ghiozdane, rechizite, imbracaminte, toate noi. Un alt obiectiv a fost crearea unui cadru de cunoastere si socializare a copiilor de religii diferite, cu situatii materiale diferite. Astfel, copiiii din familii tipice au ajutat la pregatirea ghiozdanelor si la inmanarea lor catre ceilalti copii. Am avut ca obiectiv crearea unui grup de voluntari in fiecare localitate pentru a putea implementa proiectele.


Edulier Inapoi la Scoala Edulier Inapoi la Scoala Edulier Inapoi la Scoala

| Aria geografica
    Ilfov, Dambovita, Giurgiu

| Rezumat
    Edulier crede ca rezolvarea tuturor problemelor sociale sta in educatie, Proiectul anual Inapoi la Scoala, si-a propus, in 2015, sa trimita la scoala 260 de copii din Corbeanca, Peris, Ilfov, si Ciocanesti, Dambovita. Copiii din medii defavorizate, nu se cunoasteau intre ei, nu participau impreuna la activitati, aveau religii diferite( 5), interactionau si socializau foarte putin, aveau risc crescut de abandon scolar. Campania Inapoi la Scoala a pornit pe 10 august 2015 cu misiunea de a strange ghiozadane si rechizite pentru acestia, pana in 10 septembrie, iar pe 14 septembrie copiii sa le primeasca in cadrul unor ateliere de stiinta distractiva in Corbeanca si Peris. Pe perioada derularii campaniei Prisum a donat 100 de ghiozdane, donatori individuali au donat in jur de 50 de ghiozdane, iar apoi am ajuns in impas. Toata echipa de voluntari implicati in campanie a inceput sa trimita mesaje private social media solicitand prietenilor, companiilor, vedetelor, bloggerilor sprijinul. Gasca Zurli a raspuns DA si si-a activat reteaua de prieteni si parinti. In cateva zile au reusit sa aduca alte 200 de ghiozdane complet echipate, astfel ca ajunsesem la 350. Acela a fost momentul in care, primind 2 rugaminti de ajutor- de la centrul social din Peris si de la Parohia Daia, Giurgiu, am crescut eforturile si am reusit, cu ajutorul Carrefour, Dacris s.a. sa oferim, in total 419 ghiozdane noi, complet echipate, in 30 de zile, in Corbeanca, Peris, Burias, Balteni, Bratulesti, Ciocanesti, din Ilfov, Daia, Giurgiu, Dambovita. Printre cei ce ne-au sustinut s-au aflat Razvan Simion, George Zafiu, Liana Stanciu, Aurelian Temisan, Cornel Ilie, Matteo, Raluca Moianu, Serban Huidu,Pavel Bartos. Derulata de voluntari, ampania s-a incheiat cu 3 evenimente de educație distractiva.

| Date beneficiari
    419 copii cu varsta intre 3 si 16 ani

| Date beneficiari
    Familii defavorizate, aproximativ 200 de parinti

| Activitati
    Edulier Inapoi la scoala a insemnat: selectarea beneficiarilor campaniei, recrutarea si trainingul voluntarilor locali din satele vizate, recrutarea voluntarilor-fundraiseri si instruirea lor, realizarea graficii campaniei, lansarea campaniei in social media, comunicarea permanenta a statusului campaniei, actiuni de weekend de echipare ghiozdane( 5 zile ), colectare a donatiilor de la companii si persoane fizice ( aprox 3000 km intr-o luna), organizarea celor 3 evenimente de educatie distractiva, trimiterea de scrisori de multumire si diplome de apreciere tuturor celor care au oferit sprijin in campanie.

| Rezultatele proiectului
    419 ghiozdane oferite, 419 copii din familii defavorizate au continuat scoala, s-a redus rata abandonului scolar, s-au creat grupuri de voluntari locali- mămici si predicatori- Peris, preot si preoteasa in Daia, mamici si educatori in Corbeanca, au avut loc evenimente cu copiii apartinand tuturor celor 5 religii diferite pentru prima data, in Peris. Copiii abandonati la bunici de parintii plecati la munca din Daia au primit sansa sa continue scoala intr-o comunitate in care au loc doar inmormantari, nu si nunti sau botezuri. Inapoi la scoala ne-a adus companii care au inteles obsesia noastra pentru educatie, am putut continua o relatie apropiata si s-au implicat si in alt proiect- Centrul pentru copiii cu dislexie sau campania Punga alba cu vise. Am reusit sa implicam multe persoane publice, din domenii diferite. S-au stras 11.600 lei cu care s-au cumparat ghiozdane si rechizite, dar si donatii in produse ce reprezinta echivalentul a 10.000 lei.

| Argument
    Edulier Inapoi la Scoala a reusit sa trimita 419 copii din medii defavorizate cu ghiozdane si rechizite noi. Totul a fost posibil cu un efort sustinut al unei echipe de 12 voluntari ce au atras peste 11.600 lei și donatii in natura de peste 10.000 lei. Asociatia Edulier a dispus de un buget de 0( zero) lei pentru acest proiect. Toate cheltuielile voluntarilor au fost sustinute de acestia- transport, telefon, internet, mancare.
Investitia de 0( zero) lei din partea organizatiei, ce a adus peste 21.600 lei investiti in educatie si 419 copii trimisi la scoala ne-a incurajat sa aplicam la aceasta categorie.


| Bugetul
    0, 00

| Parteneri
    Prisum- Himalaya, Chipita, Gasca Zurli, Carrefour, Dacris, Bunge, Montessori School, Avenor College, Scoala Anastasia Popescu, Allianz Finance, Fundatia Speranta, Olanda

| Website proiect
    www.edulier.ro

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL