close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteCercul de Donatori| Organizator:
    Fundatia Comunitara Iasi
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Conceptul acestui eveniment sustine si incurajeaza initiativele valoroase din comunitate, oferindu-le un sprijin financiar pentru implementarea activitatilor si un cadru de interactiune cu potentiali sustinatori.

Editia a V-a a Cercului de Donatori Iasi s-a construit in jurul comunitatilor de pasiuni, aflate la inceput de drum: Hubrica – spatiu polivalent pentru artisti, arhitecti, designeri etc. , Sezatoare Iasi – grup de initiativa al oamenilor pasionati de traditii autohtone si Centrul Educational 123 Education – initiativa unei tinere corporatiste care alaturi de niste prieteni a deschis un spatiu dedicat activitatilor de before si after school pentru copii si adolescenti. Echipa de organizare a evenimentului este formata din persoane care se implica voluntar in procesul de identificare a cauzelor.


| Scopul proiectului
    Cercul de Donatori Iasi reprezinta cadrul de intalnire al iesenilor cu nevoile din comunitate, cu scopul de a sprijini financiar initiativele propuse.
Obiective:
- Fiecare proiect sa stranga cel putin 4.000 de lei pentru a putea fi implementat;
- Incurajarea spiritului filantropic in randul iesenilor;
- Interactiunea donatorilor cu initiatorii proiectelor;
- Crearea si stimularea unor comportamente de participare civica.


Cercul de Donatori Cercul de Donatori Cercul de Donatori

| Aria geografica
    Iasi

| Rezumat
    Cercul de Donatori Iasi a aparut din dorinta de a sprijini acele proiecte care nu au neaparat oportunitati de finantare si care aduc oameni in jurul pasiunilor si din dorinta de a oferi donatorilor o experienta autentica de interactiune directa cu proiectele pe care le sprijina. La acest tip de eveniment, donatorul simte ca nu mai este singur sau ca ofera doar o suma de bani modica pentru un proiect. Donatorul are alaturi in sala, alte aprox. 100 de persoane care doneaza la randul lor. Editia a V-a a evenimentului a presupus invitarea a trei proiecte creative care si-au prezentat cauzele in fata a peste 150 de potentiali donatori. Cadrul informal de desfasurare, la HUBRICA (o fosta fabrica de mobila, Moldomobila, transformata in hub creativ), la ceas de seara, dupa serviciu, atmosfera prietenoasa, au fost coordonatele care au facut posibil ca dupa numai 2-3 ore de eveniment, cele trei proiecte prezentate sa mobilizeze 31.700 lei.La fiecare editie de Cerc echipa de organizare formata exclusiv din voluntari cauta acele proiecte ingenioase care se construiesc din pasiune. Iar editia a V-a a fost o oportunitate excelenta de strangere de fonduri pentru cele trei proiecte: Hubrica – spatiu polivalent pentru creativi, Sezatoare Iasi – grup de initiativa al oamenilor pasionati de traditii autohtone si Centrul Educational 123 Education – spatiu dedicat activitatilor de before si after school pentru copii si adolescenti. Acest eveniment se implementeaza prin resursele proprii ale participantilor, colaboratorilor, organizatorilor. Este un eveniment care cultiva, prin excelenta, participarea si implicarea activa si pro-activa.

| Date beneficiari
    - Initiatorii/echipele cauzelor participante (6 beneficiari) - Donatorii de la eveniment (150 de beneficiari)

| Date beneficiari
    - Participantii la activitatile proiectelor finantate (120 de beneficiari: adolescent, artisti si tineri pasionati de traditii) - Cunoscutii/cercul social al donatorilor din seara evenimentului.

| Activitati
    1. Intalniri consultative intre echipa organizatoare si reprezentatii comunitatii pentru identificarea si selectia initiativelor creative.
2. Intalniri de organizare a evenimentului de seara (identificare parteneri, spatiu de desfasurare si logistica necesara, invitatii catre donatori, agenda serii).
3. Intalniri de rafinare a prezentarilor participantilor.
4. Desfasurarea evenimentului, intr-o seara.
5. Follow-up: colectarea donatiilor.
6. Contractarea cauzelor participante.


| Rezultatele proiectului
    Prin participarea la Cercul de Donatori Iasi, cele 3 echipe au strans fonduri in valoarea totala de 31.700 lei.
Cu ajutorul acestor resurse, Sezatoare Iasi a reusit sa ofere catre 20 de tineri posibilitatea de a invata tainele croitoriei unei ii traditionale romanesti. 1-2-3 Education ofera cursuri de dezvoltare personala adolescentilor din comunitate, iar HUBRICA isi propune sa doteze spatiu astfel incat artistii ieseni sa-si desfasoare activitatile intr-un cadru adecvat.


| Bugetul
    31700

| Parteneri
    Fundatia Comunitara Iasi, Cuib, Ford Iasi ATI Motors Holding, Soft and Grace, Cuptorul Moldovencei, Oddity Events, Hubrica

| Website proiect
     http://iasi.cerculdedonatori.ro/

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL